reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Hey Dziewczynki pytalyscie wiec jestem w domu w standardowym dwupaku ale leze bo leje sie ze mnie, bylam znow na kontroli czy to nie wody bo bylo niepokojaco duzo jak to mowi gin "ponad pol szklanki wylane na spodnie wiec..."

Dzis mam sentymentalny dzien i cos dla Was na poprawe humorku:

konkurs skokow z sierpnia 2008...hmmm pojechalismy nad morze bo bylam totalnie przybita a raczej zaczelam sie godzic z faktem ze nie bede miala drugiej pociechy i M postanowil ze odreagujemy jakos...Patrzac na daty to w zyciu by mi wtedy nie przyszlo (23.08) ze za rok o tej porze bede juz tuz tuz przed rozwiazaniem i prawie bede tulic (a moze i bede tulic) swojego dzidziusia...Wtedy nad morzem staralam sie o tym zapomniec i udalo sie, a 4 mc pozniej test pokazal II kreseczki: A to tamte wariackie chwile (reszte dla zainteresowanych w albumie Inne i Moje szczescie, powklejalam troche fot m.in malej)

skok na malysza.... :))
picture8297.jpg

konkurs skokow cd...
picture8298.jpg

A tu jeszcze Wiki dzielo, kazala pozowac w calej okazalosci (uwielbia fotografowac), na tle nowej mebloscianki juz do szkoly dla malej :)) W tle kompa of course BB :))

picture8308.jpg

Poza tym Kacper kopie jak szalony, chyba cisnie na pecherz bo nigdy tyle w nocy nie wstawalam co teraz 5-6 razy makabra...no i w srode gin, zobaczymy co powie...Buziaczki...

Wiara czyni cuda, wyluzowanie jak w moim przypadku napewno tez do tego troche medycyny i wiedzy gina, ew proszkow i dzidzia bedzie i tego Wam kochane zycze :-) choc wiem ze czasem to nie wystarcza mam na mysli Lolitke czy Martynke - trzeba sie posunac kroczek dalej, ale oby do celu....

reklama
O Boze wlasnie zobaczylam ze u mnie dopiero 14 dc jak mi sie wlecze masakra.

Witaj Andzia S i Agniesiak
Witaj:-D
Szybko minie, zobaczysz:tak:

Nie cały rok sie staram,nie mierze tempki,zawsze czekamy na dni płodne i wtedy działamy.Zobaczymy czy cos z tego wyjdzie.
Trzymam kciuki Kochana!!:tak::-D

A ja sie znowu troche pochwalę :happy2:
upiekłam torta dla mamy i babci na ich urodziny bo miały jedna 9 a druga 10 :tak:
Bosh... jaki cudowny tort!!!:tak::-):-)
Ty to masz talenta:tak::-D:-D

Witam!
Byłam na becie wynik o 16.... kurde chyba nie wierzę w cuda bo nie czuję się wogóle na ciąże... oprócz bóli piersi nic..:baffled:

ELFA kochana bardzo mi przykro! przytulam :-(
Trzymam kciuki Kochana!! Daj znac jak odbierzesz wynik!!:tak::-)

hej hej ;-)
siedze sobuie z walkami na glowie i popijam kawke i postanowilam was odwiedzic :-)

elfiku slonce przytulam cie mocno, tak mi przykro.......
hanka ty normalnie pracująca dziewczyna sie zrobilam ze tera to nie podskoczysz:-D
kaprycha gratulejszyn z okazji zakonczenia studiów:tak::-)
romka no to niezle dalas z ta babka hahaha:-D
zajączku buziolki :*
kropeczko :*
kingus :*
lilu :*
olica slicznie wygladasz , :tak:ja tez ogladam muzyczne wszystko gdzie popadnie:-D
agniesiak trzymam kciuki za piekna owulke i porządne staranka!
martynko zaciskam piastki za twoja betke!!!!!

