reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
As jak robisz tą pierś w ziołach?????
Agnes to zależy co mam pod ręką.
Na ogół nacieram lekko Vegetą do tego posypuję ziołami tak żyby pasowały do siebie.
U mnie podstawa to czosnek granulowany,w płatkach lub surowy przeciśnięty czy drobno pokrojony.
Do tego zioła prowansalskie,odrobina Oregano,Bazylia obowiązkowo,odrobina imbiru,czasem Tymianek jak mi pod rękę wpadnie.
Wrzucam na dośmocno rozgrzaną patelnię i lekko obsmażam na rumiano potem podlewam wodą i duszę przez dobre 10 minut.
Robi się fajny sosik do polania.
Na sam koniec wsypuję siekany koperek i chwilkę jeszcze trzymam pod przykryciem.
I wsio.:-):-):-)
Moi uwielbiają,bo na ogół za każdym razem inny smak mi wychodzi ,ale zawsze jest pyszne.

Oj dziewczyno ale mi narobilas smaka na bogos:tak::tak::tak: ja nie pamietam kiedy ostatnio bigos jadlam:szok::szok: a ja bigos uwielbiam:tak::tak:
Tak samo czarnine tez uwielbiam a nie ma kto mi zrobic:no::no: a sama nie umiem:no::no:
A jaką czarninę z kaczki czy wieprzową?
Są 2 szkoły i obie czarninki są pyszne.

:szok::szok::szok::szok:nigdy nie jadłam i jakbym wiedziała z czego to pewnie bym nie ruszyła:no::no::no:

Moi rodzice pochodza oboje z woj. Kujawsko Pomorskiego i tam czarnina jest bardzo slynna:tak::tak::tak: tak wiec jak raz pojechalismy z moimi bratowymi w tamte strony na wesele kuzyna to byla oczywiscie czarnina:tak::tak: smakowala im jak nie wiem co:tak::tak: ale jak sie dowiedzialy z czego jest zrobiona tak do tej pory sie czarniny brzydza:tak::tak:

reklama
Do góry