reklama
R
rouż
Gość
A u nas od rana leje...A ja bym slonko wolala, bo sie teraz kiepsko czuje i glowa mnie cisnie...Ale juz wysprzatalam cale mieszkanko, potem pomysle o obiadku i dzien jakos minie 
E
etna36
Gość
Mnie dzis od rana glowa boli, posiedzielismy z mezem na dzialce, pozniej sie poklocilismy, bo ja jestem teraz strasznie nerwowa i wogole bez kija nie podchodzwiec wieczor spedzamy osobno, on w garazu przy swoim najwiekszym skarbie a ja z moja kochana sunia, ten piesek naprawde wiele rozumie i rozpoznaje moj nastroj lepiej niz ktokolwiek inny. Wiem, ze ostatnio straszna ze mnie zolza i musze wyluzowac, ale obawiam sie, ze to nastapi dopiero jak bede miala przy sobie zdrowe malenstwo.
Ja myślę, że tak twoje nastroje rozpoznaje także twoje maleństwo i musisz w końcu uwierzyć, że jest i będzie przy Tobie całe i zdrowe. Nerwy ni komu nie pomagają, wiem też czasami mam burze hormonów, ale nie chcę żeby się potem na mnie wszyscy dziwnie patrzyli i staram się hamować. Teraz w drugim trymestrze jest już lepiej z tymi humorami.
Trzymajcie kciuki dzisiaj odbieram wyniki krwi i moczu oraz USG maleństwa. Całą noc źle spałam, jakoś się bałam, denerwowałam nie wiem czemu tak mam przed każdym usg. W nocy wstawałam trzy razy do łazienki i patrzałam która jest godzinna.
Uważaj na siebie, ja wczoraj też już byłam po tym całym tygodniu i myslę, że za dużo sobie wziełam na raz i brzuch mnie tak pobolewał, jakieś dziwne upławy. Dzisiaj już dobrze, ale wczoraj się przestraszyłam. Musimy się więcej oszczędzać.Cześć mamuśki!! Witam wszystkie nowe mamuśki)
Nie było mnie chyba od piątku i zdążyłam już wszystko nadrobić)
ale odpisywać będę pewnie dopiero jutro bo jestem padnięta(
w piątek sprzątałam, a cały weekend goście się plątali po domu bo moja mama miała imieniny i trzeba było pomagać i posiedzieć z rodzinką. Na dodatek w sobotę przyszedł stolarz i robił nam szafe zabudowaną i pod telewizor. Wszystko w salonie, więc straszznie było brudno, a trzeba było posprzątać żeby poprzenosić rzeczy z sypialni bo bym nie miała gdzie spać. Dzisiaj nawet kończyłam porządki( masakra, ale przynajmniej zrobiło się miejsce w pokoju dla maluszka
) bo wyniosłam wszystkie swoje rzeczy do nowej szafy
) jutro mam kolejną wizytę u endokrynologa. ciekawe jak mi wyszły wyniki z wtorku?? mam nadzieje że ok
)
dobranoc
No niestety w Szczecinie brzydko, a taka super wiosna się zapowiadała:-(
Ja niedługo biorę się za obiad, skoro już jestem na zwolnieniu to co :-) Będą pierogi ruskie i pomidorówka
P.S. tydzień temu w poniedziałek poszłam do szefowej, powiedziałam wszystko i.......szok! Uśmiechała się, mówiła że rozumie itd. Do momentu aż powiedziała "no to będziesz musiała napisać mi wypowiedzenie"
Powiedziałam, że nie mam zamiaru bo chcę być nadal zatrudniona i mieć wszystko co mi przysługuje...To zrobiła minę krzywą , powiedziała że ok, ale najbardziej bolało ją to, że pierwsze jakby chorobowe ona będzie musiała mi zapłacić.
Ale w piątek dałam zwolnienie i jest okej
Ja niedługo biorę się za obiad, skoro już jestem na zwolnieniu to co :-) Będą pierogi ruskie i pomidorówka

P.S. tydzień temu w poniedziałek poszłam do szefowej, powiedziałam wszystko i.......szok! Uśmiechała się, mówiła że rozumie itd. Do momentu aż powiedziała "no to będziesz musiała napisać mi wypowiedzenie"

Powiedziałam, że nie mam zamiaru bo chcę być nadal zatrudniona i mieć wszystko co mi przysługuje...To zrobiła minę krzywą , powiedziała że ok, ale najbardziej bolało ją to, że pierwsze jakby chorobowe ona będzie musiała mi zapłacić.

Ale w piątek dałam zwolnienie i jest okej

Dziewczyny co do obaw przed infekcjami to moja gin kazała mi brać Lactovaginal(czy jakoś tak) to stosuje się dopochwowo. Powiedziała, że wszystko jest dobrze, nie ma żadnych infekcji ale u kobiet w ciąży jest zwiększone ryzyko i mam to brać profilaktycznie. Czy któraś z was też stosuje coś podobnego ??
kilolek
podwójna listopadowa mama
U nas ładna pogoda. Padało tylko w sobotę (oczywiście popsuło weekandowe plany). Zrobiłam już 3 prania i odkurzyłam całe mieszkanie (w takich chwilach wolałabym mieć kawalerkę ;-)100m podłogi to dla mnie zdecydowanie za dużo). Obiad mam prawie gotowy, bo teściowa zrobiła w sobotę bitki i mloda kapustę. Musze tylko zemniaki oskrobać, czego szczerze nie znoszę 

laparada
Fanka BB :)
Marta spokojnie
laktovaginal jest świetny. ja używam teraz i wcześniej też używałam, bo często chodzę na basen.
a od kiedy używam regularnie (raz na 2-3 tygodnie) laktovaginalu mam cytologie 1
lekarz powiedział, że u aktywnej sexualnie kobiety w moim wieku to wieeelka rzadkość...
więc śmiało możesz używać laktovaginalu, bez obawy, tylko tak jak tobie lekarz kazal...
głowa do góry
laktovaginal jest świetny. ja używam teraz i wcześniej też używałam, bo często chodzę na basen.
a od kiedy używam regularnie (raz na 2-3 tygodnie) laktovaginalu mam cytologie 1

lekarz powiedział, że u aktywnej sexualnie kobiety w moim wieku to wieeelka rzadkość...
więc śmiało możesz używać laktovaginalu, bez obawy, tylko tak jak tobie lekarz kazal...
głowa do góry

laparada
Fanka BB :)
jakie ja mam koszmary!!!
szok!!!
po prostu nie wiem jak ja mam się ich pozbyć...
później cały dzień mam zmarnowany :/

szok!!!

kilolek
podwójna listopadowa mama
ja też mam, ale ponoć normalne w ciązy. Nie wiem dlaczego. Pewnie przez hormony, jak wszystkojakie ja mam koszmary!!!
szok!!!
![]()

reklama
ooo kilolek ochote mi robisz na kapustke chyba musze sie wybrac na poszukiwania kapustyObiad mam prawie gotowy, bo teściowa zrobiła w sobotę bitki i mloda kapustę. Musze tylko zemniaki oskrobać, czego szczerze nie znoszę![]()

u mnie pogoda baaardzo ladna az za ladna bo w sloncu ponad 30 a w domu nie ma czym oddychac nie ma nawet malutkiego wiaterku.