Reszty juz nie pamietam co przeczytalam wiec rozdaje buziaczki na lewo i prawko dla wszystkich zapomnianych!!!!

a ja dzis bylam pierwszy raz u kosmetyczki na depilacji woskiem i przyzylam traume!!:szok::szok: nogi ok, pachy ok, ale bikini...... jedna wielka masakra:szok::szok: w zyciu juz nie pojde myslalam ze umre tam!! podziwiam wszystkie co robia to regularnie......:no:

wczoraj byl grill u znajomych co wybudowali sobie taka chate , ze masakra jedna wielka, myslalam ze zwariuje jak ogladalam ich dom, w zyciu nie widzialam tak boskiego domu, w katalogach nie ma tak pieknie, po prostu cudo.... a potem wrocilam do swoich 4 katow i poszlam spac z rozpaczy.....:confused2:
Dziękuje za kciuki:tak:
Ja nigdy nie byłam na depilacji woskiem u kosmetyczki.. wolę sama to i owo sobie wydepilowac:zawstydzona/y::-D

cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę nie jestem w stanie przeczytać tego co napisałyscie przez te pare dni nawet nie wiem ile mnie tu nie było nie mam czasu ciaglę jestem w rozjazdach między szpitalem a domem a to różnica 60km tak że rozumiecie.
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i proszę o trzymanie kciuków za moja mamę bo czeka ja operacja ciężka!!
Kochana!! Trzymam kciuki mocno za operację mamusi,pozdrów ją od BB-wiczek:tak::-)

A u mnie M robi obiadek a ja szperam w necie za wzorami paznokci żelowych. Mam ochote sobie zaraz po obiadku zrobic tylko jeszcze nie wiem co na nich wymyślec:-p Na pewno french bo do wszystkiego pasuje..:-D

Cześć Wszystkim, z którymi się nie witałam:)
W sumie to weszłam żeby się pożegnać. W pracy takie nudy że masakra. K* mać po co my dzisiaj przychodziliśmy to nie wiem. Moi bossowie są popieprzeni:(
Jutro tez przychodzę, pewnie pies z kulawa noga nie zawita.
Mam jakiś dół...Chyba Was opuszczę na jakiś czas, bo i starać się nie staram...nawet nie mam o czym pisać...
Dopiero jak zacznę nowy cykl i będę się umawiać na HSG to zajrzę. M. nie ma, cierpię na chroniczny brak faceta :)
Zajrzę pewnie jutro ale na chwile.

nie smutaj sie jeśli uważasz że odpoczynek będzie teraz dla ciebie najlepszy to odpocznij ale nie na dłuuuugo będziemy czekac:tak:

Ostatnio duzo kobitek chce odpocząć i w sumie moze i dobrze niech odpoczną i wtedy moze właśnie sie uda zafasolkowac co życze wam kochane:tak:

cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę nie jestem w stanie przeczytać tego co napisałyscie przez te pare dni nawet nie wiem ile mnie tu nie było nie mam czasu ciaglę jestem w rozjazdach między szpitalem a domem a to różnica 60km tak że rozumiecie.
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i proszę o trzymanie kciuków za moja mamę bo czeka ja operacja ciężka!!

kciuki zaciśniete:tak:będzie dobrze musi byc operacja pomoże:tak:

Podczytuję Was dziewczyny od czasu do czasu :)
Mam 20 lat, nie staram się o dziecko, ale bardzo bym chciała je już mieć :) Wolałabym po prostu "wpasc" niż przeżywac to co Wy ... :(
Ale główki do góry :* Na pewno każda z Was będzie już niedługo szczęśliwą mamusią :D

A teraz coś na wielki uśmiech :)

Coś śmiesznego
cool.gif

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko:
Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko:
Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
_________________________ _________________________ ___

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko:
Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko:
Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży.
_________________________ _________________________ ____

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko:
Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:

Pierwsze dziecko:
Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko..

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:

Pierwsze dziecko:
Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:

Pierwsze dziecko:
Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko:
Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____

W domu:

Pierwsze dziecko:
Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko:
Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Martynko Slonce mi rowniez sie b. przykro zrobilo bo czekalam na Twoja betke :-:)-:)-( i co teraz 3 IUI :-(???eh nic nie napisze bo nic nie pocieszy, w koncu jednak musi sie udac moze IVF

reklama
Do góry