reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no jestem.....
ledwo zyje po tej wyprawie
ale sie jeszcze nie przywitałam wiec WITAM
rano lalo jak z cebra!juz myslaam ze ans zmoczy ale akurat jak wyszlysmy to tylko troche kropilo,takie byle co.
ale ja oczywiscie wiecznie psonziona wiec biegeoim na pociag,ale zdazylysmy
mala po drodze troche marudzila bo chciala lazic po pociagu
na miejscu czekala na mnie siostra(ja mam z nia dobrze:-))wziyta zaliczona-standar-recepta na leki,pobranie krwi.kolejna wizyta pod koniec padziernika i nastepne co ol roku jak sie nic nie bedzie dzialo
USg pani doktor zrobi jezeli sie da bo Weronika jak tylko widzi ze bialy fartuch sie do niej zbliza to od razu wyje:baffled::baffled::baffled:
wiec dzis nie robila bo by sie nie dalo
a teraz juz siedzi w paiskownicy:-)
Paulina u terpeutki niedlugo wroci,a P jezszce nie ma
ide nadrabiac zalegloscu

Hej można się do was przyłączyć?Obiecuje ,ze bede grzeczna
WITAJ :-)
wiki w wakacje zaczynam intensywnie szukać pracy :tak::tak::tak::tak::tak: bo tam gdzie jestem zatrudniona to nie mam już powrotu ,zresztą nie chcę tam wracać.jak zaszłam w ciążę to pracodawca poszedł mi na rękę i dal mi umowę na cały etat na nieokreślony żebym miała wszystkie świadczenia itp.ale dałam mu słowo że tam nie wrócę bo on i tak musi kogoś na moje miejsce zatrudnić więc i tak nie wiadomo było kiedy będę wracać do pracy.i się zgodziłam.
będę szukać czegoś blisko domu i myślę że w handlu :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:w jakims fanym sklepiku czy coś :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p mam nadzieję ze coś fajnego się znajdzie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Powodzenia w szukaniu pracy ja musze sie jeszcze mordowac do przyszłego roku bo Kielce to zadupie i potrzebuyja tylko stazystów anie starych 36letnich bab z trojka dzieci masakra :wściekła/y::szok:
agnes świetnie że się tak poukładało:tak::tak::tak:
ale nadstawiaj tyłek do bicia....co to za tekstże nie chciałaś nam humoru psuć ja się pytam od czego my tu jesteśmy????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!mama helenki tak trzymać super że się wsio układa no a teraZ anitka czeka na 4 lipca i jak zaczną strzelać petardy to ona z gracją szybciutko się urodzi a do tego bezboleśnie przecież to nasza księżniczka forumowa:tak::tak::happy:
witamy nową mamusię u nas z grzecznością umiarkowanie:rofl2:
meduska teściówka twoja mnie ubawiła:-D:-D:-D
a julia już w domku nie chciała wychodzić dzieci też nie chciały jej wypuścić :tak:pytam się pani jak ocenia jej przygotowanie czy da radę w zerówce a pani mówi pewnie że tak ja bym ją mogła do 1 klasy posłać jaka ona wygadana:baffled::-Drezolutna i towarzyska:-D:-D
Malinka brawa dla Julki :tak:

Ja byłam z mężem w lidlu sporo kupilam jedzenia a malo zaplaciłam :tak:takie zakupy to ja lubie Musze sie pochwalic :zawstydzona/y:ugotowalma dzis pyszna zupke bo wszystko zjedzone prawie zostaojak to mąz powiedzial na kolacje dla niego :-D Kupilam Winiary - Produkty, Zupa Fasolowa obralam umyłam pokroiłam w kostkę ziemniaczki, jedna kostke rosołową i 3 pulpety co mi zostały bez sosu to sie pogotowało potem rozrobilam fasolową doprawilam ziarenkmi smaku zielonymi i juz jak wyłączyłam to posypalam szczypiorkiem z cebuli dymki i koperkiem Sam zjadłam sporo co ja za zupami nie przepadam kupilam tez Winiary - Produkty, Sos Italia neapolitański
Winiary - Produkty, Sos Italia neapolitański
Winiary - Produkty, Zupa grochowa
przyda sie jak nie bedzie pomysłu na obiad :tak: a i nogi wędzone z kurczak niedrogo byly po 3.49 za dwie sztuki sok 2 l pomaranczowy za 2.9 ser gouda w plastrach kiełbaski frankfuterki parzone i kakao dla dzieci

Ostatnia edycja:
No to jestem po zakupach i po solce:tak::tak::tak:M ju w domu no i oczywiscie nie obylo sie bez klotni:no:Ostatnio coraz bardziej mnie denerwuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zaraz bedziemy jesc obiadek:-):tak:a pozniej moze wezme dzieci na spacerek bo zrobilo sie bardzo cieplo:tak::tak::tak:

No dokladnie jeszcze nigdy o tym nie slyszalam zeby na komunie orkiestre zamawiac dlatego jak mi to Ania powiedziala to wybuchlam smiechem:-D:-D:-D:-D
w p rodzinie to maja byc chrzciny z orkiestra,ale jak kogos satc-coz zawsze weselej:-)

Dzieńdoberek witam z nowego domku:tak:
narazie rozpieprz totalny bo tescie sie jeszcze nie wyprwadzili, wszystki emeble wszedzie sa, bo od nich tylko kilka dali rade wziac ostatbio we dwojke m z bratem, wazniejsze było żeby od nas wywiezc bo wczoraj zdawalismy mieszkanie, wiec sie cisne w rozpieprzu...:-D w czwartek beda wszystko wywozic i do tego czasu ja ich wyprowadzm, geeralnie to juz polowe mebli tesciowej wczoraj spakowałam :-D:-D:-D:-D wiecej miejsca dla mnie:-D:-D no i poza tym sprzatania w cholere, wiec zaraz sie ide brac do roboty:-D
nie nadrobie Was na pewno, po 1 nie ma kiedy po 2 poki co jestem na kompie tesciowej a tu tak muli ze nie ma szans -stronka sie łąduje 5 min:baffled:
ale nalog daje o sobie znac:-):-):-)

witam porannie:happy:
o medusska kochanie fajnie że wpadłaś się odmeldować:tak::tak:to już jesteś kochana na nowych śmieciach..jak to ffajnie pakoać teściową co by była z dala:-D:-D:-Djak się czujesz ?jak maluszek????????? ty nam się nie przemęczaj ty wiesz!!!!!!!!
czarodziejki dzisiaj trzymamy kciukasy za komisję anabubki i za piotrka anabubki bo zdaje prawko a jak nie zda to ona go za jajkapowiesi a ja im jeszcze synka wywróżyłam więc trzymajcie mocno:tak::tak:
moja księżniczka jescze śpi zaraz ją budzę szykujemy się śniadanko i zaprowadzam ją do zerówki na dzień próbny zobaczymy jak jej się spodoba:sorry::-)
dzieki za kciuki ale Malina cos Ci sie popie....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:
komisje to mialam tydzien temu dzis tylko na wziycie kontrolnej bylam
a P NIESTEY OBLAŁ:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
NO COMMENT.......

Witam :tak:

Już łapie stresa przed dzisiejsza wizytą :baffled:

Anabubka, kciukasy zacisniete :tak:

Pogoda u mnie parszywa :baffled: Ale M w domu to może mała nie będzie za bardzo marudzić :sorry:

A ja jestem " szczęściarą" i nie płace za truskawki :-p Ale już musiałam dżemu zrobić, bo by mi sie popsuły, rodzinka sie przejadła :szok: Odrazu mówię, że ja pokazywałam palcem, a M mieszał w garach :-D Jego pierwsze konfitury :-D:-D:-D No ale 10 słoików na zime muz jest :tak:

Ja mam n, więc nie pomogę...
hehehhe dobre takie gotowanuie:-):-):-):-)
bylo mnie zaprosic na truskawki albo bym siostre podeslala:-D:-D:-D:-D:-D

Niewiem ostatnio taka zmęczonaj jestem chyba przez tą pogode bo człowiek w domu ciągle siedzi a pasowało by jakis porządek robic :tak:Ogród tez zarasta bo ciągle pada i nie kosze a teraz koszenie bedzie do dupy bo trawa za duża i sie kosi zle.Teraz troche słoneczko swieci Kamilek spi a Martynka na dół poszła z nową lalką bo wczoraj dostała wkleje zdjęcie zaraz
u mnie tez trawa i zilesko rosna jak szalone:szok::szok::szok:

