reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ja sama nie wiem czy to czasami dzidzius sie rusza, czy moje hmmm:zawstydzona/y: zaparcia sie tam jeszcze bardziej zapieraja:baffled:
najbardziej czuje takie buszowanie po brzuszku jak kucne i po cos na kucaka siegam, wtedy niestety brzuszek jest scisniety i przez ta chwilkie czuje jakby ktos tam sie w srodku zapieram i raczkami i nozkami :D

wlasnie zamowilam juz wizyte na SKAN ANATOMICZNY czymkolwiek to jest, dopiero 20 maja mialam usg, a lekarka juz na nastepne mnie skierowala, jakies baaaardzo dokladne pomiary dzidziusia. dopiero miejsca byly na przyszla srode, nie moge sie juz doczekac ojejku! :D

reklama
Kasia super, że dzidzia rozwija się prawidłowo, że wszystko u niej w porządku :-) A płeć poznasz pewnie na następnym badaniu:tak: no chyba, że dzidzi znów się zasłoni :blink:

Ja tez nie mogę doczekać się kolejnej wizyt, a ta dopiero 18 czerwca.

Gawit pisz kochana co u Ciebie po wizycie.

ja również dzisiaj po badaniu
wszystko dobrze tylko muszę sie wzmocnić bo morfologia słaba
dostałam jakieś leki i jutro idę zrobić następne

od dzisiaj chodzę do ginekologa na NFZ
chociaż nie było łatwo zmienić mi lekarza i troszkę się nasłuchałam
ale chyba najgorsze nieprzyjemności z tym związane mam za sobą
lekarz twierdził że to karygodne jak miałam prowadzoną zagrożona ciążę ale i moja wina była że poniekąd pozwoliłam sobie na to i nie zmieniałam lekarza

ma nadzieję że już do końca poprowadzi mnie ten jeden lekarz bo poprzedni wszystko prowadził w powietrzu i nie mogłam sie doprosić badań ciągle słyszałam że niedługo zrobimy i biegałam co dwa tygdonie bez karty bez wpisów
tylko kupę kasy tam zostawiłam aż mi sie płakać chce
ale już wolę o tym nie myśleć
dzidzia najważniejsza
a ja czuję troszke ulgę że z polecenia znalazłam dobrego lekarza

kasiu k dobrze ze trafiłaś na jakiegoś lepszego lekarza. W sumie mogłaś zmienić już lekarza wcześniej, no ale skąd przecież mogłas wiedzieć. Ważne że teraz maluszek będzie pod dobrą opieką :))

Jestem moje drogie! Ogólnie to co najważniejsze to to, że dzieć zdrowy! wszystko w jak najlepszym porządku, zgodnie z tyGodniem ciąży!
ale powiem Wam, że jakaś dziś jestem rozczarowana ginką :( byłam u niej w przychodni, a nie w gabinecie prywatnym i tam ma jakieś hugowe usg (moim zdaniem) bo niewiele widziałam :( a ona mówi, że to przez to, że przytyłam za dużo (od początku ciąży przytyłam 3kg). cholerka jasna przecież grubsze ode mnie chodzą w ciąży na usg i jakoś jest ok! zmierzyła mi wszystkie parametry, ale mówi, że będzie coraz gorzej podglądać dzidziusia :( mam pić dużo wody mineralnej niegazowanej (nosz więcej niż piję to się chyba nie da) no ogólnie jestem troszkę rozczarowana i zła :(
a no i CHYBA dziewczynka :) ale to jeszcze do potwierdzenia! nic między nóżkami ginka nie zauważyła, ale mówi, że to nie jest na 100 % pewne!

Kaska k i Kasiiiula strasznie się cieszę, że i u Was wszystko dobrze! :-)

Jestem moje drogie! Ogólnie to co najważniejsze to to, że dzieć zdrowy! wszystko w jak najlepszym porządku, zgodnie z tyGodniem ciąży!
ale powiem Wam, że jakaś dziś jestem rozczarowana ginką :( byłam u niej w przychodni, a nie w gabinecie prywatnym i tam ma jakieś hugowe usg (moim zdaniem) bo niewiele widziałam :( a ona mówi, że to przez to, że przytyłam za dużo (od początku ciąży przytyłam 3kg). cholerka jasna przecież grubsze ode mnie chodzą w ciąży na usg i jakoś jest ok!
Jak to za dużo? 3kg to za dużo? Ja rozumiem że warstwy tłuszczyku mogą przeszkadzać no ale to chyba w jakichś zaawansowanych przypadkach.... To ja już w ogóle dzidzi nie zobaczę bo byłam już przy kości a teraz jeszcze +6kg...??!!??:eek:

dostałam wkoncu ten detektor :) firma summer - koszt 30 funtów.
nie mogliśmy się już z moim mężusiem doczekać i stanęlismy na chodniku, właczyliśmy, słuchawki w uszy, bluzka do góry i sobie posłuchaliśmy jaki serduszko bije :) ludzie przechodzili i się dziwnie gapili na nas hahaha, ale mięliśmy radochę :)

Weri też mam USG za trzy tygodnie. chyba to połówkowe, bo kazali zarezerwować sobie czas około 40 min.

klaudzia też mam nadzieję na dziewczynkę, ale kto tam wie :)

To napewno bedzie polowkowe :)
Ja slyszlalam ze ten detektor z summera jest slaby i nie wykrywa tetna wogole i go nie kupilam w efekcie ale ciesze sie ze u Ciebie zadzialal i dobrze slyszysz maluszka :) A ja czekam na swoj :)

Kaska K- ciesze sie ze ginekolog sie sprawdzil :) Super! A o tamtym juz nie mysl wazne ze dzidzi jest zdrowe :)

Gawit dziwi mnie troszke to USG ze niby za kazdym razem bedzie gorzej dzidzie podgladac. Ja do 13tyg do 1wszego USG przytylam 4kg i wszystko bylo widac IDEALNIE wiec nie chce mi sie w to wierzyc. Moze chce Cie nakrecic na koszty zebys poszla zrobic USG na lepszym sprzecie? Hmmm... nie znam sie i nie chce jej osadzac ale dziwne to troszku..
A ogolnie to wstepnie gratuluje corci :* :-D:-D

Gratuluję wszystkim dziewczynom po badaniu :tak: Cieszę się, że wszystko jest dobrze :-)

U nas przygotowania przedweselne trwają. We środę mam ginekologa i wiem, że nie bedę miała usg... A szkoda. Brzuszek mi w ciągu kilku dni "wyskoczył". Bóle ustały, także wszystko jest na dobrej drodze ;-)

Cześć kobietki! U nas wszystko w porządku. Te bóle ustały, a lekkie kłucia, to dzidzius... To potwierdzone dzisiaj, więc juz mi lepiej ;-) Mogę już chodzić, no-spa nadal w pogotowiu. Jedym słowem - wszystko się ułożyło. Bóle to rozciąganie więzadel i na dodatek po tych bólach brzuszek mi dostłownie" wywaliło" na wierzch! :sorry:

reklama
Do góry