reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

dziewczyny! ratunku! tak mnie łeb boli, że zaraz mnie rozsadzi :baffled:
mnie też. Wzięłam apap. Nieby niekytorzy lekarze mówią żeby nie brac (inni, ze można) ale myślałąm, zę zwariuję. I popijam sobie colę z cytrynką. Na ból głowy ponoć najlepsza kawa z cytryną, ale mnie sam zapach kawy odrzuca.

reklama
Natalunia ekstra ten filmik!!! Szukaj więcej. Będę musiała swoją dzidzię tak uczyć. ;-)

Bura Chyba jesteś pierwsza z tym badaniem, ja to znalazłam różne terminy tego badania, nawet po24 tyg. i tak myślałam, że jest, to lepiej wcześniej to robić.

I naprawdę mamy spać na tylko lewym boku? Tego to nie słyszałam. A może po prostu częściej na lewym?
No własnie z tym lewym bokiem, to troche ciezko, bo ile mozna na jednej stronie spac?? Jak juz nie moge to spie na plecach, na prawym boku i jak tylko mam ochote...

bosastopka, Ka...M brakuje mi słów, jestem w szoku i cieszę się że jesteście całe i zdro9we. Wy już będziecie wiedziały co z tym zrobić.

No własnie z tym lewym bokiem, to troche ciezko, bo ile mozna na jednej stronie spac?? Jak juz nie moge to spie na plecach, na prawym boku i jak tylko mam ochote...
Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie

(myślę, że to dotyczy zaawansowanej ciąży, a ja po prostu chciałam się już teraz przyzwyczaić. Na pewno każdy powinien się wyspać, a nie budzić się w nocy i zastanawiać na którym boku śpi, więc nie dajmy się zwarjować.)

Klaudzia Ja wybieram się do dr Michała Balisia 17 czerwca. Może to nie tak całkiem blisko Skoczowa, ale jak byś była zainteresowana to mogę Ci dac namiary i zdac relację:-) Terminy są ustalane na około 2 tygodnie. Koszt to 150zł.

Bardzo prosze o namiary :-):-):-) A gdzie to dokladnie jest?

no dziewuszki dziś zaczynamy z kruszynką 5 miesiąc :) właśnie skończyłyśmy 17 tydzień wspólnego życia :)
martwię się tylko bo ciągle ( tz. trzeci dzień ) nie czuję żeby dzidzia się ruszała. poszłam do apteki wczoraj kupić domowy detektor tętna, ale jakna złośc wszytskie wykupili ...
Ka...M miałam podobnie na USG w Cambridge. W 11 tygodniu miałam ustalone, że zrobią pomiary, itd. Poszłam z moim meżusiem. Uradowani że zobaczymy dzidzię wspólnie i w ogóle. Wchodzimy do gabinetu, a tam stara pielęgniara z miną jakbym jej matkę zabiła. ani dzień dobry ani pocałuj mnei w dupe. Kazała się położyć, posmarowała żelem, włączyla maszyne i pyta się mnie który to tydzień. mówię, że prawdopodobnie jedenasty, że tak wychodzi z miesiaczki. Ona patrzy na monitor (trwało to dosłownie 10 sekund) i mówi: "no tak jedenasty tydzień, jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć". wyłączyłą sprzet i kazała wyjść. popłakałam się po tym badaniu, a Piotrek był w takim szoku, bo nigdy nie był na USG i musiałam mu tłumaczyć, że normalnie to tak nie wygląda. Bo miałam robione w 5 tygodni z powodu krwawienia i tam pielęgniarka pokazała mi wszystko łądnie łacznie z bijącym serduszkiem.

Gratuluje 5 miesiaca :-)

Wlasnie taka opieka jest w Anglii i Irlandi ;/;/ Idzie sie pozadnie wkur***.:wściekła/y: Poprostu nie wierze w to jak te debile traktuja tutaj ciaze. Ja wiem ze nie mozna przesadzac i ze ciaza to nie choroba no ale jednak :baffled: Jestem w 4 miesiacu i jedyne co mialam tutaj zrobione to jedno USG i pobranie krwi, oczywiscie wynikow dalej nie znam, i maja zamiar mi powiedziec dopiero 17 czerwca :baffled::baffled:
Nie mam tutaj polskiego ginekologa bo najblizszy jest w Londynie a to i tak 3 godziny drogi autostrada, jak nie ma korkow :baffled: Mam nadzieje ze jak bede w Polsce to uda mi sie porobic jakies badania bo to naprawde juz skandal. Nie wiem gdzie bym poszla jakbym miala jakikolwiek problem, polozna nawet nie dala zadnego numeru pod ktorym moglabym sie skontaktowac, a w szpitalu duzo by nie zrobili ;/ Moze by dali paracetamol i tyle :baffled:

p.s. dziewczyny a ile mniej więcej kosztuje taki detektor tętna ??

