reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Ja nie wiem gdzie sa w anglii gieldy ale mowie o sklepie Primark ktory pewnie znasz:-)mialam z tego sklepu troche ubran dla corki i jak dla mnie sie super:-)

Kto mieszkajac w Anglii nie znal by tego sklepu, owszem sliczne ciuszki mozna tam znalezc, tylko uwazaj bo jakosciowo niezawsze najlepsze ale dzidzius i tak szybko z nich wyrasta wiec nie zdazy tak zniszczyc :-) Nastepnym razem zagladnij sobie do NEXT, ciuszki dosc drogie ale za to jakie :surprised::surprised: zakochałam sie w tych ciuszkach a dzis duzo dostalam w spadku od kolezanki i wiekszosc wlasnie z nexta :-):-)

reklama
Ja niedawno wrocilam z synkiem ze spacerku 1.5godzinnego-udalo nam sie wrocic przed ulewa! Ale pada...A na samym spacerze zle sie cos czulam...Szlismy wolniutkim spacerkiem a ja co chwila czulam kolatanie w piersi, brak oddechu, nagle przyplywy goraca...brrr, az sie przestraszylam...Dobrze, ze synek cierpliwy i jak bylo cos nie tak i stawalam, to byl grzeczny...Moze przez ten nadchodzacy deszcz tak sie zle poczulam? Zobaczymy...

U mnie tez dalej pada, ta pogoda mnie usypia... :-( ale trzeba sie nastawic pozytywnie i pomyslec o malenstwu ktore sie w nas rozwija :-):-) Pozdrawiam i zycze milego dnia :-):-)

Na początek dziękuję za wszystkie miłe słowa po moim usg!!! :-)

Milley - straszny śpioch z tego mojego maleństwa, ale o 16 miałam taką rewolucję w brzuchu, że na pewno się obudziło i brykało. Widziałam jego buźkę i bijące serduszko, ale zdjęcie jest od tyłu bo na koniec miał to badanie na przezierność karkową i lekarz się zapytał czy zdjęcie może być z tyłu, a ja powiedziałam że czemu nie dla odmiany. No i tym sposobem mam zdjęcie plecków.
Z tymi słodyczami na śniadanie to miej się na baczności!!!! Ja staram się na śniadanie jeść jak najwięcej błonnika i herbatkę, a potem nie mam problemów z zatwardzeniem i załatwiam się przed obiadem. No a totem to pozwalam sobie na kawę i coś słodkiego, żeby znowu przystopować przed kolacją.

gie-oska cieszymy się, że jesteś cała i zdrowa. Jak twoje maleństwo zniosło tą podróż?

weri - biedaku musisz tak ciężko pracować? od kiedy możesz iść na zwolnienie. Nie daj się od tych "złych" ludzi i oszczędzaj się ile się da i nie zwracaj na nikogo uwagi. Najważniejsze, żeby Twoje dzieciątko było całe i zdrowe.

gie-oska witaj po wyparwie z Londynu :)
jezeli chodzi o ciuszki to tu w Niemczech sa tez fajne okazje albo ciuchlandy albo sa organizowane dwa razy w roku w przedszkolach wyprzedaze uzywanych ciuchow.Mozna dostas wszystko od majteczek po kolderke,czesto mozna trafic na nowe ciuszki bo nie zawsze dzidzius zdazy je wynosci.Naprawde sie oplaca bo raz ze cena jest ok to do tego super jakosc
Z tego sie naprawde ciesze :)

klaudzia a gdzie wybierasz sie na urlopik?

rzeczywiscie mozna tanio kupic ale chyba w wiekszych miastach u mnie w miescie nie spotkalam sie z spioszkami za 1 zl:no: a szkoda bylo by fajnie co nie? Nie ma u nas Primarka wiec nie wiem ile tam kosztuja. W innych sklepach nie jest tak tanio.Tak samo wozki lozeczka niektore maja kosmiczne ceny.:baffled: ja co bede mogla to sprobuje odkupic uzywane np lozeczko zawsze to bedzie taniej:happy2:

ja niedlugo musze isc do pracy wczoraj niezle sie zmeczylam masakra tyle godzin na nogach stac ale z tego co zrozumialam to mam dzisiaj juz siedziec ale nie wiem na bank bo jakos nie moglam zaskoczyc co do mnie szef mowil:zawstydzona/y:nie wiem czy to przez halas czy co? dawno juz tak nie mialam ;-)
boje sie o malenstwo czy mu ta moja praca nie szkodzi:baffled:

