reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wiecie co dziewczyny, ja przy zachodzeniu i w pierwszą ciążę- tę pozamaciczną i tę zdrową z MAteuszem nie zwracałam uwagi na temperaturę wody. Generalnie należę do obób z bardzo niskim progiem wytrzymałości na temperaturę i dla mnie często letnia woda jest gorąca. Za to mój mąż, jakby mógł, polewałby się wodą prosto z gwiżdżącego czajnika:-)teraz od 2 miesięcy zrezygnował z gorących kąpieli.Przy staraniach o MAteusza ( zaszłam w drugim cyklu) mąż prażył się we wrzątku....i jakoś się udało...najfajniejsze jest to, że ja byłam wtedy obsesyjnie nastawiona na ciążę, dlatego zrobiłam test 5 dni przed terminem @- i wyszedł:-)..uważam więc, że wspomagać się warto, ale tak na prawdę będzie tak, jak los zadecyduje
ja tam wole nie ryzykowac:)poza tym jest lato wiec gorace kapiele nawet mu do glowy nie przychodza.szkoda tylko ze pali...

reklama
Hej

Okres mi sie nie spoznial.Bo dostalam.Ale to nie byla normalna @ tylko w 1 dniu plamienie koloru kawy z mlekiem,w drugim dniu troche krwi,w 3 znowu kawa z mlekiem.Ale ja miałam silne bole piersi przed tą "@" takie,ze chodzic nie moglam,myslalam ze mi sie spalą.Teraz mam okropne zawroty głowy ale to tez moze przez pogodę.A najgorszy jest jadłowstret na samą mysl o jedzeniu robi mi sie nie dobrze.Poza tym mam dużoooo białego serkowatego śluzu i boli podbrzusze nawet jak sie w nocy obudzę to czuje tam cos dziwnego.

Jeszcze tylko 9 dni wiec moze wytrzymam.

Lekarz powiedział,zeby testu nie robić w mopim przypadku bo ja dużo sikam,i to stezenie moze byc za niskie..

Pomimo wszystko i tak sie staramy.Teraz byłby mój 5 tydzień od ostatniej normalnej @.

Hej

Okres mi sie nie spoznial.Bo dostalam.Ale to nie byla normalna @ tylko w 1 dniu plamienie koloru kawy z mlekiem,w drugim dniu troche krwi,w 3 znowu kawa z mlekiem.Ale ja miałam silne bole piersi przed tą "@" takie,ze chodzic nie moglam,myslalam ze mi sie spalą.Teraz mam okropne zawroty głowy ale to tez moze przez pogodę.A najgorszy jest jadłowstret na samą mysl o jedzeniu robi mi sie nie dobrze.Poza tym mam dużoooo białego serkowatego śluzu i boli podbrzusze nawet jak sie w nocy obudzę to czuje tam cos dziwnego.

@.

Jesteś w ciąży :tak::tak: pierwsze plamienia, to są pozostałości z ostatniego cyklu :-D

A NIE CHCE ŻUCIĆ???jest taki lek na receptę- nie mówią o nim w telewizji, bo producenci produkujący substytuty zawierające nikotynę, tj. nicorette i tym podobne, zbankrutowaliby. Lek nazywa się Tabex- musi wypisać go lekarz rodzinnny. Opakowanie kosztuje ok. 37 zł i starcza na 25 dni-tj. cały cykl żucania palenia. Tabletki zawierają substancję, która nie jest nikotyną, a pobudza te same receptory, co nikotyna- zastępuje ją, pomagając w uzależnieniu. Dlaczego produkty typu nicorette nie są skuteczne? Bo zawierają nikotynę, a jak można się pozbyć uzaleźnienia biorąc substancję, od któej jest się uzaleźnionym??To tak jakby alkoholik pił, żeby nie pić...nikt o tym głośno nie mówi, ale leczenie plastrami, czy gumami jest niezgodne ze wszystkimi założeniami terapii leczenia uzaleźnień. Piszę Ci o tym Tabexie, bo mój mąż, moja mama i mój tata żucili dzięki nim ten cholerny nałóg..

Hej

Jeszcze tylko 9 dni wiec moze wytrzymam.

Lekarz powiedział,zeby testu nie robić w mopim przypadku bo ja dużo sikam,i to stezenie moze byc za niskie..

