reklama
E
etna36
Gość
Witajcie dziewuszki malo ostatnio zagladam na forum ale chodze do pracy a po pracy nie mam sily na nic musze stac caly dzien i paczki pakowacmam pytanie czy to normalne ze w 15 tygodniu mam mdlosci? Martwi mnie tez bol w na dole po lewej stronie taki przeciagliwy( nie wiem jak lepiej go okreslic) moze ktoras z was tez cos takiego ma boli tylko od czassu do czasu ale potem powtarza sie
Jesli moge zapytac ile juz przytylyscie w ciazy?troche mi sie przytylo nie wiem czy to normalnepozdrawiam milego wieczorku
Jestem przekonana, że ten ból taki jak opisałaś ciągnący na dół to od stania. Przynajmniej ja tak miałam kilka razy. Ostatnio długo się na stałam z dziadkami w szpitalach i też miałam to samo uczucie i wtedy postanowiłam trochę odpuścić i poodpoczywać. Od razu mi lepiej, ale w niedziele stałam w kościele przez ponad godzinę i znowu to czułam. Moja ciotka (która ma 3 dzieci) powiedziała mi, że to macica ciągnie do dołu i dlatego mam takie odczucie.
Jeśli chodzi o przytycie to u mnie 1kg, ale pani pielęgniarka, która mnie ważyła mówiła że każda z nas przybiera inaczej na wadze. Przestraszyłam się , że tak mało, a ona mnie pocieszyła, że jeszcze to co mam przytyć przytyje.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
weri
Fanka BB :)
przeciez tu same babki w ciazy zagladaja kazda z nas swojego czasu jakies uplawy ma co nie?Mam wazne pytanko i licze na Wasza szybka odpowiedz. To troszke osobiste ale co mi szkodzi. Jakiego koloru i konstystencjii macie uplawy???
ja mam mleczno -zolte czasami przewaza pierwszy a czasami drugi kolor sa to bardzo geste uplawy jak budyn nie wiem czy to normalne niedlugo lece do polski to przebadam sie w koncu u polskiego lekarza mam nadzieje ze takie uplawy to nic zlego ?
oliwka1976
weri jezeli chodzi o mdlosci to moja dobra kumpela ktora za 3tyg ma termin miala mdlosci do 18 tyg czyli mysle ze nie ma powodu do zmartwien a bole moga byc faktycznie od stania
E
etna36
Gość
Mam wazne pytanko i licze na Wasza szybka odpowiedz. To troszke osobiste ale co mi szkodzi. Jakiego koloru i konstystencjii macie uplawy???
Nie wiem czy Ci dobrze odpowiem, bo ja biorę luteinę dwa razy dziennie dopochwowo i to na pewno ma wpływ na kolor upławów. Ale to co piszą dziewczyny to się i u mnie sprawdza. Takie u mnie bardziej blade, trochę białe na czarnej bieliźnie, na wkładce higienicznej bardziej żółte. Byłam dwa dni temu u ginka i mówił, że wszystko w porządku. Nie denerwuj się na pewno wszystko u Ciebie dobrze. Na samym początku były nawet takie brązowe.
weri
Jestem przekonana, że ten ból taki jak opisałaś ciągnący na dół to od stania. Przynajmniej ja tak miałam kilka razy. Ostatnio długo się na stałam z dziadkami w szpitalach i też miałam to samo uczucie i wtedy postanowiłam trochę odpuścić i poodpoczywać. Od razu mi lepiej, ale w niedziele stałam w kościele przez ponad godzinę i znowu to czułam.
