reklama
medeuska
październikowa mama'09
czarnineOj dziewczyno ale mi narobilas smaka na bogosja nie pamietam kiedy ostatnio bigos jadlam
a ja bigos uwielbiam
Tak samo czarnine tez uwielbiam a nie ma kto mi zrobica sama nie umiem
![]()

Agnieszka&Emily
Mama Emily:)))
czarninea co to??
Czarnina to zupa robiona z krwi kaczki

agunia-ln
Fanka BB :)
Czarnina to zupa robiona z krwi kaczkiwiem ze obrzydliwie to brzmi ale zupa jest naprade pyszna
pierwszy raz ja jadlam nie wiedzac ze to z krwi kaczki i tak mi zasmakowala ze mi to jest jedno z czego jest robiona
![]()

raczej bym tego nie tknęłaCzarnina to zupa robiona z krwi kaczkiwiem ze obrzydliwie to brzmi ale zupa jest naprade pyszna
pierwszy raz ja jadlam nie wiedzac ze to z krwi kaczki i tak mi zasmakowala ze mi to jest jedno z czego jest robiona
![]()

Oliwka usnęła :-):-):-):-):-):-)
Agnes to zależy co mam pod ręką.As jak robisz tą pierś w ziołach?????
Na ogół nacieram lekko Vegetą do tego posypuję ziołami tak żyby pasowały do siebie.
U mnie podstawa to czosnek granulowany,w płatkach lub surowy przeciśnięty czy drobno pokrojony.
Do tego zioła prowansalskie,odrobina Oregano,Bazylia obowiązkowo,odrobina imbiru,czasem Tymianek jak mi pod rękę wpadnie.
Wrzucam na dośmocno rozgrzaną patelnię i lekko obsmażam na rumiano potem podlewam wodą i duszę przez dobre 10 minut.
Robi się fajny sosik do polania.
Na sam koniec wsypuję siekany koperek i chwilkę jeszcze trzymam pod przykryciem.
I wsio.:-):-):-)
Moi uwielbiają,bo na ogół za każdym razem inny smak mi wychodzi ,ale zawsze jest pyszne.
A jaką czarninę z kaczki czy wieprzową?Oj dziewczyno ale mi narobilas smaka na bogosja nie pamietam kiedy ostatnio bigos jadlam
a ja bigos uwielbiam
Tak samo czarnine tez uwielbiam a nie ma kto mi zrobica sama nie umiem
![]()
Są 2 szkoły i obie czarninki są pyszne.
Agnieszka&Emily
nigdy nie jadłam i jakbym wiedziała z czego to pewnie bym nie ruszyła
![]()
Moi rodzice pochodza oboje z woj. Kujawsko Pomorskiego i tam czarnina jest bardzo slynna

Oj ja bym chyba nie ruszyłaCzarnina to zupa robiona z krwi kaczkiwiem ze obrzydliwie to brzmi ale zupa jest naprade pyszna
![]()

reklama
Agnieszka&Emily
A jaką czarninę z kaczki czy wieprzową?
Są 2 szkoły i obie czarninki są pyszne.
Jadlam tylko z kaczki

Podziel się: