reklama
becia84
Fanka BB :)
Witam,
długo mnie tu nie było a to dlatego, że podobno najważniejsza jest psychika a ja strasznie nakręcałam się ciągle czytając forum.
Teraz jednak mam wątpliwości. Staram się o dzidziusia od września, lekarz stwierdził PCO, brałam luteine, Clostilbegyt (przez 2 miesiące) i Bromergon. Ostatnio postanowiłam zmienić lekarza, jednak diagnoza została podtrzymana jednak leczenie podobno do tej pory było nie właściewie prowadzone. Aby rozpocząć leczenie od nowa na początek dostałam luteine aby przyspieszyć okres brałam ją 10 dni i niestety (mimo iż zawsze działała) tym razem nie ma okresu. Wprawdzie robiłam w tym cyklu usg jajników i poprzednia lekarz stwierdzila że nie ma owulacji to jednak ten drugi lekarz (byłam u niego koło 25 dnia cyklu) stwierdził że "jest sporo płynu i może tak być że do owulacji doszło".
W zasadzie to nie wiem co robić. Czy to możliwe żeby nagle luteina przestała działać? Czy może to oznaczać że wkońcu nam się udało?
długo mnie tu nie było a to dlatego, że podobno najważniejsza jest psychika a ja strasznie nakręcałam się ciągle czytając forum.
Teraz jednak mam wątpliwości. Staram się o dzidziusia od września, lekarz stwierdził PCO, brałam luteine, Clostilbegyt (przez 2 miesiące) i Bromergon. Ostatnio postanowiłam zmienić lekarza, jednak diagnoza została podtrzymana jednak leczenie podobno do tej pory było nie właściewie prowadzone. Aby rozpocząć leczenie od nowa na początek dostałam luteine aby przyspieszyć okres brałam ją 10 dni i niestety (mimo iż zawsze działała) tym razem nie ma okresu. Wprawdzie robiłam w tym cyklu usg jajników i poprzednia lekarz stwierdzila że nie ma owulacji to jednak ten drugi lekarz (byłam u niego koło 25 dnia cyklu) stwierdził że "jest sporo płynu i może tak być że do owulacji doszło".
W zasadzie to nie wiem co robić. Czy to możliwe żeby nagle luteina przestała działać? Czy może to oznaczać że wkońcu nam się udało?
Mam pytanko czy już powinnam wybrac sie na to badanie ???
Czy najpierw do ginekologa i to on daje skierownie na to badanie.Jestem nowa na tym forum i w tym temacieBardzo sie stresuje i mam nadzije ze bede sie cieszyc ,ale boje sie mam nadzieje
ze bedzie dobrze.Pozdrawiam
Jeśli chcesz być spokojniejsza to wybierz sie na to badanie - betaHCG, stwierdza ono poziom "hormony ciążowego" ( gonadotropiny kosmówkowej ) we krwi. Najlepiej jest je zrobić dwa razy, z przerwą dwu dniową wtedy widzisz jak przyrasta i czy ciąża prawidłowo się rozwija. Jest tak jak mówią moje przedmówczynie, że na ginekologa trochę za wczesnie bo pewnie jeszcze nic nie będzie widać - może za 2 tygodnie?!
Tak czy siak gratuluję!:-)
Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
Hej Dziewczynki!
Pamietacie mnie jeszcze??strasznie sie za Wami stesknilam!!!!!!
Do tego stopnia,ze musialam wszysko nadrobic,co u Was od 10 CZERWCA!!!!!
Chyba juz mnie totalnie powalilo...
Mam strasznie kiepski nastroj...
w pracy znowu awantury i nieziemski problem,bo chcielismy sobie wziac 1 dzien uropu z powodu remontu!!!!!!!!!!!musialam sie tlumaczyc,jakbym kogos zabila i na zlosc dostalam prace na taki termin,zebym nie mogla wziac tego uropu,caly czas zlosliwe uwagi...ja juz tego nie wytrzymuje,jestem jakas podlamana psychicznie...
za tydzien wchodzi do nas ekipa remontowa,a my nie mamy zamowionych drzwi wejsciowych,na ktore sie czeka 6 tyg!!! no i napewno nie dostane urlopu,zeby je zamowic,a pracujemy w takich godzinach,ze nic nie da sie zalatwic...
w ogole mam nastroj do dupy...nie umiem sie ogarnac...
zaczal sie nas pierwszy cykl starankowy,cos czuje,ze juz zaczynam sie mocno nakrecac,a potem bedzie placz...
ja juz w tej robocie nie wytrzymam,bo chodze roztrzesiona przez caly dzien,potem wyzywam sie na M,a on jest bogu ducha winien.juz dzis mysle,co bedzie jutro...dalszy ciag jazdy bez trzymanki...
Do tego stopnia,ze musialam wszysko nadrobic,co u Was od 10 CZERWCA!!!!!
Chyba juz mnie totalnie powalilo...
w pracy znowu awantury i nieziemski problem,bo chcielismy sobie wziac 1 dzien uropu z powodu remontu!!!!!!!!!!!musialam sie tlumaczyc,jakbym kogos zabila i na zlosc dostalam prace na taki termin,zebym nie mogla wziac tego uropu,caly czas zlosliwe uwagi...ja juz tego nie wytrzymuje,jestem jakas podlamana psychicznie...
za tydzien wchodzi do nas ekipa remontowa,a my nie mamy zamowionych drzwi wejsciowych,na ktore sie czeka 6 tyg!!! no i napewno nie dostane urlopu,zeby je zamowic,a pracujemy w takich godzinach,ze nic nie da sie zalatwic...
w ogole mam nastroj do dupy...nie umiem sie ogarnac...
zaczal sie nas pierwszy cykl starankowy,cos czuje,ze juz zaczynam sie mocno nakrecac,a potem bedzie placz...
ja juz w tej robocie nie wytrzymam,bo chodze roztrzesiona przez caly dzien,potem wyzywam sie na M,a on jest bogu ducha winien.juz dzis mysle,co bedzie jutro...dalszy ciag jazdy bez trzymanki...
P
patrysia*
Gość
WITAM:-)
jak dla mnie ciąża GRATULACJE:-)
SZAFIREK moze zmienisz prace bo sie bidulko tam wykończysz
wklejam tescik z dzisiaj rano robiony 33 dc bez miesiaczki prosze o opinie
Pozdrawiam
jak dla mnie ciąża GRATULACJE:-)
SZAFIREK moze zmienisz prace bo sie bidulko tam wykończysz

