reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
to jest plamienie jasnej krwi i jest jej nie duzo i nie wiem czy to na okres czy moze tak byc ze jestem w ciazy

a robiłaś test ciążowy?
czasem zdarza się takie plamienie na początku ciąży

czy potrzebna jest grupa krwi ojca? Nikt nie pytał mnie o grupe krwi m, - mam ARH (- ) i robione przeciwciała any RH. Nie znam grupy krwi mojego byłego M, bo jak poszedl się zbadac to ze strachu nie poleciała mu krew:sorry2::sorry2:

Ostatnia edycja:
Czy ja jestem dziwna ? :-)
Może jestem dziwna, ale zero we mnie tolerancji dla róznego rodzaju przesądów.
W ogóle w żadne nie wierzę i jestem juz naprawde wku.... na, bo wszyscy mi gadają, że będę mieć córkę, bo "niestety urodę mi odbiera".

Wkurza mnie takie pierniczenie trzy po trzy.
Fakt mam bardzo brzydką cerę w ciąży, może trochę zmieniły mi się rysy twarzy, ale nie jestem wcale jakaś opuchnięta, prawie w ogóle nie przytyłam, a i tak gadają, że będzie dziewczynka...

Dzisiaj w firmie mieliśmy naradę służbową i oczywiście nie mogło się obyć bez komentowania mojej ciąży i tego jaka będzie płeć.

Oby wykrakali, bo chcę córkę, ale do szału mnie doprowadzi jak faktycznie będzie córka i wszyscy będą mówili "A nie mówiłem/ mówiłam, że córa bo odebrała urodę".

Wkurza mnie, że będą potwierdzać te chore przesądy WRRRRRRRR.
No to się wyżyłam :biggrin2:

PS Moja kuzynka za tydzień rodzi i ma cerę i wygląd idealny i będzie miała córkę !!!
I co z tymi przesądami ? :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Czy ja jestem dziwna ? :-)
Może jestem dziwna, ale zero we mnie tolerancji dla róznego rodzaju przesądów.
W ogóle w żadne nie wierzę i jestem juz naprawde wku.... na, bo wszyscy mi gadają, że będę mieć córkę, bo "niestety urodę mi odbiera".

Wkurza mnie takie pierniczenie trzy po trzy.
Fakt mam bardzo brzydką cerę w ciąży, może trochę zmieniły mi się rysy twarzy, ale nie jestem wcale jakaś opuchnięta, prawie w ogóle nie przytyłam, a i tak gadają, że będzie dziewczynka...

Dzisiaj w firmię mielismy naradę służbową i oczywiście nie mogło się obyć bez komentowania mojej ciąży i tego jaka będzie płeć.

Oby wykrakali, bo chcę córkę, ale do szału mnie doprowadzi jak faktycznie będzie córka i wszyscy będą mówili "A nie mówiłem/ mówiłam, że córa bo odebrała urodę".

Wkurza mnie, że będą potwierdzać te chore przesądy WRRRRRRRR.
No to się wyżyłam :biggrin2:

PS Moja kuzynka za tydzień rodzi i ma cerę i wygląd idealny i będzie miała córkę !!!
I co z tymi przesądami ? :biggrin2:

ja w to tez nie wierzę - jedni mi mówią że ładnie wyglądam "na syna", moja mama za to twierdzi że to nieprawda, bo ona ładnie wyglądała a urodziła córkę. Poprawiła jej się wtedy cera itd.

To poczekamy i zobaczymy czy Ty urodzisz córkę a ja syna;-)

Cześć dziewczynki!
Rzadko tu zaglądam ostatnio, więc nie wiem co się dzieje.
Czytanie netu w ciąży powinno być surowo zakazane. Pierwszą ciążę miałam spokojną, wiedziałam że wszystko będzie dobrze, bo niby czemu nie?
Wtedy nie czytałam nic w necie i byłam zdrowsza przez to.
Teraz naczytałam się o plamieniach, poronieniach i innych dziadostwach. Chciałam poczytać kiedy widać pęcherzyk ciążowy na usg , to od razu wyczytałam o pustych jajach!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Cholera, chyba niektórzy lubią sprzedawać takie historie żeby wszystkie baby w ciąży się miały czego bać. Tak więc ograniczam siedzenie przy kompie.

Cześć Kobiałki
Ja znowu tak tylko na chwike, bo jestem sama i mam robotę.
eh tam zajączku , trzeba brac co życie nam daje....:tak::-) ważne by znaleźć swoje szczęście i umieć je utrzymac:-)
ja mam dzis czuba na Dirty Dancing i słucham piosenek z filmu......:sorry2:
Marzenko...uwielbiam Dirty dancing więc chętnie się dołączę do fan clubu :-)
I masz rację.... Nie wystarczy znaleźć miłość i szczęście ale jeszcze trzeba o nią dbać...;-)
a co do mnie- dni mi sie dluza- OSTATNI RAZ TESTOWALAM PRZED TERMINEM!3 dni przed terminem wyszedl negatywny....i jakis taki stres! juz moglaby przyjsc@! czekam teraz na nia jak na jakiegos potwora!:wściekła/y:
7 cykl staran i nic...dlaczego, gdy wszytkie wyniki moje i meza ok?...:-:)-:)-(
Gracjaska nie nerwujsja...Rozumiemy wszystkie przez co przechodzisz:-( Moze jednak @ nie przyjdzie.. Za wcześnie przecież kobito testowałaś...

