1 kawałek ciasta francuskiego rozwałkować położyć na posmarowaną tłuszczem blache, piec ok 10 min., aż się zarumieni. Z 2 zrobić to samo tylko przed włożeniem do piekarnika pociąć wzdłóż i wszeż, żeby powstały kwadraty.
Dwa budynie zagotować w 3 szlkankach mleka, ostudzić.(Można dodać 200 gr. margaryny i utrzeć na puszysta masę).
Na pierwszy kawałek ciasta nałożyć budyń/masę, następnie układać na niejkwadrety, posypać cukrem pudrem.
OOO ciekawe! Ale powiem Ci, ze mam zle doswiadczenia z ciastem francuskim - tylko raz mi ladnie wyroslo, a tak to jest jakies twarde, jakby zwilgotniale... nie wiem jak to okreslic, ale ciezko to nawet ugryzc
W jakiej temperaturze pieczesz?
na sam koniec juz po ogloszeniu wyników
Na wierzch sypiesz cukrem pudrem, mniam
Szybko przyszłam do domku. Akurat była u nas kolezanka i przyjechała samochodem 9wpadła do nas na okienku bo pracuje jako nauczycielka) i z M pojechaliśmy na moją rozmowę. Okazało się, że poszukują kogos z prawkiem a ja niestety nie mam:-( Kurna.. prawo jazdy było napisane w dodatkowych umiejętnosciach..eh.. no cóż.. ale babeczka ok, powiedziała, że od stycznia rusza jakiś projekt i zapytala czy może zatrzymac moje dokumenty by miec ze mną kontakt bo bardzo potrzebują pracownika socjalnego a z takim wykształceniem mało jest osób. Więc jej zostawiłam te papiery i już.
Mogła mi to przez telefon powiedziec jak do mnie dzwoniła
) to są kremówki jakie robiła moja babcia jak byłam mała(ona robiła sama ciasto francuskie, a ja poszłam na łatwizne;-)) i lepiej żeby ciasto było troszke grubsze bo wtedy wyjdzie wiecej warstw ciasta.