właśnie sprawdziłam i...ceny zaczynają się od 1,200zł :/ o_O dla mnie to gruba przesada

Ja kupilam taki detektor na Ebayu kosztowal mnie 15 funtow (uzywany) czyli okolo 75zl. Czekam wlasnie na niego, powinien przyjsc w przyszlym tyg. Wykrywa tetno dzidziusia juz w 9tyg ciazy. mozna posluchac ruchow tez i jak dzidzia ma czkawke. Kupilam go tylko dlatego zeby upewnic sie ze z dzidzia jest ok. bo tak jak juz przed chwileczka napisalam opieki med. tu zadnej nie ma pomalu wiec przynajmniej tak bede mogla sie uspokoic. a jak juz sie urodzi to zawsze bede mogl sprzedac.

Ja tez nie daje sie zwariowac i spie jak mi wygodnie. Tylko nie na brzuchu bo nigdy nie lubilam. :)

Ka...M wspolczuje bo wiem jak sie teraz czujesz :) przechodze przez to samo w Anglii... brak slow na tych "lekarzy" ;/;/

Bosastopka - brak slow, naprawde z takimi ludzmi to do piekla.... grrr az sie cos we mnie poprzekrecalo. Jezeli tylko masz na to sily to zrob cos z ta sprawa.
Ciesze sie jednak ze wracasz do zdrowka. 3mam kciuki za Ciebie i malenstwo :*:*:*:*

A przy okazji zdołowana jestem. Nie pisałam Wam jeszcze ale kilka dni temu straciłam pracę :-( tzn jeszcze nie, bo nie mogą do porodu, ale z dniem porodu "bajos"! :-( i zostaję bez kasy na calusieńki rok. Kadrowa powalona baba mówi do mnie "ale czym sie pani przejmuje, ma pani prawo do zasiłku!" Super!! Za 400 zł to akuurat pampersów na miesiąc na kupię :-:)-:)-(

Co za pieprzone... nie wiem jak ich nazwac. Bez duszy Ci ludzie naprawde :wściekła/y::wściekła/y: Strasznie mi przykro :-:)-( Mam nadzieje ze jakos sie ulozy :-(
Ja pracuje poki moge bo nie dostane prawie nic jak urodze maluszka. Tygodniowo moge liczyc na okolo 20 funtow bo nie wszystkie zasilki mi przysluguja a za te 20 funtow tygodniowo to nie wiem czy na pampersy starczy. Naszczescie mam pomoc w rodzinie i moj K nie zarabia najgorzej. Ale jednak :baffled: Teraz nie jest najlepiej a co dopiero jak ja nic nie zarobie.

Dzięki dziewczyny za dobre słowa! Ja też nie wiem, dlaczego lekarz tak wcześnie kazał mi zrobić krzywą cukrową, ale może dlatego, że bliźniaki podwójnie obciążają m ój organizm (niestety jestem bardziej narażona na ciążowe choroby). A z drugiej strony moja koleżanka miała to badanie zlecone już w 8 tygodniu ciąży, chociaż nie było żadnych podejrzeń, że ma cukrzycę... Nie wiem. W poniedziałek idę powtórzyć badanie i mam nadzieję, że tym razem wynik będzie dobry!

Bosastopka - słabo mi się zrobiło, jak przeczytałam, co Cię spotkało! Szok! Wracaj do zdrowia!

reklama
dziewczyny! ratunku! tak mnie łeb boli, że zaraz mnie rozsadzi :baffled:

mnie tez głowa bolała dwa dni pod rzad nic nie umiałam zrobic nawet podniesc sie... wziełam po wielu godzinach meczarni apap i mąż wysmarował mi skronie amolem(podobno mozna) przeszło za jakis czas... polecam....

pisalam Wam ostatnio o moich kluciach po tym jak Natalia napisała o swoich zaniepokoiłam sie i poszlam do lekarza wczoraj moje sa od czasu do czasu wiec lekarz powiedził ze to macica sie zwieksza i mam brac nospe jak boli takze jestem juz spokojniejsza... wczoraj widział mojego maluszka-ma juz ładnie widoczny kregosłup i kosci(oczywiscie mam to wszystko na płytce i oglądam dosc czesto) naprawde super widok
pozdrawiam.....

Do góry