reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

witajcie:)

Oliwka1979-trzymama kicuki zeby sie mala ujawnila wreszcie....

Bosastopa i Orsyliwia-WITAM:)

ja sie dzis czuje nie najlepiej jakos mnie mdli i wogole czuje sie jakos sennie i zle....:(

buziaczki:) milego dnia;)

reklama
mam nadzieje ze to nic powaznego ja jak moge to odpoczywam tylko w pracy nie moge usiasc ale pojde do lekarza niech mi wypisze ze musze siedziec to mi beda musieli dac krzeslo:wściekła/y: albo pojde znow na zwolnienie:-p liczac od mojej pierwszej wizyty u poloznej (10 tydzien) to ja przytylam 3-4 kilo makabra:baffled: ja sie boje ze to za duzo mojego narzeczonego siostra przytyla 26 kilo w ciazy:shocked2:
Dziwię się, że podanie krzesła ciężarnej stanowi taki problem że trzeba do tego mieć zaświadczenie od lekarza. Ci ludzie są chyba bez serca!!!! Ciekawe czy sami by tyle stali? Wkurza mnie takie podejście DO NAS i i nie potrafię tego zrozumieć. 3-4 kilo to właśnie chyba dobrze. Kilo na miesiąc to super!! Ja dlatego się bałam, że tak mało przytyłam. Bo lepiej dla ciebie, twojej skóry i dla dziecka jak waga rośnie stopniowo, a nie nagle się rozszerzasz.

Milley odezwij się proszę co u Ciebie?? jak się czujecie, byłaś u lekarza????

u mnie identycznie:tak:

a tak wogóle to już mnie denerwuje branie tej luteiny ciągle biegam z wkładkami ale wiadomo dopóki będzie taka potrzeba to będę brała
nie będę za dużo marudzić :blink:
Mi lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że mam powoli kończyć. Wziąść to co mam i na 7 dni przed końcem brać tylko wieczorem i odstawić. I powiem Ci że mam stasznego stracha. Tym bardziej, że dostałam od szwagierki dwa opakowania całe i nie wiem kiedy w końcu się porzegnać raz na zawsze z tą luteiną.
Jak tam samopoczucie po wyprawie z maluszkami, byłaś zmęczona czy przeszło spokojnie?

WITAMY NOWE LISTOPADÓWECZKI MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ TU ZADOMOWICIE Z NAMI!!

natalunia chciałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje przygotowania do ślubu, opowiedz nam trochę jak to będzie wyglądać, jak suknia, jak zdrówko, noga??? No chyba, że tylko ja jestem taka ciekawska. Ale ja tak uwielbiam wesela.

dudziakowa
czemu się tak źle czujesz co się dzieje? Dziewczyny nie straszcie mnie tak dzisiaj, głowa do góry. A jeśli was coś naprawdę to idźcie do lekarza, albo na pogotowie, przecież najważniejsze żeby nasze maleństwa były całe i zdrowe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć mamuśki :)) Nie miałam siły wczoraj odpisywać, więc dzisiaj nadrobię :))
Witam nową mamusię :))
co do upławów to ja mam takie białe i gęste, sama się zastanawiałam czy to normalne ale lekarz twierdzi że tak więc się uspokoiłam :))

etna z jednej strony denerwuje mnie branie tej luteiny bo przez nią nie mogę chodzić na basen
a z drugiej strony bałabym się ją odstawić :sorry2:
myślę że jak lekarz mówi że można to odstawiaj a w razie czego dobrze jest mieć ją pod ręką

koleżanka mesiąc temu odstawiła i wszystko jest dobrze narazie nic nie bierze

a dzieci były grzeczne:tak:
mimo to wieczorkiem odczułam mega zmęczenie
oczywiście dzisiaj już mnie dalej roznosi energia o 8 zawiozłam tramwajem martynie do przedszkola i wróciłam spacerkiem
wysprzątałam pokój i teraz leżę

czytalam ze kobietom w ciazy zakazane sa nasiadówki ! ;]

nie czytałam i nie sprawdzałam ale myślę że przemywanie letnią np zaparzoną korą dębu nie zaszkodzi
a nasiadówki faktycznie lepiej sprawdzić czy można