J a się do wszystkiego co pisze malinka -dołańczam ,bo mi czasu to zaoeszczędzi:-D:-D:-DMedeuska ,fajowo ,się cieszę ,precz z teściową:-D
Anabuba ,tez trzymam podwójnie kciukasy:tak:
Malina gdzieś ty wyczarowała zerówkę ,czemu się nie chwaliłaś??
Mój Ksawek chory ,kaszle jak stary grużlik ,poza tym ma lekki katar ,byliśmy u lekarza ,zirtec i ambrosol i mamy czekac na rozw sutuacji ahhhh:szok:
Zapierdziel mamy okropny ,bo od soboty mamy pierwszych wczasowiczów -znajomych,dodam jeszcze ,ze kobieta której nie lubię ,bo mnie wkurza swoimi mądrościami i doskonałością -Marzenka wrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:
Ja na 10 idę do pracy dziś ,ale na miejscu ,nie wiem jak długo dziś tam zabawię mam nadzieję nie długo,max.5 godzin będę chciała:tak:
Mamo helenki nie rozsypujsie jeszcze ,ciesz wolnośćią
A&E mnie zaraziła bólami pęcherza coś mnie wczoraj w nocy pobolewać zaczął i ganiać ,ale zaatakowałam go wczoraj uroseptem i jest git dzisiaj
dobra lecę ,bo obiad muszę odszykować i śniadanko dla mnie i ksawka ,który biduek będzie sam w domu ,aż klaudia wróci ze szkoły ,chyba ,ze go tata na ośrodek weżmie
buziole dla was moje panie ,ja wadnę mam nadziję po południu ,bądz wieczorem:tak:
no to przerabane.zdrowka
Madziula to Ty tez masz u siebie jakies kwatrey dla wczasowiczow????????????????????????
hmmmmmmmmm
bo wiesz ja beidna a przydalobys ie moze za rok wyjechac nad morze z dziecmi....:rofl2::rofl2:

A powiedzcie mi dziewczyny, mała w grudniu skonczy 2 latka a mi w maju konczy sie wychowawczy, to ona do żłobka, czy do przedszkola?
u nas przyjmuja do przedszkola 2,5latki jak nie robia w pieluchy i jak jest miejsce.do prywatnego to i 2 latki

No to jak Benjamin urodził się w styczniu 2005, to kiedy powinien iść do zerówki i do szkoły ? Sorki, że tak głupio wypytuję, ale w Austrii jest inny system, a my chcemy wrócić do Polski jak Benjamin będzie miał iść do szkoły.
Według moich obliczeń Benjamin powinien iść do polskiej szoły we wrześniu 2012. Dobrze liczę ???
czyli Twj Beni bedzie mial w styczniu przyszlego roku 5 lat,czyli bedzie mogl isc od wrzesnia 2010 roku do zerowki do szkoly jako pieciolatek albo w 2011 do zerowki jako szesciolatek-bo teraz jakos chyba 3 lata jest ze rodzice moga zdecydowac jeszcze czy dziecko ma isc jako 5 czy 6 latek do zerowki.
zerowka jest obowiazkowa.

Witaj:-)
Zapraszamy na nasze pogaduchy:tak::tak::tak:
Ja tylko na sekundkę :tak:

U lekarza wszystko OK :tak: Fenoterol odstawiłam :tak:Mam pozwolenie na wszystko :-D Więc nie omieszkaliśmy z M go wykorzystać :laugh2::laugh2::laugh2:

Jeszcze jutro morfologia, w czwartek USG :-p A potem się okarze, że przenosze ze 2 tyg :-D tak jak z Helenką :sorry:

Jedno tylko pzozstało pytanie, jak mała jest ułożona, lekarz nie był w stanie stwierdzić :baffled: No ale w czwartek się dowiem :-p

Buziaki :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Super:tak::tak::tak:Ale sie ciesze:-):tak:

AGNES
Ja widzialam ze Cie nie bylo u nas,ale widziałam ze palilo sie Twoje swiatelko na zielono:szok:Wiec to chyba Ty nas nie lubisz:no::no::no::-:)-:)-(
A tak wogole to super ze rodzice zajma sie Oliwka:tak::tak::tak:No i ze dostaląs kaske:tak::tak::tak:

MALINKA
Gratuluje takiej rezolutnej coreczki:tak::tak::tak:Ona normalnie podbije swiat:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Witaj:-)

teściowa przyjechała się wykapac.... i wydarła sie jaka czysta wanna! aż szkoda sie w niej kąpac:eek: :-D

a najlepsze- narzeka że tam syf w tym domu:confused2: a jak miała w swoim:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
ale ma tupet :sorry:
jasne zapraszamy :-D:-D:-D
cześć dziewczyny.Ale żescie napisały od wczoraj tyle że masakra :tak::tak::tak: myslałam ze nie nadrobię :-D:-D:-D:-D:-D:-D a;le jakos dałam rade.

zaglądam dopiero teraz bo miałam doła i nie chciałam Wam psuć dobrych humorków moim paskudnym.:tak::tak::tak::tak::tak:

zaniosłam dokumenty do złobka okazało się ze Oliwka ma marne szanse na przyjęcie,od wczoraj dyrektorka przyjeła 2 szuflady podań :szok::szok::szok::szok::szok: i co chwilę ktoś znosi.powiedziała ze w tym roku jest bardzo dużo samotnych matek więc one maja pierwszeństwo :tak::tak::tak::tak::tak: więc dupa.
na dodatek nie przyszedł nam jeszcze zwrot z podatku,dzwonilismy w tamtym tygodniu do skarbówki i powiedziała kobieta że wysłali w piatek a tu mija 1,5 tyg a kasy nie ma,coś nie gra,poszlismy na pocztę ,baba powiedziała ze kasy nie mają.no to już wkurzona na maksa jestem.

Przyszliśmy do domu,postanowilismy z moimi rodzicami porozmawiać,mówię a na co będziemy czekać?no i porozmawialiśmy i słuchajcie zgodzili się zająć Oliwką od września :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-)ale mi kamień z serca spadł.już mam dobry humor :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
tak mnie męczył ten żłobek,czułam się winna ze muszę ją tam oddawać a tu taka niespodzianka,Oliwka zostanie z dziadkami.

a na dodatek listonosz przyniósł kasę-zwrot podatku :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
normalnie jestem szczęsliwa dzisiaj.600zł wpadło,już się nie mogłam doczekać tej kaski :tak::tak::tak::tak::tak:
ten dzień zaczął się tak beznadziejnie a tu proszę już wszystko dobrze sie potoczyło.
no to popatrz jak Ci sie poszczescilo....
super ze dziadki wezma Oliwke pod opieke
i fajnie ze mamonki przyszly - zawsze sie przydadza :tak:
A tak moje dwa śpiochy śpią :-):-):-):-):-):-):-) zaraz będę ich budzić.
Aż mi się śmiać chce jak na nich patrzę :-D:-D:-D:-D:-D:-D
hehehe ale smiesznie :-D
agnes świetnie że się tak poukładało:tak::tak::tak:
ale nadstawiaj tyłek do bicia....co to za tekstże nie chciałaś nam humoru psuć ja się pytam od czego my tu jesteśmy????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!mama helenki tak trzymać super że się wsio układa no a teraZ anitka czeka na 4 lipca i jak zaczną strzelać petardy to ona z gracją szybciutko się urodzi a do tego bezboleśnie przecież to nasza księżniczka forumowa:tak::tak::happy:
witamy nową mamusię u nas z grzecznością umiarkowanie:rofl2:
meduska teściówka twoja mnie ubawiła:-D:-D:-D
a julia już w domku nie chciała wychodzić dzieci też nie chciały jej wypuścić :tak:pytam się pani jak ocenia jej przygotowanie czy da radę w zerówce a pani mówi pewnie że tak ja bym ją mogła do 1 klasy posłać jaka ona wygadana:baffled::-Drezolutna i towarzyska:-D:-D
no widzisz Julka obronila dobre imie rodzinki :-D:-D:-D:-D
fajnie ze dostala pochwale od Pani :tak:
no jestem.....
ledwo zyje po tej wyprawie
ale sie jeszcze nie przywitałam wiec WITAM
rano lalo jak z cebra!juz myslaam ze ans zmoczy ale akurat jak wyszlysmy to tylko troche kropilo,takie byle co.
ale ja oczywiscie wiecznie psonziona wiec biegeoim na pociag,ale zdazylysmy
mala po drodze troche marudzila bo chciala lazic po pociagu
na miejscu czekala na mnie siostra(ja mam z nia dobrze:-))wziyta zaliczona-standar-recepta na leki,pobranie krwi.kolejna wizyta pod koniec padziernika i nastepne co ol roku jak sie nic nie bedzie dzialo
USg pani doktor zrobi jezeli sie da bo Weronika jak tylko widzi ze bialy fartuch sie do niej zbliza to od razu wyje:baffled::baffled::baffled:
wiec dzis nie robila bo by sie nie dalo
a teraz juz siedzi w paiskownicy:-)
Paulina u terpeutki niedlugo wroci,a P jezszce nie ma
ide nadrabiac zalegloscu
no to cos pozalatwialas...
no i nie dziwie sie ze Weronika plakala jak zobaczyla bialy fartuch moj Sewi tez tak reaguje na lekarza jak go slucha :sorry:

Moje dzieci poobieraly mi zeimniaki,ktore kupilam dziewczynkom na jutro do zupki:szok::szok::szok:Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze poobierali je raczkami i wszystko zostalo na moim łozku:szok::szok::szok::-D:-D:-D

reklama
Ja już teraz mogą zameldować dzieci, nawet do kilku przedszkoli, a potem wybieram to, które mi najlepiej odpowiada. W Austrii jest przepis, że KAŻDE dziecko, które skończyło 3 lata musi dostać miejsce w przedszkolu.
Bardzo mądry przepis :-D
bardzo madry
ale macie wybor czy puscic czy nie ,prawda?

Kochana nawet nie wiesz jak mi pomaga:tak: wanne on wczoraj szorował 2 godziny:tak: ja powiedzialam mu jescze zanim sie wprowadzimy ze jej nie tkne- bo aż brązowa z brudu-jakby nie myta przynajmniej rok!!! wyszorowal pieknie do białego-az byłąm w szoku- wszystkie kotły kurzu pobieżnie mi pozmywał ja juz sobie tylko na picus glancus sama zrobie tak jak on by nie zrobił:-D no i on wiekszosc rzeczy pakuje- naprawde wczoraj baaaaaardzo dużo zrobił, no ale ja tez sie narobilam jakby nie było- teraz to ja nawet nie wiem za co sie zlapac bo w tym rozpieprzu to za bardzo tez nie mam jak-wszedzie meble nastawiane po całym mieszkaniu-ale w czwrtek beda wywozic i bedzie ok:tak::tak::tak:
no to super,moze wszytsko sie w koncu u was ulozy:-)

nooo.. tu chyba nie bylo sprzatane prze minimum 2 lata..........................

pranie rozwieszone- drugie sie robi- teraz od niej- wszystko od psów obsikane- bo smierdzi w całym domu z tego jej kosza na pranie-wiec wole to wyprac i rozwiesicx niz wąchac:-D:-D:-D

a ona, jak to moj m mowi-ona widzi tylko psy i nic wiecej- ale powiem ci tez neiwiem czy bym miala czas sprzatac- jak z tymi psami bylam wczoraj 5 godzin to non stopo gdzies siki, kupa itd.... bo tych psów 14:szok: wiec czasem naprawde mogla nie miec czasu zeby coz zrobic bo na biezaco podlogi trzeba co 5 minut wycierac:-D:-D:-D:-D

ale bez przesady- chocby 1 polke wytrzec w 1 dzien:-D to przez 2 lata ma 300 azy umyte wszystko:-D:-D:-D
14/?????????????????:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

teraz umyłam- w sumie toprzetarłam podłogi domestosem zeby wyżarł ten smród- poki co dalej jest syf- nawet nei zamiastałam i kłaki zostały na podłodze w niektorych miejscach- poki co i tak sie chodzi w butach i wsedzie meble wiec nigdzie nie da sie dotrzec potem juz sobie normalnie posprzatamjak to wszystko zabiorą- poki co dziennie bede wylewac tone domestosu na podloge zeby wywabic ten smród i bakterie od psów:tak::tak:
no uwazaj bo to sa trujace opary

meduska ty kochana uważaj bo domestos i ciąża to złe połączenie:tak:
wlasnie

no nie mam wyboru- domestos chyba mneij zaszkodzi niz ten cały bruuuuuuuuuuuuud:rofl2:
to okno otworz porzadnie w trakcie mycia i po i zaloz maseczke albo wilgotna sciereczke na nos

Do góry