reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2009

hej
ja wczoraj po pierogach z truskawkami tak sie zle czulam!cala noc nie spalam,zoladek boli,mdli slabo,zimne poty-poszlam do pracy zmordoana-dotego glowa mnie boli-masakra-na jedzenie patrzec nie moge-ale zjadlam samo pieczywo bo synek pewnie glodny1o matko dawno tak sie zle nie czulam

reklama
hihih Eli ta norma jest w szpitalu położniczym ,jednym z większych w Polsce, robili mi na oddziale. mnie tez to dziwi ale ja juz zauwazylam ze co labolatorium to inne normy,zalezy moze od sprzetu albo nie wiem czego.porównywalam normy glukozy na czczo i tez inne niz w innym labolatoriumco robilam przed ciążą.
nie wiem ale dodatkowy test nie zaszkodzi,teraz bedzie po obciązeniu 75g.
ja bede spokojniejsza bo to ostatni dzwonek zeby diete zacząc a ja z dietą na bakier.
no a przynajniej bede miala znowu KTG bo cos mi ostatnio czesciej brzusio twardnieje i trzeba to sprawdzic i posłucham sobie serduszka:-):-p:-p:-p

w poznaniu mieszkam;-)

no kurde zapomnialam spytac o ten isoptin,ale spytm w piątek w szpitalu, i tak biore sobie 2 bo jedna nie pomaga wiec biore rano i wieczorem ale i tak kolacze.

Ostatnia edycja:
ale piszecie

Olghaa gratulacje wyników sprzedażowych..a w jakim sklepie pracujesz??? w Galeri Kazimierz czy Krakowskiej???
W galerii autorskiej z biżuterią -dokładnie na kazimierzu -ul.józefa.Pooglądajcie sobie zresztą jakie fajne sreberka:)I korzystne rabaty jeśli za gotówkę byście kupowały.Jest też trochę innej biżuterii goscinnie ale prawie wszystko ze srebra.
Z zamiłowania do piękna
Jutro na 11 idę i troche sie martwię o te moje puchnące stopy-krem mi małż dziś kupił w rosmanie ale pomogło na chwilę bo teraz znowu czuję jakby 100kg ważyły.
Za pierogi jakoś nie chce mi sie brać -jak najdzie mnie ochota na ruskie to mam obok świetny bar mleczny z dobrymi ruskimi-a na słodko to naleśniki albo racuchy .

Ostatnia edycja:
Zmierzch ?o wampirach?to będę musiała sprawdzić bo lubię takie mroczne klimaty.Jak lubicie sagi to polecam ''Czarownice z Mayfair''Anne Rice-barzdo wciągająca -bez tandetnie krwawych scen tylko barzdiej realistyczna.

Indygo i te truskawki zmiksowane to lody później są czy co bo nie kumam...? tzn ja bym to i tak jadła skoro z cukrem pudrem i truskawkami :-D ale jak bym to miała nazywać...? podsunęłaś mi pomysł, żeby sobie zrobić w ten sposób lody tyle że z jogurtem naturalnym :-p
Nie, truskawki zmiksowane z cukrem pudrem zamrażam a potem jak uż sezon na truskawy się skończy to wyjmuję porcyjkę, dodaję śmietany i mam kluski z truskawkami.

witam sie wieczornie ;)

olgha -jakbys zobaczyła moje paznokcie, to bys chyba zawału dostala... nie mam innych nałogów, oprócz obgryzywania! walczyłam pare razy z tym, kupowałam lakiery gorzkie itp itd i nic nie pomagało... potrafie wszystko obgryźć, nawet sztuczne paznokcie...
masz na to jakąś radę?
gabis - i jak tam??
jarzębinko - mi tez cos młoda lezy na żołądku... nei dosc ze mam mneijszy apetyt, to schudłam o 1 kg - a to u mnie rzecz niespotykana!

