reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

sos czosnkowy to chyba wiesz jak? ale jesli nei to Ci napisze jak ja robię

śmietana kwaśna 12 lub 18 albo jogurt naturalny duzy kubek wywalam do miseczki dodaję z 2 łyżki majonezu najlepszy kielecji albi pegaza bo jest lekko ostrawy ale nie trzeba jak nie masz choć z majonezem lepszy :tak: wyciskam 2 -3 ząbki czosnku do tego szczyptę ziół jakie mam może być bazylia lub oregano lepiej smakuje
mieszasz wszystko odstawiasz do lodówki aż się przegryzie trochę

reklama
ciasto nalesnikowe prościzna :tak:
mąka , mleko jajko szczypta soli i trochę proszku do pieczenia z pół łyzeczki miksujesz mikserem skłądniki tak dodajesz żeby miało dobrą konsystencje czyli nie było za gęste ani za rzadkie
do tych naleśników staraj się je usmazyć jak najcieńsze , łatwiej się je zawija wtedy i jak lubicie czosen to z sosem czosnkowym polecam
Ty wiesz ,ze ja to zrobie dzisiaj na obiad ,pomysłu mi brakowało,a tu taka nowośc i niespodzianka dla m bo on uwielbia sos czosnkowy,a jak na kurs bhp pojadę to odkażała będę samym oddechem:-D:-D:-D:-D

tak moze i ciasto nalesnikowe to proscizna ale ja ich jakos nie umie smazyc zawsze mi sie przypala przykleja itd podchodzilam juz do nich pare razy i zwatpilam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem moze ta patelnia nie mam pojecia albo taka tepa jestem ze nawet nalesnikow usmazyc nie umiem:szok::szok:

jak dasz więcej oleju to sie nie przypala i nie przykleja i na patelni teflonowej
żeby yły cienkie to jak wleję ciasto na patelnie delikatnie drewniata kopystka zataczam kółka na cieście rozprowadzając je na całej patelni takimi własnie kolistymi ruchami
i trzeba poruszac patelnia jak sie smażą by nie przywierały

ja tez kiedys podawalam nie tak dawno bo Wiktoria robiła :tak:ale tyle piszemy ze ciezko znalezc :-D:-D:-D musimy sobie watek jedzeniowy otworzyc i tam podawac przepisy bedzie potem łatwiej znalezc kto jest za?

jestem za , super pomysł Joanna
ja kiedyś czegoś szukałam jakieś przepisy ale nie sposób znaleźć ja myślę że można zrobić sobie wątek z przepisami :tak::tak::tak:

U mnie taka obrzydliwa pogoda, a w domu tak ciemno i szaro ze nic sie nie chce, a moze tez sie wezme za sprzatanie, wlaczymy sobie glosno muzyczke???
Juz Ci daje zdjecie tej soli

Ty wiesz ,ze ja to zrobie dzisiaj na obiad ,pomysłu mi brakowało,a tu taka nowośc i niespodzianka dla m bo on uwielbia sos czosnkowy,a jak na kurs bhp pojadę to odkażała będę samym oddechem:-D:-D:-D:-D

madziula jak ja to robie to hurtowo nawet z 2 paczek mięsa mielonmego i wpieprzają przez 2 dni aż im sie uszy trzesą :-D:-D:-D ja to wymyśliłam kiedyś jak pracowałam jako młoda dziewczyna w gastronomii żeby sobie dorobić i powiem Wam ,że nic nam sie tak nie sprzedawało jak te naleśniki a teraz ten patent mają w innym barze koło mojej mamy przepis dał im mój kolega z którym pracowaliśmy i nieźle na tym zarabiają :tak::tak::tak:

reklama
Piotruś poszedł spać. Umęczony jest bidulek choróbskiem :-( Na szczęście kolejnych kupek nie było, ale i tak o 14.00 idziemy do naszej pediatry - zobaczymy co powie. :tak:
Idę się trochę ogarnąć, bo nawet umyć się jeszcze nie zdążyłam :zawstydzona/y:
Jak zrobię kawkę to wpadnę zobaczyć co u was. :-)

Do góry