Czesc Weri :-) Gdzie mieszkasz w Anglii? Jezeli chodzi o ciuszki to rzeczywiscie w firmowych sklepach drogo ale jak juz pisalam gdzies wczesniej, ze w Anglii w ciucholandach mozesz kupic sliczne spioszki, czapeczki, kaftaniki, sweterki, bluzeczki, spodenki za okolo 20/ 50 pensow. Popatrz sie tez na ebaya i wpisz sobie haslo "boundle baby clothes" czyli caly zestaw ciuszkow za okolo 10 funtow mozesz kupic uzywane ciuszki nawet czasami nawet 40 rzeczy w zestawie i wiecej.
Lozeczko kup sobie z gazety z ogloszeniami, widzialam juz po 20 funtow za lozeczko w dobrej kondycji. Z woziami faktycznie gorzej bo drogie ale moze uda Ci sie gdzies znalezc na ebay albo z gazetki tez.
Ja tez staram sie wszystko tanio kupowac i slecze na internecie godzinami. Jak chcesz moge Ci pomoc i poszukac czegos w Twojej okolicy :-) Nudze sie czesto wiec sprawi mi to przyjemnosc.

A co Twojej pracy to nie daj sie, jezeli pracujesz w jakies fabryce itp i wiedza o Twojej ciazy to MUSZA Ci zapewnic dobre warunki do pracy. Taki maja obowiazek. Wiem ze trudno tu teraz o prace i pewnie boisz sie ze jak sie sprzeciwisz to Cie zwolnia ale walcz o swoje :-):-)
Powodzenia i dbaj o siebie :-)

klaudzia a gdzie wybierasz sie na urlopik?

Do POLSKI :-):-):-) hehe, juz sie doczekac nie moge ostatni raz bylam wprawdzie w lutym ale to na szkoleniach wiec nie mialam okazji odwiedzic rodzinki i przyjaciol. Niektorzy dopiero sie dowiedza o bobasku wiec beda miec malego szoka :-):-)
Boje sie tylko leciec samolotem czytalam ostatnio o babce ktora leciala i zaczela rodzic w samolocie (w 6 miesiacu) niestety dzidzia nie przezyla:-:)-( Noi czy nie beda robic wiekszych problemow co do tego ze jestem w ciazy..

zwykle do 7 miesiąca nie robią problemów, ale na wszelki wypadek weź od lekarza zaświadczenie ze możesz latać samolotem :)) bo czasami u ciebie się nie przyczepią a w Polsce będą pytać o zaświadczenie od lekarza :))

zwykle do 7 miesiąca nie robią problemów, ale na wszelki wypadek weź od lekarza zaświadczenie ze możesz latać samolotem :)) bo czasami u ciebie się nie przyczepią a w Polsce będą pytać o zaświadczenie od lekarza :))
Tylko czy mi dadza :dry: bo te polozne tutaj to masakra. W czasie 12 tyg. widzialam sie z nia tylko raz, a do tego wsumie nie tak z nia jak z jej praktykantka :dry: I podobno nie chca zabardzo tu wydawac zgody na latanie samolotem bo wrazie czego nie chca brac za nic odpowiedzialnosci. Ale bede dobrej mysli

reklama
Etna lot znioslam ok wiec chyba malenstwo tez sie dobrze miewa:-)ide dopiero na wizyte ok1-2czerwiec:-)

Klaudia ja nie narzekam na jakosc ubranek z primarku wiadomo ze zawsze sie moze trafic jakas gorsza partia ale mnie jeszcze to nie spotkalo:-)A jak moge znalezc jakis ciucholand w Londynie mozesz jakos pomoc??

Ja wozek chce nowy quinny buzz:-)

Klaudia jestes w tak wczesnej ciazy ze nie beda Ci robic zadnych problemow na lotniskach:-)niby czemu Ci by mieli zabronic latac??Chyba do samolotu mozna wsiadac doo 34 lub 36tyg musze sprawdzic bo ja we wrzege sniu znowu chce leciec ale jakos na poczatku:-)

Ja zaraz uciekam do domku pogoda sie porawila wiec jest super juz nie moge sie doczekac kiedy ubiore jakies sukienki:-)

Do góry