Ja tez chcialabym miec juz 2 z kolei dziecko,ale mam wachania.Mam 29 lat czy to juz pora na rodzenstwo dla mojej jedynaczki?
Izaura..Tak na prawdę to nie istotny jest przecież wiek. To wy musicie chcieć i byc gotowi na drugiego dzidziusia.. powodzenia:-)
Dwa dni mnie nie bylo, ale o was nie zapomniała:-)
@ do mnie w niedzielę przylazła idę w przyszłym tygoniu do nowego gin, podobno potrafi działać cuda:-) to niech ze mną też cosik zrobi:-)

No kurka...a ja tak trzymałam kciuki aż się powyginały:-D
- Kochanie powiedz. Chudnę trochę ?
- O tak Skarbeczku ! Chudniesz w oczach!
- Naprawdę ? Widać?
- Chudniesz w oczach a powinnaś .....wszędzie ...
-....
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Normalnie wypisz wymaluj ja:-D:-D:-D:-D
witam sie kochane i ja :tak:po dosc dlugiej przerwie chcialam wam tytlko powiedziec ze podczytuje was regularnie caly czas i trzymam za was mocno kciuki
Trzymahjcie sie cieplutko dziewczynki:-)
cześć Sisi...Już miałyśmy wysyłac za Tobą list gończy:-) Odzywaj się do nas częściej:-)

laseczki u nie wszystko w porzadku jajniki bolą.. czyli pecherzyk rosnie..
mielismy z M powtorzy badania ale stwierdzilismy ze nie bedziemy ich narazie powtarzac.. bedziemy cieszyc sie seksem:)
takze dziewczynki zyje jeszcze nie umarłam :)
Uffff....Ulżyło nam:-) Seksisz się z Mężulem i nie masz czasu na pisanie...Rozumiem doskonale:-D:-D
jak czytalam o tobie i exelu i tesciach tak jak bym czytala swoja historie.........tylko ze moj bzykał sie ze swoja przyszła bratowa w jednym pokoju ja spałam z synek a w drugim sie działo.....no i wscipska Dzidzia musiała to zobaczyc....i tak sie wyparł,no ale coz .....spakowałam sie i sru do polski.....a on ...coz ...urodzil sie i syn,w sierpniu drugie sie urodzi.....ale jakis czas temu pytal czy moze wrocic....bron Boze takich pomysłow...
kasiu przeczytaj sobie ktorys moj post o .....hm...jak obecna moja gadzinka dała mi pierscionek....narmalnie bajka i pomysłowy gosc....
:szok::szok:Normalnie wymiekam.... Aż nóz się otwiera w kieszeni!!!!! Boszzzz ty widzisz i nie grzmisz.... Dzieki takim kobietom jak Ty Dzeni, które się nie poddaja i walczą o szczęście jest dla wszystkich nas nadzieja.:-)
Ja tez nie dotarłam do postu o zaręczynach:-:)-(
jesuu dziewczyny ja juz zjadla dzis 4 miske zupy!!!!:shocked2: i ciagle bym ja jadla..!! kilogram czeresni, nektarynke , loda , milywaya, princepolo, kinder bueno... jeszcze jeden mi milkyway został..... jakąś masakre mam dzisiaj!!!!:baffled:
No cóż.... Dziecko ma swoje potrzeby jak widać;-);-);-)

WITAM WIECZOROWĄ PORĄ:-)
A ja mam same dobre wieści :-)dzidzia zdrowa ciąża nie jest już zagrożona i nawet tak za 10 dni będziemy mogli zacząć serduszkowania:-)a to nasze maleństwo i jego domek:-)
No to super wieści Patrysiu!!!! Widzisz mała panikaro:confused::-D:-D. Wszystko jest w porządku!!! i tak trzymać. Fotki rewelacja:-)
Dzień dobry! Witam się wczesnym rankiem i życzę wszystkim miłego dnia :-)
Mój nie zaczął się miło. Otóż śpię sobie, godzina 6:00 a tu dzwoni mój M z wiadomością, że wjechał w jakiegoś gościa i rozwalił auto..Chyba czeka nas poważna rozmowa wieczorem...
Asiq... Wiem że jesteś w* ale dziękować Bogu że się nic nie stało. Wypadki się zdarzają, a ten na szczeście nie groźny w skutkach...
ALe fakt - kasy na wakacje żal, oj żal...
Cześć laseczki :)
Wczoraj byliśmy całą rodziną na badaniach i USG. Wyniki krwi, moczu i cukier mam w porządku - cały czas jak kobyła, tylko teraz jak kobyła w ciąży :). Reszta wyników - rewelacja.
Lepsza połowa się poryczała bo... będzie księżniczka.
Na 90% mamy Córcię :cool2: Będzie bal!:biggrin2:
Mała jest całkowicie zdrowa (mieliśmy coś na kształt badań połówkowych).
Hura!!! Świetne wieści:-) No to Kochana... Będziecie stanowiły przewagę w domu..A mąż całkowicie straci głowę dla córci:-)
Katarzynko, jak się czujesz??
Hanka...Może by się jaśnie wielmożna pojawiła, co??
Kropeczko...Ciebie to nie wołam.... Wiem że się nie możesz nacieszyć mężulem;-) Korzystaj ile wlezie i nie odstępuj na krok...nawet ten Twój kulawy;-);-):-D
Buziole dla wszystkich!!!!!!!!!

reklama
Do góry