najbardziej jednak polecam jak już dziewczyny pisały krem clotrimazolum

a lekarz na wizycie i tak pewnie jakieś globulki zapisze

Etna ja chyba zaraz wypracowanie walnę ;-)
Zespół, kamerzysta, fotograf, fryzjer,kosmetyczka i suknia są załatwione. Z tego względu, że u nas na Podlasiu, szczególnie w rodzinach prawosławnych, królują bialoruskie piosenki i disco polo, zamówiliśmy zespół, który naprawdę świetnie prowadzi wesela. Oto przykład jego piosenki: Wrzuta.pl - Mirage - Ty Kochala Mene RMX 2007 :happy2:

Suknia będzie koloru perłowego. Trudno mi wytłumaczyć jak wygląda, bo nie znalazlam podobnej w internecie. Ale mogę powiedzieć, że brzuszek zakryje, bo ma zakładki, mnóstwo kryształków i haftu. Dół będzie "zebrany" na udzie i spod spodu będzie widoczna falbanka z tiulu. Na 100% zamieszczę zdjęcia zaraz po ślubie (matko, to już tylko 3 tygodnie!). :szok:

Mam problem z kwiatami, bo nie znalazłam jeszcze wiązanki, która spodobałaby mi się na tyle, że chcialabym tę a nie inną. :sorry2:

Co do uplawów, to też walczę z grzybkiem. Mam dopochwowe Nystatyna i Pimafucin do smarowania... Nystatyna fatalnie się aplikuje :angry:

Mam problem z kwiatami, bo nie znalazłam jeszcze wiązanki, która spodobałaby mi się na tyle, że chcialabym tę a nie inną. :sorry2:

ja co do kwiatow mialam wielki problem tez bo nie podobają mi sie wiazanki zadne wsyztskie takie "idenrtyczne" zadnej rewelacji .... ale wreszcie po długim poszukiwaniu zaniosłam kwiaciarce zdjecie i zrobila bardzo podobny śliczny i bylam bardzo zadowolona :)

jedyne na czym min zalezało to storczyki bo we włosach rowiez mialam je wpiete

Załączniki

• DSC_5598.jpg
    DSC_5598.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za rady i pocieszenie odnośnie zapaleń.
To pocieszające, że spotkało to nie tylko mnie :-)
Musimy to jakoś przetrwać hihi.

A nasiadówki to prawda- w ciąży słyszałam, że niewskazane wlewac tam do środka różne rzeczy :-)

No i nie wytrzymalam i pojechalam dzis do przychodni do gina. Z szyjka wszystko ok, dluga i zamknieta :-)

Ale niestety rowniez dopadla mnie infekcja. I przy okazjii zapytalam gina jaki wplyw moze miec infekcja na przebieg ciazy. Odpowiedzial, ze to zalezy od rodzaju bakterii jakie ja wywolaly, ale infekcje sa zawsze NIEBEZPIECZNE w ciazy i moga powodowac min. przedwczesne pekniecie worka owodniowego. skrecanie sie szyjki i zakazenie wewnatrzmaciczne, stwierdzil takze, ze nie nalezy tego nigdy bagatelozowac.Moj przedwczesny porod rowniez zaczal sie od niewinnej infekcjii drozdzakowej :-(

Przepisal globulki MACMIROR 500 complex, kuracja na 12 dni i na ten czas zakaz przytulanek. Wiec jednak wizyta nie okazala sie bezsensowna i moge juz spac spokojnie.

reklama
Ale mam dziś lenia:baffled:... nic mi sie nie chce.

Ja swój bukiet na sobote tez mam ze storczyka, ale znacznie bardziej prosty, nie chce żeby był przesadzony, nie lubie takich.

A od czego wy macie te zapalenia i grzyby?? MOze za duzo seksu czy cos i podraznia sie skora?? Ja po pierwszym trymestrze moge sie juz kochac bez obaw, ale jakos i tak bardziej myslimy o dzidzi niz o sobie i jakos nie szalejemy za czesto.
Leczcie te swoje cipki i uwazajcie na siebie mamuski ;)

Do góry