reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

Koga, to widzę, że jesteś podobnie wiatropylna jak ja... jak to moja mama mówi, że wystarczy kalesony przyłożyć i już zapylona :-D no ale cóż... W poniedziałek byłam na wizycie kontrolnej u mojego doktorka, blizna się już ładnie zrosła i dostałam pozwolenie na wszystko poza biciem męża, ale nie o tym chciałam pisać. Rozmawiałam z nim na temat zabezpieczeń i mówiłam, że zastanawiam się nad spiralą, ale nie jestem przekonana, na co on mi odpowiedział "i dobrze, że nie jest pani przekonana, w końcu to ciało obce". I w taki oto sposób powróciłam do starych, dobrych tabletek :-) Gumki jakoś też mnie już nie bawią... Miłej i w miarę możliwości przespanej nocy życzę. A ja się idę kurować, bo jakieś choróbsko mnie dopadło i w końcu na antybiotyku wylądowałam.

reklama
hej:)
dawno sie nie odzywalam ale opieka nad Konradkiem zajmuje mi caly dzien:-p
dzis byla u nas polozna srodowiskowa, co do oczka to kazala nadal przemywac przegotowana woda( chociaz od tygodnia ja nie widze poprawy, przykladam jeszcze rumianek ale nie podoba mi sie to oko):-( zwazyla malucha i znow przytyl pol kilo w ciagu tygodnia:szok: czyli teraz wazy 4700 a ma niecale 4 tygodnie, od urodzenia przytyl juz 1100 gr:szok: i rzeczywiscie brzuszek juz sie robi taki grubiutki i raczki i nozki tez:-):-) lakomczuszek maly:-) tak poza tym wszystko w porzadku, jak oczko sie nie poprawi to dopiero w 6 tyg lekarz obejrzy i powie co robic:zawstydzona/y: mam nadzieje ze to nic powaznego...

Koga - ja też myślałam o spirali, ale jak leżałam w styczniu na patologii, to poznałam laskę, która miała włożoną 5 letnią i po 2 latach zaszła w ciążę - ma 42 lata i nie planowała. Mnie to zszokowało i już sama nie wiem, Bo na 3 zdecydowanie się nie piszę.
Moja mama 2 razy zaszla w ciaze ze spirala - niestety obie poroniila przy wyciaganiu. Wiec ja sie nie zdecyduje.....

jakoś tak, na tyle poznałam swoje ciało, że wiedziałam kiedy można szaleć a kiedy lepiej dać na wstrzymanie, ale teraz wszystko rozregulowane, więc dlatego pytam o ten zastrzyk, bo nie słyszałam, a brzmi ciekawie.
Depo Provera sie nazywa, nie pamietam ile kosztuje, chyba kolo 60zl. Mozna stosowac karmiac, trzeba tylko dokladnie danego dnia co 3 miesiace brac - nie moze byc ani dnia obsuwy. Zastrzyk niezly ale nia kazdemu sluzy - ja mialam mocne krwawienia po nim. A niestety tu w przeciwienstwie do tabsow nie mozna 'odstawic' jak nie podpasuja. Ja wiec po urodzeniu Oliwii i zastrzyku meczylam sie z krwawieniami 3 miesiace. Ale znam osoby ktore sobie chwala...
DEPO-PROVERA; DEPO-PROVERA 500; DEPO PROVERA 1000 - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl

Hejka

My znów wyspani, Aluś zasnął o 22.00 i pobudka była o 3.30 a potem o 6.00 także mam już zjedzone śniadanko, posprzątane w domciu i trochę się nudzę.
Byliśmy wczoraj na bioderkach- jest super, mamy wszystko robić tak jak robimy.

Zmykam się jeszcze wykąpać, pa.

cześć :-)
u mnie nocka super, młody spał od 21 ( to już taka jego pora, nawet jak jest przy cycku to po prosu pada i to tak nagle że można się przestraszyć) potem pobudka o 3 o 6, także teraz fika na leżaczku a ja zabrałam się za moją nieszczęsną lodówkę, co by trochę z dnia skorzystać i jeszcze na spacer potem iść bo pogda u nas piękna:-)

dzięki, poczytam i zadecyduję

dokladnie to samo o spirali ale z drugiej strony moja znajoma jest zadowolona. ona ma cos na M ta spirale

a tak w ogole to sie witam w zapowiadajacy sie slicznie dzionek.
spacerek jak nic

a dzis byla pierwsza nocka gdzie moja Hania poszla po kapieli grzecznie spac i budzila sie tylko na cyca. :-)

dzień dobry :-)
my zaraz zmykamy do pediatry, bo u młodego nadal utrzymuje się żółtaczka :baffled: poziom bilirubiny wyższy niż miesiąc temu, więc ta cholera wyraźnie nie chce nas opuścić :dry:
po wizycie u chirurga dziecięcego okazało się że młody ma przepukline pępkową i będzie miał plastrowanie:confused: tylko najpierw pępuch musi się zagoić. dostaliśmy maść i walczymy ;-)
u niego wszystko trwa dłużej niż u przeciętnego dziecka wrr :-p
a noc też nam super minęła - 5h nieprzerwanego snu, pierwszy raz od 5 tygodni :tak:
miłego babeczki :-)

Witam
U nas też piękna pogoda. A my dziś na szczepienie idziemy. No i niestety Igor ma skazę białkową, więc od dziś Bebilon Pepti a ja już od dwóch dni na diecie bezmlecznej - koszmar, prawie nic nie mam do wyboru w jedzeniu. Ale czego się nie robi dla swojego maleństwa.
Jeśli chodzi o zabezpieczenie to my do tej pory natura + durex, ale teraz chcę już tabletki. Więcej dzieci nie planujemy, a przy tabsach chyba większa pewność. Jeszcze się nie spieszę, bo i tak na razie nie mam ochoty. Wizytę u gina mam dopiero na 3 lipca to wtedy popytam.

Miłego i słonecznego dnia życzę

reklama
i ja sie witam!!!
dziecko spalo jak susel po tych 5godz wczoraj na dworze wiec noc ok.Pogoda cudowna a ja i tak na spacer pojde dop ok 4 bo wtedy m. wroci z pracy i mi wozek zniesie.Ciezkie cholerstwo i nie radze sobie sama.Szlag mnie trafia.

Do góry