Szafirek83
problem w tym,ze w moim zawodzie wszyscy sie znaja i jak odejde z tej firmy,to bedzie problem z praca,a w tej chwili boje sie ryzykowac z wlasna firma...modle sie,zeby nam sie udalo zafasolkowac za pi9erwszym razem i w razie czego,jak beda mnie tak denerwowac to pojde na zwolnienieSZAFIREK moze zmienisz prace bo sie bidulko tam wykończysz![]()
kinguś
Nie poddam się
Dzięki kochanieWitam sie:-) nie bylo mnie pare dni i nie wiem wogole co sie dzieje na forum
Kingus- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! przepraszam ze dopiero teraz skladam Ci zyczenia
Ja czekam sobie na @, nawet nie wiem ktory mam dzien cyklu( zaraz zobacze na suwaczku
) wczoraj w nocy obudzilam sie z silnym bolem jajnikow
moze cioteczka sie zbliza (OBY)
![]()

Daj znać jak @ przyjdzie ;-)
Na badanie bhcg lekarz nie daje skierowania, kosztuje około 30 zł.Mam pytanko czy już powinnam wybrac sie na to badanie ???
Czy najpierw do ginekologa i to on daje skierownie na to badanie.Jestem nowa na tym forum i w tym temacieBardzo sie stresuje i mam nadzije ze bede sie cieszyc ,ale boje sie mam nadzieje
ze bedzie dobrze.Pozdrawiam
Do lekarza to zazwyczaj każą przyjść 2 tygodnie po terminie @.
Witaj ja też mam pco i ze wspomagaczami udało mi się zajść w ciążę.Teraz jednak mam wątpliwości. Staram się o dzidziusia od września, lekarz stwierdził PCO, brałam luteine, Clostilbegyt (przez 2 miesiące) i Bromergon. Ostatnio postanowiłam zmienić lekarza, jednak diagnoza została podtrzymana jednak leczenie podobno do tej pory było nie właściewie prowadzone.
Mam nadzieje, że teraz dobrze dobiorą Ci kurację

No pewnie, że pamiętam ;-);-)Hej Dziewczynki!
Kiepskiemu nastrojowi mówimy NIE ;-);-);-);-)
Betka85
Fanka BB :)
Witam się wieczornie!!
mam takie pytanko do Was?? i proszę o pomoc. Mój M nie lubi czy też nie chce rozmawiać ze mną na temat staranek nie pyta czy biore lekii kiedy ma być owulacja dla niego to takie mało wazne albo nie wiem. jak ja zaczynam temat to jest irytacja a zazwyczaj on wogóle nie wie o czym ja mówie zanim się kapnie że ja o tym to mu zejdzie i zawsze znajdzie sobie jakiś inny temat zeby o starankach nie rozmawiać.
już nie wiem jak mam z nim o tym mowić?? doradźcie mi coś!!
mam takie pytanko do Was?? i proszę o pomoc. Mój M nie lubi czy też nie chce rozmawiać ze mną na temat staranek nie pyta czy biore lekii kiedy ma być owulacja dla niego to takie mało wazne albo nie wiem. jak ja zaczynam temat to jest irytacja a zazwyczaj on wogóle nie wie o czym ja mówie zanim się kapnie że ja o tym to mu zejdzie i zawsze znajdzie sobie jakiś inny temat zeby o starankach nie rozmawiać.
już nie wiem jak mam z nim o tym mowić?? doradźcie mi coś!!
reklama
Szafirek83
mowie NIE,a on sie nie slucha
(
Podziel się: