reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Witajcie,
ja juz po krotkim urlopie nad morzem. Troche wypoczelam, chociaz na 5 dni pobytu ylko 2 nadawaly sie aby poplazowac.
Wczoraj mialam wizyte u gin i chyba jest ok. Zbadala mnie, ale nic nie powiedziala. Przyjmuje to za dobry znak. Przejeta byla moimi dolegliwosciami(nagle napady dusznosci, goraca i kolatania serca) i powiedziala, ze moga to byc obiawy tarczycy. Wyniki tez kazala mi powtorzyc, bo podobno sa chyba bledne. Ale bylam dzis z tymi wynikami u lekarki rodzinnej i oa mowi, ze sa na granicy bledu, ale sa ok. Tzn zrobone dobrze, natomiast mi pokazuje za malo krwinek czerwonych czyli anemie, i byla bardzo zdziwiona, ze moja gin nie przepisala mi zelaza i witamin, i ta lekrka kazala mi samej wybrac cos dla kobiet w ciazy i zazywac. Tak zrobie. Co do tarczycy to powiedziala, ze to mozliwe, bo faktcznie mam WYRAZISTE oczy(a mnie sie wydawalo, ze sa po prostu duze z natury a nie z choroby), dala skierownaie na wyniki jednego testu i zalecila zrobienie jeszcze dwoch-nieruefundowanych. Troche sie matrwie co bedzie, jak sie okaze, ze faktycznie mam chora tarczyce. Acha, na badaniu nie mialam usg ani sluchanie serduszka-jeszcze za wczesnie na to? A przez miesiac przbralam(o zgrozo) 3.1kg!!! Dr stwierdzila, ze za duzo pije. Jak sie spytala, czy to zle, to uslyszalam, ze niedobrze, ze pozniej moga byc problemy...Niezrozumiale to dla mnie...A mnie sie wydaje, ze przybralam tyle, bo od miesiaca mam calkiem inny styl zycia. Jestem na L4, nie mam pospiechu, amlo sie ruszam i nie stresuje.
Tak wiec ogolnie mam zle samopoczucie, bo nie wiem, co z moim zdrowkiem i jak to wplynie na malenstwo...

powiem Wam szczerze ze to spanie na lewym boku uwazam za lekka przesade,nigdy o tym nie slyszalam a wrecz przeciwnie duzo kobiet spi dlugo na brzuszku bo im tak wygodnie i rodza zdrowe dzieci,nie dajcie sie zwariowac bo same siebie wykonczycie budzac sie w nocy i kontrolujac na jakim boku spicie:szok:
dobranoc

Muszę się "wygadać", bo mnie zaraz rozniesie!!! Wiem, że nie wolno mi się denerwować, ale...
Pisałam Wam, że moja lekarka nie za bardzo mi się podoba i zamierzam ja zmienić, ale to co zrobiła to... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wizytę u nowego lekarza mam 10 czerwca, wiec z silnym bólem pleców poszłam jeszcze do poprzedniej lekarki. Jak pisałam zdiagnozowała mi zapalenie nerek (bez badan!!!) i dostałam antybiotyk. Pierwsze co robię u każdego lekarza to podaje informacje, ze jestem uczulona na penicylinę. To już nawyk, gdyż miałam zapaść (bardzo silna!!!!) po tym leku. Ledwo mi się udalo z tego wyjsc. U pani doktor zrobilam to samo. Ona pieknie zapisala to w karcie ciazy i w swojej kartotece (na czerwono!!!!). Dzis rano obudzilam sie spuchnieta, z twarza w czerwonych plamach, przeszly one na rece, brzuch i zaczely ropiec. Maz zawiozl mnie na ostry dyzur i .... okazalo sie, ze cudowny antybiotyk, ktory dostalam od mojej ukochanej lekarki to penicylina!!!!!!!!!!!!!!!! Prawie zabila mnie i moje dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem juz w domu, ale nie moge do siebie dojsc!!! Nie wiem czy wogole usne. Lekarz na dyrekcyjnej stwierdzil ze z malenstwem wszystko w porzadku, badania wyszly dobrze, dostalam 2 kroplowki i ma byc teraz juz tylko lepiej. Twarz dalej wyglada zle, ale plamy zeszly z reszty ciala. Sama nie wiem czy placze, ze szczescia czy zlosci!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chce tej kobiety juz nidgy wiecej na oczy widziec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mogla z premedytacja dac taki lek osobie, ktora na kazdej wizycie powtarza, ze jest na to uczulona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jeszcze mi i mezowi (byl ze mna) powiedziala wypisujac recepte, ze to nie penicylina ani jej pochodne!!!!!!!!!!!! Boze, czy doszlo juz do tego, ze trzeba sprawdzac lekarza???????????????? Teraz to juz wogole nie wiem do kogo isc i jak zaufac kolejnemu "lekarzowi" :-(
Jedno jest pewne - kazdy kto chce isc do lekarza we Wroclawiu, Pania doktor Hirowska-Tracz powinien omijac z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedyna dobra rzecz to, ze widzialam znowu Kropeczke :-) Jest cudowna i tak sie wierci :-) :-)!!! Wedlug miesiaczki to 15tc i 4 dni,a USG wskazuje 17 tc i 2 dni :-) Rosnie Kropeczka pieknie :-)

Przepraszam za zale, ale musialam to z siebie wyrzucic.

Dobranoc

bosastopka
Bardzo Ci współczuję i rozumiem w pełni zdenerwowanie do którego zresztą masz prawo... Trudno mi nawet znaleźć odpowiednie słowa aby nazwać to co opisałaś...
Najważniejsze, że już po wszystkim i Maleństwu nic się nie stało, a opuchlizna szybciutko zejdzie...
Zastanawiam się tylko czy tą sytuację i lekarkę można gdzieś zgłosić... Żeby nie mogla więcej kogoś skrzywdzić...
Tak czy siak możesz jej wystawić opinię tutaj http://www.twojlekarz.pl/ - to taka "nasza klasa" w wersji lekarskiej - coraz bardziej popularna

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a co to znaczy jak pobolewa mnie tam gdzie jajniki??? Któraś tez o tym pisała.

ja dzis bylam u lekarza i powiedzialam ze pobolewa mnie w jajnikach spytal czy czesto i czy długo bol sie utrzymuje mowilam ze nie wiec stwierdzil ze wiezadla sie rozciagaja.... u natalki tez bolały ale chyba długo i mocno ze nie wytrzymywala .... :-p

Oglądałam dzisiaj wózki w hurtowni i ten: http://www.babyactive.pl/img/swf/katalog_produktow/foto/jet/picasso/p9_picasso.jpg mówiłam Wam o nim. Miałam napisać jak wygląda na żywo. Więc piszę, wygląda super i już chba wiem że to ten, bardzo mi się spodobał, no i cena 1100zł też super. Tylko nie ma podnoszonej główki w gondoli (mi to akurat nie przeszkadza).

oo dzieki za opinie ja juz wybralam wlasnie ten model tylko inny kolor ;P hihihi dzieki za opinie :) a co do podnoszenia główki to nie potrzebne bo maluch lezy plasko a moge sie zalozyc ze jak zacznie siedziec gdy słonko bedzie swiecic :) zmienimy na spacerowki aby pieknie chwalic sie maluchami heheh :)

Muszę się "wygadać", bo mnie zaraz rozniesie!!! Wiem, że nie wolno mi się denerwować, ale...
Pisałam Wam, że moja lekarka nie za bardzo mi się podoba i zamierzam ja zmienić, ale to co zrobiła to... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wizytę u nowego lekarza mam 10 czerwca, wiec z silnym bólem pleców poszłam jeszcze do poprzedniej lekarki. Jak pisałam zdiagnozowała mi zapalenie nerek (bez badan!!!) i dostałam antybiotyk. Pierwsze co robię u każdego lekarza to podaje informacje, ze jestem uczulona na penicylinę. To już nawyk, gdyż miałam zapaść (bardzo silna!!!!) po tym leku. Ledwo mi się udalo z tego wyjsc. U pani doktor zrobilam to samo. Ona pieknie zapisala to w karcie ciazy i w swojej kartotece (na czerwono!!!!). Dzis rano obudzilam sie spuchnieta, z twarza w czerwonych plamach, przeszly one na rece, brzuch i zaczely ropiec. Maz zawiozl mnie na ostry dyzur i .... okazalo sie, ze cudowny antybiotyk, ktory dostalam od mojej ukochanej lekarki to penicylina!!!!!!!!!!!!!!!! Prawie zabila mnie i moje dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem juz w domu, ale nie moge do siebie dojsc!!! Nie wiem czy wogole usne. Lekarz na dyrekcyjnej stwierdzil ze z malenstwem wszystko w porzadku, badania wyszly dobrze, dostalam 2 kroplowki i ma byc teraz juz tylko lepiej. Twarz dalej wyglada zle, ale plamy zeszly z reszty ciala. Sama nie wiem czy placze, ze szczescia czy zlosci!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chce tej kobiety juz nidgy wiecej na oczy widziec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mogla z premedytacja dac taki lek osobie, ktora na kazdej wizycie powtarza, ze jest na to uczulona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jeszcze mi i mezowi (byl ze mna) powiedziala wypisujac recepte, ze to nie penicylina ani jej pochodne!!!!!!!!!!!! Boze, czy doszlo juz do tego, ze trzeba sprawdzac lekarza???????????????? Teraz to juz wogole nie wiem do kogo isc i jak zaufac kolejnemu "lekarzowi" :-(
Jedno jest pewne - kazdy kto chce isc do lekarza we Wroclawiu, Pania doktor Hirowska-Tracz powinien omijac z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedyna dobra rzecz to, ze widzialam znowu Kropeczke :-) Jest cudowna i tak sie wierci :-) :-)!!! Wedlug miesiaczki to 15tc i 4 dni,a USG wskazuje 17 tc i 2 dni :-) Rosnie Kropeczka pieknie :-)