Pomimo wszystko i tak sie staramy.Teraz byłby mój 5 tydzień od ostatniej normalnej @.
ja w tym mc tez tak mialam.taki dziwny okres,bardziej brazowy niz czerwony,duzo zabarwionego sluzu(czerwony byl chyba przez 1,5 dnia),piersi jak nigdy bolaly i rowniez krecilo mi sie w glowie przez co w pracy ciagle chodzilam pic zimna wode (ale byly upaly).do ubikacji to cale zycie latam co chwile...nawet sie zastanawialam czy to nie ciaza i zrobilam test ale negatywny wyszedl.z tym ze u ciebie sie spoznia wiec duza szansa ze to ciaza.u mnie to bardziej zastanawialam sie czy wszystko ok z hormonami:( jeszcze mc i chyba pojde na badania (kurcze w zyciu bym nie przypuszczala)

Ejfi zrob test tak jak mi lekarza kazał zrobic wtedty bedziesz miec pewność.OD godziny 17 poprzedniego dnia nic nie pij.Ewentualnie zwilż usta jak juz bedzie źle.I rano zrób test z pierwszego moczu najwczesniej po 5-6 godzinach od zasnięcia.U mnie tego sie nie da zrobić bo ja chodze siusiu nawet w nocy co 2-3h.:baffled::baffled::baffled:Poza tym testy moga sie mylić.Może idz do ginekologa.

Ejfi zrob test tak jak mi lekarza kazał zrobic wtedty bedziesz miec pewność.OD godziny 17 poprzedniego dnia nic nie pij.Ewentualnie zwilż usta jak juz bedzie źle.I rano zrób test z pierwszego moczu najwczesniej po 5-6 godzinach od zasnięcia.U mnie tego sie nie da zrobić bo ja chodze siusiu nawet w nocy co 2-3h.:baffled::baffled::baffled:Poza tym testy moga sie mylić.Może idz do ginekologa.
Na pewno pojde,prywatnie jak bede w PL,ale nie,ciazy juz nie podejrzewam bo temperatura dawno spadla ,piersi juz nie bola itd.Nie mam zadnych objawow.Do okresu bylam swiecie przekonana ze sie udalo wlasnie przez te piersi oraz przez to ze w 9 dc zobaczylam doslownie dwie kropelki krwi i troche zabarwionego sluzu a potem nic az do okresu.wzielam to za implantacje(bo to typowe objawy,nawet dzien sie zgadzal i temperatura po tym jeszcze wyzsza byla.No ale nic z tego choc jak mowie pierwszy dzien okresu byl dziwny.Ale ciaza to na pewno nie jest:-(.)No nic,probuje jeszcze w tym mc a potem pojde cos posprawdzac u lekarza

Elissa witaj i powodzenia w starankach :-D
Eijf dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, na pewno sie przyda, chcoaiz my nie mamy problemow z goracymi kapielami, tzn ja je uwilebiam, ale moj M nienawidzi i kapie sie w takich letniawkach ze ja bym zamarzla, a jego plemniczki pewnie akurat zadowolone :-):-) hihihi
Emilchen moj powiedzial ze baba nie jest i nie bedzie nic lykal, ze dobrze wiem ze on zadnych tablet nie bierze i taka z nim gadka:wściekła/y:, ale ja juz znajde sposob zeby sie ten kwasik w jego zoladku znalazl :cool2: hihihi
Mazia trzymam kciuki zeby to jednak fasolinka byla:-D
Gaba gratulacje:-):-) super wiadomosci z rana:-) duzo zdrowka zycze:-)
Sandrahaha bedzie dobrze:tak:zaczynamy sie rozkrecac, wiec coraz wiecej fasolek powinno sie pojawiac:tak: trzymam kciuki

reklama
eijf, nie ma co się łamać, bo to bardziej szkodzi niż możemy sobie wyobrazić...najlepiej starać się nie myśleć o tym co było- cały czas to powtarzam. Nie wiem, czy jestes wierząca, czy nie, ale ja wychodzę z założenia, ża Bóg ma dla nas plan..i on wie, jak pokierowac naszym życiem i kiedy obdarzyć nas dziećmi...zauważyłam, że jak w życiu nie wychodzi mi coś, tak jakbym chciała, to za chwilkę okazuje się, że kurcze, dobrze, że nie wyszło, bo teraz jest inaczej- lepiej...tak było np.z moją pierwszą ciążą..zaszłam, w 7 tygodniu okazało się, że pozamaciczna...operacja, płacz, dochodzenie do siebie, a potem okazało się, że dobrze, że zaszłam dopiero 3 miesiące później, bo nie dałabym rady skończyć semestru na studiach, bo musiałąbym rodzić w Gdańsku- przeprowadzaliśmy się dopiero w lutym...bo moje mieszkanie w kwidzynie było wynajęte i obowiązywał nas okres wypowiedzenia umowy...słowem, kurcze dobrze, że tak się stało:-)Teraz jestem w połowie III cyklu starań. Czsami mi smutno, że człowiek chce, a tu nie wychodzi...ale staram się myśleć, że jest jakiś plan dla mnie i dzieciątko będzie wtedy, kiedy będzie dla niego czas:-)nie wiem, głupia jakaś jestem z tymi moimi wywodami filozoficznymi....

Do góry