reklama
madziek
listopadówka 2009 :)
"Dziewczynki czy myślicie ze gazowane picie może wyrządzić jakąś szkode maleństwu czy nie zalecają picia bo jest poprostu niezdrowe i zawiera konserwanty, bo mnie sie wydaje ze własnie dlatego a bąbelki to co najwyżej wzdęcia mogą powodować.
Pytam bo niestety dosyć często nie mogę sie opszeć pokusie kilku łyków
Ale fajnie wygląda już moja fasolka na suwaczku, taka duża
"
Co do gazowanych napoi to po nich podobno puchnie się, głównie nogi- tak mi powiedziała mama i ja od początku ciąży wypiłam może jedna szklankę gazowanego, a mam nie raz ochotę na zimną pepsi
A wzdęcia można mieć po wszystkim, po kapuśniaku, po bigosie czy po sosie czosnkowym- ale jak pości się gazy to jest o.k;-)
Fasolka to już taki człowieczek:-) Chciałabym zobaczyć moją
a usg mam dopiero 28 maja- to będzie 16 tydzień więc chyba już przez brzuszek i mąż będzie mógł wejść na badanie:-)

Ale fajnie wygląda już moja fasolka na suwaczku, taka duża

Co do gazowanych napoi to po nich podobno puchnie się, głównie nogi- tak mi powiedziała mama i ja od początku ciąży wypiłam może jedna szklankę gazowanego, a mam nie raz ochotę na zimną pepsi

Fasolka to już taki człowieczek:-) Chciałabym zobaczyć moją

ja mam usg w środę. To będzie 14 tydzień i będę miała usg przez brzuszek bo tak mi mówił lekarz, mimo że fasolka jest o 2 tygodnie mniejsza
( ale szybko to później nadrobi
) dlatego też zabieram swojego M. na to usg, bo wcześniej to on raczej wolał nie widzieć jak obcy facet mi coś tam robi w środku
)) ehhh... faceci
Madziak w 16tyg juz na pewno bedziesz miala usg przez brzuch:-)Ja nastepne usg dopiero na poczatku lipca bede miec polowkowe!!
A ja dzis lece do Londynu na male zakupy:-)Mam nadzieje ze lot mi nie zaszkodzi!!A tak poza tym to dzis ledwo zapielam sie w swoje dzinsy:-)wiec to dla mie dobry znak ze rosniemy:-)
A ja dzis lece do Londynu na male zakupy:-)Mam nadzieje ze lot mi nie zaszkodzi!!A tak poza tym to dzis ledwo zapielam sie w swoje dzinsy:-)wiec to dla mie dobry znak ze rosniemy:-)
R
rouż
Gość
Ja usg mialam w 12 tyg, na poczatku. Lekarz powiedzial, ze zrobi przez brzuch i ginekologicznie. A skonczylo sie tylko przez brzusio, bo lekarz stwierdzil, ze jestem tak szczulpa, ze wszystko widac!!! I powiedzial, ze nie bedzie mnie ginekiologicznie meczyl! Ale sie zdziwilam!
E
etna36
Gość
etna - nie do konca jest tak ze jak sie przechodzilo ospe to juz jej sie nie dostanie, znam osobiscie pare osob ktore przechodzily dwa razy, pozatym jak ktos przechodzil ospe a zetknął sie z wirusem to moze dostać półpaśca bo to ten sam wirus wywołuje. Niby ospa jest zaraźliwa tylko przed wystąpieniem objawów czyli krost ale nie masz pewności czy teraz nie nosi tego wirusa np mama dziewczynki. Najlepiej poczytaj sobie w necie czy ospa ani półpasiec nie jest groźny dla płodu![]()
Litości z tym półpaścem, ja tam o nim nie czytam bo mam stracha i tak już za późno dzieci są u nas (tzn. u mojej tejściowej) i miałam z nimi kontakt. Nawet gdybym wyszła to i tak to zostanie w domu. Mam nadzieję, że nic nam nie będzie!. A co złego to Wy czytajcie i napiszcie mi to w łagodny sposób