Przepraszam za zale, ale musialam to z siebie wyrzucic.

Dobranoc

wspólczuje i dobrze ze zareagowalas w odpowiedniej chwili !! :) a ta lekarz to jest NIENORMALNA !!!!!!!!!!!!!!!! eh.... :/

do bosastopka
jak to przeczytalam to tez mnie nerwy poniosly.Co to za lekarka,Boze przeciez ona Wam mogla krzywde zrobic:-(
biedna co Ty musialas przejsc?szkoda slow na tych naszych lekarzy
Najwazniejsze jest jednak to ze lepiej sie czujesz i juz sie nie denerwuj;-)
dobrze ze do nas napisalas,przeciez po to tu jestesmy aby wysluchiwac i wspierac sie nawzajem
pozdrawiam

zła byłam po ostatnim lekarzu:wściekła/y:
powiedzieli mi w środę w Ennis że nie zroumim ich medycznych pojęć takich jak jakiś operacie czy choroby o które będą pytać i musiałam w czwartek do Limericku jechać...
jak już tamk pojechaliśmy to byłam taka wściekła...
baba na usg nic nie powiedziała tylko tyle że serce bije i praktycznie nic nie powiedziała... jak w pl widziałam całą dzidzie to tu tylko kręgosłup a chciałam D pokazać jak dzidzia rusza nóżkami bo to było takie słodkie
a nic nie było widać ani rączek ani nóżek...:wściekła/y: i tyle tylko mi pokazała...
to się oczywiście popłakałam... bo jak to możliwe.... czemu nie pokazała nam nic....:wściekła/y: nawet na zdjęciu nic nie było widać poza kręgosłupem i jakimiś plamami
później poszłam do drugiego lekarza tam już na końcu po wszystkich badaniach i miał skan to powiedziałam mu że mój narzeczony nie widział dzidzi na początku nie chciał niczrobić ale później widział że mam doła i łzy w oczach to powiedział że mam go zawołać i mu wszystko ładnie pokazał... jak mały przebiera nóżkami i wogóle...po molei pokazywał gdzie ma co i zrobił nam 5 ślicznych zdjęć...
ale i tak byłam załamana całą ą sytuacją... tym bardziej że musiałam się tyle czasu denerwowć....
a na dodatek kolejną wizytę mam na 12.08.... więc muszę ponad 2 miechy znów czekać:wściekła/y:
więc hyba będę musiała lecieć do pl.... i tam mój lekarz zrobi mi ładne badanie

Przepraszam dziewczynki że nie pisałam i musiałyyście się o mnie martwić:-(

reklama
kilolek boedactwo nawet nie wiem co powiedzieć... bo takie to straszne jak oni mogli tak zrobić....:wściekła/y: przecież po zwolnieniu powinnaś móc się starać o macieżyńskie czy tam wychowawcze nie wiem jak to w pl jest teraz...
nie mogą cię tak zwolnić...

natalunia nie doczytałam dokładnie ale możesz mi napisać co miałaś za powikłania??

ja jak lżę i naciskam sobie na brzuch to czuję taką jakby twardą kulkę w środku....
szkoda że jeszcze jest malutka i jej nie widać :-( ale pewnie już niedługo:tak:
a o mojej wizycie napisałam na podforum " Listopad"

Do góry