reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

AGunia moja Zuzia ma ospe :-( to takie krostki najpierw czerwone a potem pojawia sie plyn i przysycha i robi sie strupek i odpada najlepiej nie drapac Ja kupiłam PUDRODERM I każda trzeba krostke posmarowac ale do lekarza tez trzeba sie wybrac :tak:

reklama
Witam czarodziejki.
Dzien pieknie sie rozpoczal, mala spala cala noc i rzyszla do nas o 5 rano, wtulila sie we mnie i spala juz z nami do rana.. Rano przyniosla nocnicek i wola ee-siusiu bylo. Na nocniku zjadla 3 okragle kawalki chlebka z uluionym pasztecikiem, dzieki czemu moglam nadrobic wczorajszy wieczor.
przeraszam, ze sie wczoraj nawet nie pozgnalam, ale p wszedl na kompa pograc i pozniej gdzies cos kliknal i stracilismy polaczenie z netem. pozniej wzielismy lapka do wyrka, obejrzelismy horrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrorrrrrrrrrrrrr i samo sie naprawilo, ale juz nie mialam sily siadac do biurka.

A&E poszukaj tej soli na jakims bazarze gdzie niemieckie produkty sprzedaja. Zaraz zrobie zdjecie, ta sol jest super na wszystkie plamy, super do prania i namaczania.

oj Mlenko, 5 h krzyku, j juz powoli zapominam co to bylo. Ale dobrze zrobilas, czasem dla dobra dziecka trzeba pojsc do drugiego pokoju i odpoczac. Co by matki wariatki nie mialo.

a ja mam dola.....
glownie finansowego
jak pomysle ze kolejny egzamin oplaciac itd,mam kupe dlugu wielki debet,kupe rachunkow to przyjdzie mi jesc tylko chleb z maslem(dobrze ze chleb za darmo)....:-:)-:)-:)-:)-(
Anabubka Egzaminem sie nie przejmuj, to prawda ponoc teraz zdac jest baaardzo ciezko, ale da rade. U nas dól finansowy podwójny, ale pamietaj, Tobie chcleba nie zabraknie, z tynkiem tez jest nie najgorszy, jz sprawdzalam:-D:-D:-D
A jak juz uda Ci sue wkrecic na plan filmowy, to daj znac kiedy bedzie Twoj , no kuzwa, slowo wylecialo mi z glowy.

U nas prad placi sie co 2 miesiace ryczałt,( a później wyrównanie), wode co miesiac z licznika, czyli na bierzaco. niestety no nie malo, no ale zyc i myc sie trzeba:-)

A&E moja moja juz stara dpa a jeszcze czesto przynajmniej raz obudzi sie na butle w nocy. Jje coraz mniej, ale je. Poszlam za rada Anki i tuz przed położeniem jej spać dosteje miske gęstej kaszki , zęby i spać. W końcu zaczęło działać. Aniu - dzięki

i świętujemy przez 3 dni z rzędu, 27 urodziny moje, 28 rocznica ślubu, 29 imieniny m:-D:-D:-D
Noooo, to dopiero impra trzydniowa!!!

a moje kochanie śpi aż chrapie chyba trzeba go będzie siłą brać ale patrysia pisała że to karalne ale co tam najwyżej mnie posadzą i będe miała w prezencie wczasy gratis:-D
Dobre! W sumie to tam nie jest tak źle, kupa nowych znajomości, jedzenie gotowe podane, czas zorganizowany, o diete dbają, życ nie umierać, nawet rachunki za ciebie placa.:-):-)

U mnie tez sa mieszkania do wynajecia za 3000:szok::szok::szok:Ale ja dziwie sie tym ludziom ktorzy daja tyle kasy na wynajem:no::no::no:
Lepiej byłoby wziasc kredyt i placic te 2000 miesiecznie za swoje mieszkanie
Dokładnie. Pamiętam jak my z P zaczęliśmy szukac najpierw mieszkania do wynajęcia, bo juz dośc mięłiśmy 7 lat spotykania się , ale jak zorientowalismy sie w cenach i warunkach tego co oferuja w tych cenach, to rece opadaly. W koncu zecydowalismy sie na kredyt i to ca mielibysmy dawac obcemu do kieszeni splacamy swoje wlasne i na swoim robimy.

Mlena zaciskam kciuki, pójdzie od ręki:-):-)

zaczyna się CSI, mam jedno oko na komp a drugie na tv:-D:-D:-D:-Dale zezowata nie jestem:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Dzis nadal nie jesteś zezowata? Bo po takim maratonie, to róznie byc może:-D:-D:-D

nie wiem czy wam juz mowilam ze Emily juz sie nie bije po buzi:tak::tak::tak:
bez powodu drze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie wiem czy jej te zabki tak popalic daja czy panienka probuje nam na glowie tanczyc:no:
No to krok do przodu. Co do napadów, myśłę, że sprawdza swoje sily. Ulegniesz raz i bedzie kicha. Nauka od poczatku. U mnie to samo, niby aniołyszek, ale od czasu do czasu sprawdza na ile moze sobi epozwolic i jest krzyk jak nie moze. Ale juz coraz krótszy, czyli tez coraz lepiej.
Bedzie dobrze

Myszunia, kurcze, moze lepiej d lekarza jednak? Chociaz moja jak dostala chyba po jogurcie sraki na odległość i az ranki na pupie od nej, to sama dalam sobie rade-ku przestrodze-jogobella. Jak bedzie trzeba zalatwie Ci mega super masc na pupe, dziala po kilku minutach, efekt wyleczenia po jednej nocce.
A Ty sie kuruj kochana.
\

TE]

Jakas masakra dzieje mi sie zamiast wpisywac odpowiedzi i cytaty to jakies chińskie znaczki. moze teraz lepiej bedzie

gdyby nie taburza to bym się wyspała a tak bałam się strasznie i nie mogłam zasnąć.dobrze ze Oliwka jej nie słyszała.miała głęboki sen. Dzisiaj 08:51 wiktoria12 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Cytat:
Napisał Anabuba
on nad asmym morzem
wikoria sciagnelas film????????

Jeszcze nie :szok::-(a powiedz mi jak sciagne wszystkie to wtedy bedzie dzałac tak:eek: Dzisiaj 08:49 malinka1 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Cytat:
Napisał Anabuba
to sie rozumie:biggrin2:
w tymroku nie ale w przyszlym moze w koncu bedzie kasa
ja tylko raz bylam nad morzem jak miala 6 lat a wgorach wcale:-:)-:)-:)-(
nidgdy kasy nie bylo na wycieczki:-:)-:)-:)-:)-(

ja przez 30 lat miałam do morza 30 metrów :rofl2:a w tym roku może uda nam się wybrać do piotrka rodzinki w góry do tymbarka :tak: Dzisiaj 08:48 Anabuba Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Cytat:
Napisał malinka1
o i agnes dobiła do nas:-D:-Djak nocka?????????
mojemu antkowi druga jedynka dolna wychodzi dziąsło napuchnięte i znów pobudki co godzinę w nocy kiedy ja się wyśpię????????????:sorry2:

po smierci:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::r ofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Dzisiaj 08:48 wiktoria12 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Cytat:
Napisał Agnes123
A u na była w nocy burza,ale się bałam,waliło piorunami,wiatr okropny i ulewa niesamowita,grad dosłownie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

myslałąm ze Oliwka się obudzi ale na szczęście spała twardym snem,nic ją nie ruszało.

I przez to dzis jest zimno i nieprzyjemnie,wiatrzysko,zachmurzone niebo,pewnie będzie lało znów,dziś ma być tylko 13C.beznadziejna pogoda się zrobiła.już mam jej dość.Gdzie to lato sie podziało??????? :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Unas burzy nie było ale leje już od tygodnia Dzisiaj 08:48 Anabuba Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Cytat:
Napisał wiktoria12
Madziulka a ty blisko morza mieszkasz

on nad asmym morzem
wikoria sciagnelas film???????? Dzisiaj 08:47 malinka1 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
o i agnes dobiła do nas:-D:-Djak nocka?????????
mojemu antkowi druga jedynka dolna wychodzi dziąsło napuchnięte i znów pobudki co godzinę w nocy kiedy ja się wyśpię????????????:sorry2: Dzisiaj 08:47 wiktoria12 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Madziulka a ty blisko morza mieszkasz Dzisiaj 08:47 Agnes123 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
A u na była w nocy burza,ale się bałam,waliło piorunami,wiatr okropny i ulewa niesamowita,grad dosłownie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

myslałąm ze Oliwka się obudzi ale na szczęście spała twardym snem,nic ją nie ruszało.

I przez to dzis jest zimno i nieprzyjemnie,wiatrzysko,zachmurzone niebo,pewnie będzie lało znów,dziś ma być tylko 13C.beznadziejna pogoda się zrobiła.już mam jej dość.Gdzie to lato sie podziało??????? :eek::eek::eek::eek::eek::eek: Dzisiaj 08:46 Anabuba Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Cytat:
Napisał madziulanatasza
:zawstydzona/y:PO PROSTU NIE WIDZIAŁAM PYTANIA ,BO JA TU OSTATNOI JAK PO OGIEŃ WPADAM, TAK MAM KWATERY ,WAL JAK W DYM ,ALE BĘDZIE FAJNIE:-D

to sie rozumie:biggrin2:
w tymroku nie ale w przyszlym moze w koncu bedzie kasa
ja tylko raz bylam nad morzem jak miala 6 lat a wgorach wcale:-:)-:)-:)-(
nidgdy kasy nie bylo na wycieczki:-:)-:)-:)-:)-( Dzisiaj 08:44 Agnes123 Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi
Hejka kobitki :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Wreszcie dorwałam się do kompa :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cytat:
Napisał mlena
mało śpi max 2 h w ciągu dnia śpi i to czasem rozłożone na dwa razy ale sa i dni kiedy pośpi 15 min i koniec :no: dzisiaj to już straciłam cierpliwośc do niej więc dałam ja tatusiowi on ma anielską cierpliwośc do niej całe szczęście bo mi tego brakuje

no troszkę mało cI spi,moja Oliwka w tym wieku spała 2 razy dziennie tak po 1,5 lub 2h
może spróbuj kłaść ją o stałych porach :tak::tak::tak::tak:

Cytat:
Napisał agunia-ln
i świętujemy przez 3 dni z rzędu, 27 urodziny moje, 28 rocznica ślubu, 29 imieniny m:-D:-D:-D

no to będzie się działo :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
dziewczyny doradźcie mi coś :-):-):-):-):-):-):-)
jak to mówią w kupie siła :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
8 czerwca to moi rodzice maja urodziny,chciałam im kupic jakiś wspólny prezent,ale nie mam pojęcia co to ma być :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a czasu coraz mniej.
pomożecie?????? :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Ja z moim rodzicom co prawda nie na rocznice slubu tylko na swieta ale z prezentu byli baredzzzzo zadowoleni zrobilismy wielki portret rodzinny tzn moi bracia z rodzina no i oczywiscie ja z rodzina:-D:-D kupilam ramke do tego i byl super prezen rodzice jak odpakowali to az im sie lezka w oku zakrecila i stwierdzili ze lepszego prezentu nie mopgli dostac bo maja przynajmniej pamietke na cale zycie:tak::tak::tak: tak wiec moze pomyslisz nad jakis duzym portretem z Oliwka i m :tak::tak: albo jeszcze lepiej jak masz rodzenstwo to ze wszystkimi razem i cena w tedy tez jest inna jak sie poskladacie:tak:

do lekarza idę oczywiście:tak::tak::tak:tylko nasz pediatra przyjmuje dopiero od 13-tej:baffled:i chyba muszę odwołać dzisiejszą fiberoskopię:-(
zmykam zająć się dzieckiem żeby się nie drapała:tak:
do potem:-)
Daj znac jak wrocisz:tak:
ale żeście już napisały od rana
Agunia to co opisujesz to wygląda na ospę bidulka że jej w buzi wyszło ale lepiej teraz niż później nie wyszło jej więcej po wczorajszej kąpieli czasem?
ja pamiętam jak Laurę wykąpałam ona późno dostała więc najpierw 2-3 i myslałam że to komar ja ugryż bo czerwone kropy a po kąpieli pełno no i się białe czopy porobiły ..
lećcie do lekarza .
Lena przespała mi całą noc :szok: co prawda o 24 mleko jeszcze wypiła ale przez sen jak się juz gmerała z boku na bok zjadła i spała do 8.30 jestem w szoku :tak::tak:
No to SUPER byle tak dalej:tak::tak:

Witam kobietki:tak::tak:

Ale zescie naskrobaly juz od rana:szok::szok: u nas pogoda nie zabardzo chyba bedzie padac tak wiec napewno jutro bedziecie mialy w PL sloneczko:-):-):-) bo to zawsze tak na odwrot jest:tak::tak:tak wiec glowa do gory nie dolujcie sie zla pogoda jutro bedzie lepiej:-):-):-):-):-)

Agnes, no mi tez do głowy zastawa przyszla, a moze odtwarzacz dvd?

Malinka współczuje nocki, u mnie też zębolek się wybija, tyle że czwóreczka

co do naleśników polecam po meksykańsku są pycha!!!!!
farsz na nie to :
dobre mielone mięsko podsmażamy z cebulką ale tak porządnie doprawiamy solą pieprzem majerankiem można dac trochę czy czym tam lubicie no i papryka trochę słodkiej trochę ostrej jesli mają jeść to dzieciaki to w wersji łagodnej czyli tej ostrej tylko minimalnie
jak się nam ładnie podsmaży i rozkruszy to odlewamy tłuszcz z tego mięsa garnek przechylamy pod kątem i czekamy nawet z pół h aż wszystko odcieknie z mięsa ( wystarcz pod jesną stronę gara podłozyć jakąś deskę żeby stał krzywo)
do tego kto co woli można dodać czerwoną fasolkę z puszki lub kukurydzę i wszystko wymieszać
naleśniki zwijamy z farszem podgrzewamy chwilę najlepiej w mikrofali ale można tez w piekarniku ale tylko by podgrzać a nie upiec i polewamy je sosem wersja na ostro to sos tabasko słodki zmieszany z ostrym ja wolę je z sosem czosnkowym ale można sobie zrobić jaki się lubi np słodki sos pomidorowy ale ma być zimny do tego surówka pycha na prawę :tak::tak::tak:

oo moja Lenka jeszcze grzecznie posiedzi bo sa teletubisie to jedyny jej seans filmowy i go uwielbia :tak::tak::tak:
czasem ja oglądam Smyki na cbebes czy jak to tam sie nazywa są nieraz fajne piosenki i potem śpiewam Lence aa ona aż piszczy :-D

reklama
luna kochana no to prosze o zdjecia jak ta sol taka dobra:tak::tak::tak:

czytalam wczoraj na jakims forum ze niby pomaga wystawienie ciuchow na slonce ze promienie UV wybielaja ta plame i po praniu znikna ale czy to prawda?? faakt ze tesciowa tez mi o tym mowila ale nigdy nie prubowalam:no::no:

Do góry