reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

nasza idealnie zasypia w wózku i samochodzie:))
Nasze to samo idealnie w samochodzie:-) ledwo się fotelik przypnie a już chrapie;-)
KasiulkaW u nas na spacerze długo schodzi zanim zaśnie:no: jesli w ogóle zaśnie.. Zazwyczaj jest to drzemka i jak tylko wózek nie jeździ albo jedziemy po równym terenie (asfalt) to od razu się budzi i mu się nie podoba:no: zreszta moje dziecie jest bardzo żywiołowe, non stop tylko w ruchu.. Jak nie chce żeby się go zabawiało to sam zabawiając się kręci sie tak jakby miał owsiki w du..ce:szok::-D
Sara a jak to niemowle ma sie uczyć czytac?:-D dobre dobre, dobre!!:-D
U nas to ja śpiewam bo mąż nie ma głosu, ale czasem cos tam mu nuci;-)czekamy na wieści o pierwszym usmiechu w glos:-D
Ewelcia a Twój to nieźle już gada, no tyle dźwięków.. Czekam sama z niecierpliwością na takie gadanie:tak::-) jak na razie mój leży teraz w łóżeczku i sobie krzyczy-dosłownie krzyczy i piszczy:-)
Eve gratulacje z pierwszego śiechu w głos:tak:
Magdalenka różnie dzieci przybierają, jedne szybciej a inne wolniej. A co do karmienia piersią to polecam karmienie na 2 piersi i pewnie będzie szybciej przybierał. No i niech ciągnie ile chce!! Najlepiej jak chcesz piersią karmic to jednak odstawiłabym butle przed spacerem a porządne siedzenie z obiema cycochami.Ja na początku nie wiedziałam że w sumie powinno sie karmić jedną albo na 1,5 piersi i powinno dziecku starczyc (jak laktacja jest odpowiednia) i karmiłam dwoma za jednym zamachem ale druga sprawa ze Oliwier potrzebował tyle-mały żarłok!! Po prostu ciągnąl i ciągnął. Do tej pory 1 mu nie starcza.A z jaką wagą urodziło sie twoje maleństwo?Bo dzieci większe chyba wolniej przybierają z tego co zauwazyłam..:tak: Mój miał najniższą 2870 i wolno na początku przybierał, a po 3-4 tygodniach tak sie rozchulał że już przybierał szybkooooo:szok:500 g na tydzień.

reklama
Eve dzięki za otuchę, musi być dobrze. jestem przekonana, że mała słyszy ale strach jest i o wynik badania o jego przebieg. pamietam, że w szpitalu dzieci strasznie płakały - ale jak mówię, nie widzialam jak to robią a przy kąpieli maluchy też sięę darły. a pewnie mój strach wynika z tego, że w dzieciństwie iałam coś wycinane z ucha:shocked2:. ja nie pamietam ale moja mama ciągle mówi jaka to byłam dzielna...a jakie to było straszne;-)
Skoro mówisz, że dzidza była spokojna tp moja też będzie. na szczepieniach byla superowa. na usg też:-p więc teraz nie może być inaczej

Madzik Małgosia ważyła 3845 przy urodzeniu, więc niemało ... wiem, że powinnam odstawić butlę jeśli chcę karmić piersią (a chcę) ale to tak ciężko się przestawić .... na początku miałysmy duży problem z wychodzeniem na spacery bo Mała ciągle płakała więc podawanie jej butli przed uspokajało mnie, że na pewno jest najedzona, a teraz jednak ciężko się przestawić na niepodawanie jej tej butli.
Mówicie żeby jej dawać jeść z piersi kiedy tylko chce .... ona chce non stop czasami nawet niemam kiedy się ubrać rano, o lekkim ogarnięciu domu, i zrobieniu obiadu to nawet niemam co marzyć. Tylko, że to Mały terrorysta, i gdy przyśnie przy piersiu i odłożę ją do łóżeczka budzi się za 5-10 min ....

moja dzisiaj zrobiła zieloną, może po nutramigenie??? ale daje jej tez herbatkę hipp z kopru włoskiego i rumianku, tylko ze od dość dawna i dopiero teraz są zielone, ciemno zielone. Wczoraj jeszcze były zielono- zołte... rany co za okres że się zastanawiam nad kolorem kupy...heh ale się trochę zmartwilam.

Nika a jak czesto robi Twoja mala kupe?
Bo moj co dwa czasami co trzy dni.
Dzis znow zrobil ciemnozielonom:baffled:
Moj Szymek jest taki marudny a spal az 5min:baffled:i nie zanosi sie zeby zasnal:-(

Miotlica-jesli mam byc szczera to faktyznie Twoja corcia jest malenka az sie zdziwilam oblukujac fotki na zamnietym ALE jak zobaczylam ze ma dopiero ledwo ponad miesiac to uwazam calkiem z nia niezle i ze wcale nienajgorzej na wadze przybrala.Nie martw sie,waga nie najwazniejsza,byle by mala byla zdrowiutka.

A za jakis rok czy dwa,chudzinki i niejadki moga byc pulchniejsze niz pulepciki,wogole to blondynki moga byc brunetami,bruneci blondynkami itp-bo i tak to wszystko gdzies tam w genach jest zapisane.Corka jednej mojej luzynki urodzila sie lysa a ma teraz czarna czupryne a synek drugiej kuzynki urodzil sie z czarna czuprynka a blond loczki teraz:-D

kupy-Nika sprobuj wiecej dawac pic malej,moze kupki nabiora barwy zoltej.
szczepienia-mam nadzieje ze jak tylko beda wyniki ostatnich posiewow z laboratorium i beda dobre (oby) to wreszcie zaszczepia mi mala.Pobije ona rekord-bedzie zaszczepiona wiec dopiero w 4 mies;-)Zdecydowalismy sie na te nfzetowskie.

Szymek jak sie urodzil to mial czarne wloski a teraz ma takie jasno brazowe.
Mial ich duzo a teraz coraz mniej:baffled:.
Chyba widac troche na tym filmiku jakie ma zakola.
Po prawej stronie ma taka wieksza łysinke a po lewej taka mala "szope" na srodku i z tylu;-)

Ewelcia-moja Julitka tez jakas taka przerzedzona jest-wrecz z tylu ma lysawy placek bo od krecenia glowka jej sie wloski wytarly...No i ma je koloru ciemny blond-od urodzenia ten sam kolor poki co.Mama moja twierdzi ze prawdziwe wlosy to rosna w okolicach 1 roku zycia,te wczesniej to taki puch:-D

A mojemu z tylu sie jak narazie nie wycieraja tylko mu wypadaja w tych miejscach w ktorych wczesniej opisalam.
No moj po kapieli to wyglada jak wkurzony Chopin po nie udanym koncercie:-D:-D:-Dma taki puch,maz mowi na to piorka:-D

reklama
wkurzony Chopin po nie udanym koncercie buahahahaha:-D:tak::-):-D
Ty ewelcia to masz fajne powiedzonka,juz nie raz sie smialam do ekranu takie zabawne sformulowania prawisz:-D:tak::-D

Do góry