reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

PRL to prolaktyna?? ja zawsze robiłam zaraz po @

w poniedziałek lekarze zdecydują kiedy będa operować bo zrobią mamie ostateczne badania które o tym zdecydują bardzo sie boje tej operacji bo mama juz nie jest mloda i wiele przeszła w zyciu a operacja będzie skomplikowana i długa nie mogę o tym myśleć bo zaraz płacze

A co to za operacja jesli mozna spytac?...

Tak, prolaktyna. Robi sie 3-5dc. To ma byc PRL z MPC 1, wiec powinnam poczekac. Ewentualnie moge zrobic bez tego i poprosic gin o oddzielne skierowanie i zrobie sobie kiedyindziej...

Wie ktos moze co to sa za badania i czy robie sie je po prostu pobierajac krew?
- Morfologia krwi + rozmaz
- AIAT-transaminaza
- AspAT-transaminaza
- białko całkowite
- lipidogram
- kreatynina
- sód
- potas
- glukoza
- dhea-so4

reklama
jestem na ścisłej diecie..nie dobijam dziennie nawet do 1000kcal ( przez te trójglicerydy ) - nawet nie jest źle - jakoś dużo energii mam :) żłopię wodę na hektolitry zeby tylko nie czuć głodu..oby wyniki byly lepsze - moze kilogramy spadna?
Nie ma tego złego co by choć trochę się nie przydało:-) Też bym tak chciała, ale ja nie mam motywejszyn. na tyle silnej żeby pomogła...
No lachonki wypluskałam się zaraz się nakremikuję bo trza jutro czar rozsiewać - a że mam na 8 to se rano nic nie wskóram z tą swoją facjatą i całą resztą.
A moja nowa miłość platoniczna jest tylko na weekend - o kurczątko ja to mam cale życie pod górkę, pecha i wiatr w oczy:wściekła/y:
:-D:-D:-D Mam nadzieję że się wylansowałaś odpowiednio.:-D Ja jak wiedziałam ze może przyjść jeden z ciachowatych klientów to pół godziny przed szafą stoję:-)
Nie ma za co Kochana
Jak masz cel to łatwiej jest :-D
tylko super łatwy jest pierwszy tydzień,drugi jest gorszy ale jak sie go przejdzie to potem juz z góreczki.
Ja dzis kończe 6 tydzień- 8 kg schudłam ale troche sobie pofolgowałam ostatnio i z ćwiczeniami i z dietką
ale od poniedziałku znowu ostro do boju bo Fasolka czeka :tak::-D
Ty jesteś na tej diecie którą nam przesyłałaś?? Ja się nie mogę do niej zmotywowac kurka...:-(
Zajec - z braku jebadełka pojebało się w banieczce
Noż jakiś Kaszpiroski czu coś:eek::eek::eek::eek: Chyba kutwa masz rację.... To kolejna sprawa...Chłopa mi się chce:laugh2:
Hej dziewczynki...

Wybaczcie, ze ode mnie znowu wieje smutkiem, ale... coz zycie... Od kilku dni nosze sie z napisaniem Wam, ze ostatnio nic tylko placze, a to dlatego, ze... moja bratowa jest w ciazy :zawstydzona/y: nie umiem sobie z tym poradzic
Załamka na calej linii.......
:no:
Oleńko....Nie bedę pisac zebyś się nie smuciała, nie płakała i w ogóle. Bo sama wiem że tylko ty możesz się z tym uporać. CO do siąży bratowej. Rozumiem Cię, ostatnio dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży. ona wie że my chcemy ale nie wychodzi...Jak mi powiedziała było mi zajebiście ciężko. Upłakałam się nawet w pracy...ale ...powiem Ci że wczoraj byłam z nią na lodach, spotykam się z nią i mimo że zazdroszczę to nie jest to chora zazdrość:-) Ja wierze że i mnie się uda...Przejdzie Ci Kochanie i z nowu z nadzieją będziesz podchodziła do kolejnych starań:-)
cześć dziewczynki!!
ja teraz mam niby za 2 dni testować albo jeden nawet nie pamiętam który mam dzień cyklu i nie myślę o tym za wiele bo i tak sadzę ze sie nie udało a choroba mojej mamy jest w tej chwili najważniejsza i jej zdrowie a bardzo sie o nią boję a w dniu jej operacjii to chyba zwariuję baaaaardzo się boję. !!
Zaniepokojona, kiedy mama ma mieć ta operację. I co to za operacja w ogóle?? Moze pisałaś, ale ja nie zawsze moge przeczytac wszystko:zawstydzona/y: Będzie dobrze Kochanie:tak:

Dziewczynki... ile kosztuje taka woskowa przyjemnosc?
Nie wiem ile dokłądnie kosztuje, bo to zależy od miasta i kosmetyczki. Ja mam przyjaciółkę (ta w ciąży) która mi robi. Od momentu kiedy namówiła mnie na depilację pach i bikini (wcześniej goliłam) to jestem baaaardzo zadowolona - zwłaszcza z pach. na początku bolało i teraz też troszkę, ale jaki komfort...

A M nie rozumie jak sie czuje, bo to nie on chodzi do lekarzy, to nie go kluja i pobieraja mu krew, to nie on rozklada nogi przed obcymi ludzmi, to nie mu ktos tam w srodku grzebie...
:no:
.
Kotuś...A Twój M. to się badał w ogóle??

Ciezko powiedziec czy do M dociera czy nie... Jak placze (i on wie z jakiego powodu), to mnie przytula, lezy przy mnie... Ale nie pociesza slownie, probuje tylko mowic smieszne rzeczy zeby odwrocic moja uwage, zeby mnie rozsmieszyc,
Pamiętaj...Ciesz się tym że ma Cie kto przytulić. Ja bym wiele dała za to zeby M. był cały czs przy mnie. Kilka razybyło tak że nawet jak był w trakcie owu to później wyjechał....I kiedy dostawałam @ byłam taka samotna i zajebiście smutna... Nie miał mnie kto przytulić i rozśmieszyć...Rozmawiałas z nim na ten temat??
cześć Zajączku jednak dziś pracujesz??
dziekuje za dobre słowa też mam nadzieje ze będzie dobrze
Pracuję niestety:( Nudy jak jasna Cholera...jescze deszcz leje a ja wybieram się na ślub do koleżanki...mam nadzieję ze przestanie:eek:

Dziołchy wstawac!!!:-D:-D
BB czeka;-):-)
Dziś mierzyłam tempkę i było 36,1. Według mojego programu "Karta" do mierzenia temperatury, 11. 6 miałam owulkę..:eek: dobrze, że było przytulańsko.. no ale według testów owu to jeszcze jej nie było bo słabe krechy wychodziły..:eek:I weź tu zrozum..:-D No nic..przytulańska były, leżenie na brzuchu, nogi w górze, więc powinno się udac:-D

Karta wyznacza owulke automatycznie po dlugosci cyklu jaki sama ustawisz.. wierzysz komputerowi ktory od 28 odejmie 14-15 dni (zalezy jak mu ustwisz) czy temu ze nawet skoku tempki nie mialas? owulka jest przed skokiem tempki a od 11.06 minelo 2 dni i nie bylo skoku.. kliknij na linie owulacji i zauwasz ze mozesz ją skorygowac.. wszystkie dane jakie tak wprowadzasz sa tylko informacyjne.. ten program nie wyliczy ci owulki po sluzie czy tez tempce.. wstaw wykres tutaj.. jak dasz drukuj to tajesz podglad i zapisz do pliku.. i wstaw tu
Hej dziewczynki...

Zrobilam sobie ziolka, ktore maja stymulowac owulacje - tak przynajmniej pisala swego czasu Nektarynka (mieszanka o. Sroki) . Kupilam je wczoraj, ale juz pije - co z tego, ze juz blizej konca cyklu niz poczatku... Zobaczymy czy pomoga w przyszlym cyklu... :confused2: tonacy brzytwy sie chwyta, nie?...
witaj kochanie.. ja pilam ziolka od 9dc w poprzednim cyklu i juz 13dc mialam owulke teraz pilam od pierwszego i w 18dc mialam owulke masz szanse jeszcze na ten cykl:) ziolka takze dzialaja obnizajaco na prolaktyne jesli masz za wysoką..

PS skad wiesz ze masz bezowulacyjne cykle?

Ostatnia edycja:
Nie mam pojęcia Olapolap jak się robi te badania. Powrzucaj w wyszukiwarkę to znajdziesz na pewno:)
Cześć Nektarnko::-)
Jak tam nastrój?? Trzymam kciuki za testowanko, bo chyba niedługo będziesz robiłą następny teścior:-)

A ja się luzuję dzisiaj przy takiej muzyce...kocham takie rytmy po prostu...
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=SJuIgHxtZFQ"]YouTube - Paul Cless Suavemente (official video)[/ame]

Dziewczynki... ile kosztuje taka woskowa przyjemnosc?
ja za pachy, nogi i bikini zaplacilam 100 zl.......:tak:

kochana nie smutaj sie, wiem co czujesz... tez juz bym chciala nosci po serduszkiem malenstwo.... ale widac musimy chyba jeszcze poczekac.....
WItam
ALe k*wa pogoda...jeszcze mam większy dół niż wczoraj:dry::dry:
..
no u mnie tez pogoda masakra!!! jakby conajmniej jesien byla!

nie smutaj sie justynko, chociaz taka pogoda ze nawet nie mam jak cie zahcecic do usmiechu....
kiedy wraca towj małż??

zaniepokojona trzymam kciuki za testowanko:tak:
agniesiak wlasnie dawaj swoj wykresik tutaj!

O i jeszce to...sorki za te wklejki...ale może Wam tez się humor poprawi jak mi:-D
Jak słucham takiej muzyki to nie straszny mi deszcz za oknem:-)
[nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=4gH-qFeRa7E&feature=PlayList&p=A10ED9F358BB80EE&index=2"]YouTube - Represent Cuba - Dirty Dancing Havana Nights[/nomedia]

cześć Marzenko:)
Małż wraca dopiero koniec czerwca początek lipca:(:(:(
Licze na to że wróci na moje HSG
oj to zaraz szybko minie zobaczysz... :tak: moj mial dzis wyjechac ale jednak nie wyjezdza ja juz sie na chlankso umowilam z kolezanka kurde i plany mi popsuł no:confused2: i mowi mi ze on se w poniedzialek pojedzie , a ja wtedy mam owulke!! ja mu na to ze niech sobie wybije z glowy! najwczesniej to go w srode puszcze hehe!

a kiedy masz to HSG??? ja juz czuuje ze potym uda sie wam odrazu zobaczysz!! i małż wtedy bedzie na miejscu i razem bedzieie sie cieszyc!!

reklama
Do góry