i prosze mi tu nie rodzić jeszcze, tak???
no ale ciekawa jestem która się tu pierwsza rozpruje:-):-):-)...i trza będzie listę dzieciaczków robić:-):-):tak::tak:

już niedługo! oby do sierpnia, bo wczesniej dzieciaczków nie chcemy!

muszę się pochwalić, że teoretycznie, dziś, na świecie byłabym 21 lat i 8 dni... ale w praktyce jutro będzie 21 lat dopiero :-D też leniwa byłam :-D mojemu dzidziusiowi i sobie z tej okazji życzę punktualności!!! (oj... mnie tej brakuje od 21 lat:eek:)

ale młoda d...pa z Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-):-):-D ja urodziłam młodego w dzień terminu - był tym 1 % terminowych dzieci! :laugh2::rofl2:

syla -współczuje glukozy... fuj! to dobrze, ze lekarz tak o Ciebie dba... lepiej teraz chuchac na zimne...

Witam znowu po dluzszej nieobecnosci! Mam nadzieje, ze wybaczycie, ze sie nie udzielalam. Kupowalismy z mezem mieszkanie, no i szukalismy tez mieszkania do wynajecia (na projekt meza w innej miejscowosci). W koncu udalo nam sie chociaz czesciowo zalatwic te dwie sprawy.
Moja dzidzia to w 80% dziewczynka, ale nie ma jeszcze pewnosci. No i ze zlych wiadomosci to dzisiaj odebralam wyniki obciazenia glukozy (mialam podejrzenie ze wzgledu na cukier w moczu) i mam niestety cukrzyce.:-( Dostalam od razu skierowanie do diabetologa. Moje wyniki: 106 na czczo (a nie jadlam 12 godzin przed badaniem), 220 po godzinie od wypica glukozy (byla smaczna, o smaku czarnej porzeczki, chociaz cos:tak:)), 187 po 2 godzinach. Tak wiec wszystkie wysokie. Jestem ciekawa co jutro powie diabetolog. A tak sie cieszylam na owocowe lato...:-(
No nic, odezwe sie jak cos wiecej bede wiedziala. Pozdrwiam Was serdecznie!

Witam
Jutro rano wyjeżdżamy do Polski:-) przede mną ok 24 godz. w samochodzie, ale jak nie będę dawała już rady to mamy na noc zostać w hotelu . A teraz idę już spać bo o 5:00 muszę wstać :baffled: odezwę się jak już będę w Polsce.

Dziewczyny ja chyba całkiem się już załamie:( okazuje się że wyszła bakteria w posiewie a co za tym idzie lekarz tak szybko nie załozy mi krążka. Dzwonilam do lab i kobitka powiedziala mi ze to klebsiella ale nie wiem jaki rodzaj, zrobiony jest antybiogram ale jak na złość babcia która miała mi to odebrać abym dała znać lekarzowi gdzieś sobie poszła.... Wrrrrr ale zła jestem:(

reklama
naftanalek przykro mi, że jednak bakterie wyszły - mam nadzieję, że babcia szybko wróci. Skoro masz robiony antybiogram, to antybiotyk na pewno szybko sobie poradzi z bakteriami i będzie można założyć krążek. A na razie spokojnie leż - chyba nic więcej teraz nie możesz zrobić. Współczuję sytuacji :-(
kasiunia123 pewnie jesteś już w drodze - 24 godz. w samochodzie to wyzwanie ;-)
sajonara witamy z powrotem :-) Super, że sprawy mieszkaniowe się poukładały i gratuluję 80% dziewczynki :tak: Jak wizyta u diabetologa?
eli88 chyba nic nie mylę - wszystkiego najlepszego :-D
d045.gif

Młodziutka jesteś :-)
filantropek nieciekawie z tym twardnieniem brzucha - odpoczywaj ile się da :tak:

Dzisiaj idę do gin i, o dziwo, jestem spokojna, że wszystko jest ok :-)

Ostatnia edycja:
Do góry