Madziak w 16tyg juz na pewno bedziesz miala usg przez brzuch:-)Ja nastepne usg dopiero na poczatku lipca bede miec polowkowe!!
Ja będę miała robione usg w 14tyg i 1dniu to chyba jeszcze dopochwowo co??
Za lot trzymam kciuki i napisz koniecznie o wrażeniach jak dolecisz. Ubierz wygodne spodnie żeby nie gnieść fasolki.
oliwka1976
Fanka BB :)
niunias ja tez mam usg w nastpna srode
to bedzie poczatek 17tyg 
jezeli chodzi o napoje energetyzujace to napewno nie sa one wskazane w ciazy choc lyk nie zaszkodzi,ja uwielbiam red bulla i jak moj maz pije to pozwalam sobie na lyczka ale nie wiecej.te napoje zawieraja tyle konserwantow ,barwnikow i cholera wie co jeszcze-okropienstwo.Co do innych napojow gazowanych to tez generalnie nie polecam,ogladalam programy jak robi sie takie napoje i chcec ich picia po takim programie szybko odchodzi,mnostow cukru no i te sztuczne barwniki,konserwanty.Ja pije tylko wode i herbatki ziolowe ,pozwalam sobie na jedna kawke za rana bo bez tego ani rusz.
a tak wogole to znowu dopadla mnie jakas mala infekcja
chyba jednak nie wytrzymam do srody i jak sie pogorszy to wybiore sie do lekarza 
pozdrawiam
jezeli chodzi o napoje energetyzujace to napewno nie sa one wskazane w ciazy choc lyk nie zaszkodzi,ja uwielbiam red bulla i jak moj maz pije to pozwalam sobie na lyczka ale nie wiecej.te napoje zawieraja tyle konserwantow ,barwnikow i cholera wie co jeszcze-okropienstwo.Co do innych napojow gazowanych to tez generalnie nie polecam,ogladalam programy jak robi sie takie napoje i chcec ich picia po takim programie szybko odchodzi,mnostow cukru no i te sztuczne barwniki,konserwanty.Ja pije tylko wode i herbatki ziolowe ,pozwalam sobie na jedna kawke za rana bo bez tego ani rusz.
a tak wogole to znowu dopadla mnie jakas mala infekcja
pozdrawiam
Oliwka a co sie znowu dzieje?/
Etna w sumie tez juz powinnas miec robione usg przez brzuszek:-)Dzieki ze bedziesz 3mac kciuki za lot bo ja nieprzepadam za samolotami...i raczej odezwe sie po powrocie bo mam dosc kompa w pracy po 8godz siedze przed kompem ehh...i napewno ubore inne spodnie niz dzis bo te gniota!!
Etna w sumie tez juz powinnas miec robione usg przez brzuszek:-)Dzieki ze bedziesz 3mac kciuki za lot bo ja nieprzepadam za samolotami...i raczej odezwe sie po powrocie bo mam dosc kompa w pracy po 8godz siedze przed kompem ehh...i napewno ubore inne spodnie niz dzis bo te gniota!!
R
rouż
Gość
A ja zauwazylam od wczoraj, ze znowu urosly mi piersi...! Ostatnio juz byl z nimi spokoj, nie bolaly, a od wczoraj znowu sa bardzo czule! Nie abym narzekala, bo w ostatnich czasach to staly sie mini mini, ale to uczucie rozpychania jest nieprzyjemne...I brzusio mam widoczne od rana
z tego sie ciesze! j, cos mi sie wydaje, ze w zej ciazy nabiore znacznie wiecej kg niz 10, jak poprzednio....
reklama
B
Bura
Gość
Widziałyście? Już się pokazały styczniówki 2010. Ale ten czas leci! :-)