reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

matko jedyna widzę że nie tylko ja mam nieprzyjemne przygody z ciążą
również trafiłam na brak kompetencji i olanie mnie przez lekarza
w poniedziałek idę do przychodni już nie pójdę prywatnie do ginekologa bez końca wydaję kasę na już co tygodniowe wizyty:-(a ja cały czas źle sie czuję mam problemy z nawrotem choroby związanym z jelitami i nikt nie ma zamiaru zrobić mi badań:no: do tego takie cuda mi nawymyślali że o mało z nerwów nie straciłam dzidziusia
na kontroli dowiedziałam się że ma bliźniaki ale jedno jest martwe
lub mam jedno dziecko ale jest chore bo rączka którą widać nie jest tego dziecka
dziecko nie rusza się serduszko bije za słabo
i wylądowałam w szpitalu
płacz i nerwy które zakończyły się tym że
mam jedno dziecko rusza się i serduszko bije prawidłowo
tylko teraz cały czas czuje niepokój co się stało i czy coś naprawdę złego sie działo
narazie będę niespokojna a w poniedziałek idę do innego lekarza
chociaż idę tam powołując się na koleżankę to i tak w rejestracji pani nie była zachwycona że w połowie ciąży zmieniam lekarza
ale chyba mamy do tego prawo w każdym momencie jeśli wiem że nie jestem dobrze prowadzona i czuje sie naciągana finansowo:-(

reklama
kilolek wspólczuje Ci bardzo...co za bezduszni dranie... jak mogli... poczytaj moze jeszcze czy jest to zgodne z prawem.... trzymaj sie

jestem zła bo już tyle pieniędzy straciłam na leki wizyty żebym chociaż była zadowolona i spokojna o dzidzię i siebie a tu zupełnie na odwrót
nie mogłam doprosić sie założenia karty ani zrobienia badań wszystko prowadzone w powietrzu mam tego dosyć
do tego moja córeczka jest na diecie bezglutenowej i to pochłania troszke naszych funduszy
więc kończę chodzić prywatnie

Kasiu Ty nie czekaj ze zmianą lekarza.... ten lekarz będzie "z tobą" jeszcze przez 5 miesięcy... a teraz dopiero zaczną się częste wizyty... szkoda nerwów. a dzidziuś wszystko czuje....:eek:

głowa do góry i zmieniaj lekarza:happy:

na szczęscie z martynią już znacznie lepiej ma antybiotyk kropelki i dochodzi do siebie:tak:
ja dzisiaj jadę do koleżanki na baby shower dziewczyna ma rodzić w lipcu
nigdy nie byłam na takiej imprezie i chociaż nie lubię przesady to jadę powygłupiać się z dziewczynami
odreagować i najeść bo już wiem że będzie dużo dużo jedzenia:-)
idę zanurkować do szafy nie wiem co ubrać:-)

jestem zła bo już tyle pieniędzy straciłam na leki wizyty żebym chociaż była zadowolona i spokojna o dzidzię i siebie a tu zupełnie na odwrót
nie mogłam doprosić sie założenia karty ani zrobienia badań wszystko prowadzone w powietrzu mam tego dosyć
do tego moja córeczka jest na diecie bezglutenowej i to pochłania troszke naszych funduszy
więc kończę chodzić prywatnie

A do kogo chodzilas? - tak z ciekawosci?

royanna lekarka na pewno kazała ci zrobić TSH. Jeśli wyjdzie ci niedoczynność tarczycy to nie jset ona groźna, gorzej jest z nadczynnością. Najczęściej o takich rzeczach dowiadujemy się w ciąży bo wtedy zwykle robi się te badania. Ja akurat lecze się od 1,5 roku na niedoczynność i też bym nic nie podejrzewała tylko poszłam do gina i chciałam tabletki antykoncepcyjne i od tamtego czasu wyszło rozporządzenie że lekarz aby przepiasał jakieś tabl anty to musi zrobić usg, cytologie i badania hormonu tarczycy i mi wtedy wyszło. A ogólnie przy chorej tarczycy jest się sennym, wypadają włosy i ma się wyłupiaste oczy, ale ja miałąm problem tylko z wypadaniem włosów.

Kilolek bardzo mi przykro że zostaniesz na lodzie, wiem jak to jest bo mam pare znajomych które też są nauczycielkami i po urodzeniu nie mogły wrócić do pracy. Co do tarczycy jeśli chcesz sobie zrobić to zrób sobie TSH. Jeśli będą w normie to znaczy że nic ci nie jest. A jeśli coś to możesz jeszcze zrobić sobie dodatkowo FT4 i FT3 żeby zbaczyć w którym kierunku czy niedoczynność czy nadczynność.

mnie też dziś tak głowa boli że wytrzymać nie mogę....
może to dlaego że na klifach mnie zawiało ....:baffled:
chociaż bardziej to z rana już mnie bolała..... to chyba jakieś ciśnienie.....

mary_mary jak już napisałam mieszkam w okolicachg Ennis i Limericku
i byłam u pl gina w Limerick ale mi nie przypadł do gustu....
szczerze to wolę lecieć do pl do mojego gina który wszystko mi sprawdzi o co tylko go poproszę.... wiem że za bilet zapłacę ok 200e ale za gina w limerick za każdym razem płaciłam ok 140e więc dla mnie to bez różnicy a będę spokojniejsza:tak:

dziękuję dziewczyny za zrozumienie....... takie zachowanie lekarzy jest oburzające....:-( bo my czekamy tu na jakieś wiadomości a oni nic nam nie mówią..... :wściekła/y:

reklama
przykro mi wszystkim dziewczynom które mają takich nieodpowiedzialnych lekarzy.... szkoda słów na takich popaprańców... masakra... niegdy nie wiadomo na kogo człowiek trafi. :((
Co do spania to ja czasmi śpie nawet na brzuchu, a głównie to w nocy układam się tak jak mi wygodnie. Znam osoby które spały na brzuchu już z bardzo dużymi brzuszkami i dzieci mają zdrowe. Nie zamierzam jakoś specjalnie się terroryzować żeby spać na lewym boku, bo wole się wyspać bo potrzeba nam teraz dużo snu :))) byle jak byle wygodnie :))

Do góry