Jeśli chodzi o przytycie to u mnie 1kg, ale pani pielęgniarka, która mnie ważyła mówiła że każda z nas przybiera inaczej na wadze. Przestraszyłam się , że tak mało, a ona mnie pocieszyła, że jeszcze to co mam przytyć przytyje.
mam nadzieje ze to nic powaznego ja jak moge to odpoczywam tylko w pracy nie moge usiasc ale pojde do lekarza niech mi wypisze ze musze siedziec to mi beda musieli dac krzeslo

oliwka1976
masz racje kochana wiem ze latwo mowic ale trzeba sie oszczedzac,ja przytylam tez 3kg takze nic sie nie martw jest nas dwie 
Ja mam dzis jeden ze swoich atakow paniki. Wydaje mi sie ze wody mi odchodza, ze szyjka sie rozwiera.... koszmar doslownie. Raz juz maz mnie zawozil na ostry dyzur. . . . A dzis znowu sie zaczyna. Wszystko wraca :-
-
-(
bosastopka
Dziękuję Wam bardzo za miłe powitanie! :-)
Milley. Ja też co chwilę panikuję :-( Jak tylko cokolwiek zaboli od razu leciałabym do lekarza. Już 2 razy leżałam na obserwacji w szpitalu i 2 razy okazało się, że nie ma podstaw do obaw :-) Teraz staram się chwilkę odczekać jak mnie panika dopada i z moim mężem porozmawiać zanim znowu pobiegnę do lekarza :-) Zazwyczaj sama łapię się na tym, że to tylko mój strach i niestety hipochondryczna wyobraźnia, ale jeśli masz uzasadnione podstawy do obaw i wyraźne objawy (bóle, krwawienia) to jedź i nie zwlekaj. W końcu to nasze prawo martwić się o dzieciątko! Trzymam kciuki!
Co do tematu o tyciu, to ja przytyłam bardzo dużo już na samym początku ciąży. Lekarka powiedziała, że tak się zdarza. Tak około 3-4 kg. Całe szczęście na razie się to zatrzymało :-) Aczkolwiek z moim teraźniejszym apetytem - nie wiem jak to dalej będzie :-(
Mam takie małe pytanko. Czy wy też macie takie ogromne wzdęcia??? Jak juz pisałam to jest 13 tc, a brzuch mam czasami jakbym była już w 7 miesiącu!!! Twardy i jakby opuchnięty. Nie wiem czy to normalne. No i ból pleców do tego dochodzi :-(
Pozdrawiam!
Milley. Ja też co chwilę panikuję :-( Jak tylko cokolwiek zaboli od razu leciałabym do lekarza. Już 2 razy leżałam na obserwacji w szpitalu i 2 razy okazało się, że nie ma podstaw do obaw :-) Teraz staram się chwilkę odczekać jak mnie panika dopada i z moim mężem porozmawiać zanim znowu pobiegnę do lekarza :-) Zazwyczaj sama łapię się na tym, że to tylko mój strach i niestety hipochondryczna wyobraźnia, ale jeśli masz uzasadnione podstawy do obaw i wyraźne objawy (bóle, krwawienia) to jedź i nie zwlekaj. W końcu to nasze prawo martwić się o dzieciątko! Trzymam kciuki!
Co do tematu o tyciu, to ja przytyłam bardzo dużo już na samym początku ciąży. Lekarka powiedziała, że tak się zdarza. Tak około 3-4 kg. Całe szczęście na razie się to zatrzymało :-) Aczkolwiek z moim teraźniejszym apetytem - nie wiem jak to dalej będzie :-(
Mam takie małe pytanko. Czy wy też macie takie ogromne wzdęcia??? Jak juz pisałam to jest 13 tc, a brzuch mam czasami jakbym była już w 7 miesiącu!!! Twardy i jakby opuchnięty. Nie wiem czy to normalne. No i ból pleców do tego dochodzi :-(
Pozdrawiam!
reklama
Zastanawialam sie nad kupnem takiej poduszki boje sie tylko ze to bedzie strata pieniedzy a nie sa one tanie w Anglii. Ale chyba sie skusze bo ten bol juz mnie wykancza...
nie musisz kupowac jakies specjalnej poduchy, bo one rzeczywiscie sa drogie, wystarczy nawet zwykla, najzwyklejsza, tylko king size, one sa dosyc dlugie, spokojnie wlozysz ja miedzy kolanka i jeszcze sie do niej przytulisz