reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
coś wam powiem:
wczoraj calutki dzień siedziałam z chorym kubulem w domu a niemąż latał do pracy z pracy, po zakupy, po gazetke, po papierosy i jeszcze raz do bankomatu i tak w koło macieju.
dziś wpada do mnie sasiadka, czy nie moge jej wody na herbatke pożyczyć bo ona nie zdażyła złapać. mówie - o co chodzi, mieli zakrecić tydzień temu i nie zakrecili i gdzie info. a ona mi na to, ze na klatce wisza dwie wielkie kartki z informacja od wczorajszego ranka.
no myslałam, że peknę ze złości, że niemąż tak nas zostawił bez kapki wody w czajniku, w filtrze (bo rano kawke sobie parzył) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie mówiąc już o wodzie do umycia rak, buzi, czy spuszczenia wody w wc:angry::angry::angry:. zeszlam na dół a tam na jednych i drugich drzwiach wielkie info, a on mi przz tel tłumaczy, że nie zauważył.:angry::angry: Chyba w deszczówce rece umyje i zupy też mu na deszczówce nagotuje. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

A tu leje i jak mam z tym smarkiem moim iść po mineralną chociaż?????????? A sąsiadka już poszła, wzieła dzieci i poszła do rodziców. A moi rodzice właście wczoraj wyjechali na wczasa:-:)-:)-(

Zabilabym chyba:-D:-D

Mamuski my już po wizycie u Pani doktorki :) nastepna dopiero 20 stycznia....ale po wakacjach mamay sie stawic na kontrole ogólna....waga, wzrost i takie tam..... póki co mój klopsik wązy UWAGAAAAAAAA równe 9 kg:szok: ale to nic zżuci:p haahah i ma 65 cm,ale na moja miala ówne 68 tylko zgieła pytki,ale nie bede sie przeciez kłuciła, wiedac było,ze Pani doktor sie ewidentnie spieszy,bo kolejka za drzwiami......:dry:

Malutka troskzu płakała, bo pielegniarka tlumaczyla,ze ta szczepionka akurat boli.... a teraz spi....mama nadzieje,ze łagodnie zneisie,bo same dzisiaj jestesmy i bede pewnie panikowała jak nic....:sorry2::zawstydzona/y:

Baardzo dzielna nasza Mariczka!!!i napewno zniesie bez zadnych fanaberii!!Grzezna dziewczynka,nie to co ten moj czort:-D
Dzisiaj rano podczas swoich wypraw po domu wsadzila glowe pod kaloryfer...i ja stojac obok tego nie zauwazylam,ulamki sekund...I ryyyk:szok:Ale jak juz ja uratowalam,dopelzla do szafy po drugiej stronie kuchni ,otworzyla i sloiki powyciagala te co mniejsze i na dole staly...Ja to sie mam:-D:-D

hihi Kaja w ciązy ?????

Nie no gratulacje :tak:

No wlasnie ja obstawiam ze w ciazy raczej nie jestem,tylko okres mi zwariowal,obrazil sie i nie przylazi...Tylko ze w zwiazku z tym,ze od trzech mcy nie karmie juz Mary,to jest troche dziwne ze nie przylazi:szok:

dzien dobry!!!!!!!! u nas taka sliczna pogoda pochmurno deszcz pada :-D:-D:-D po tych upalach to naprawde jedn dzien takiego deszczu jest cudny:tak::tak::tak::tak:ale tylko jeden jutro ma byc sloneczko!!!!!!!!!:-):-):-):-)

Kajka i jak tam twoja ciaza test zrobiony??????:evil::evil::evil::evil::evil::evil::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

lilac oj wspolczuje braku wody:no::no: nawet kawy sobie zrobic nie mozna ale co ja mowei jakiej kawy a dziecku nawet mleczka dac nie mozna:szok::szok::szok::szok::szok: szok:no::no: oj ale ja bym sie wyzyla na swoim jakby z pracy wrocil:-D:-D:-D:-D:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Agatka gratulowac zabka!!!!!! nam tez sie wyzyna i jest juz na wylocie:tak::tak::tak:

ide was nadrabiac:)
No nie,bo jeszcze nigdzie nie bylam...obiad sie gotuje:-D

Dziendobry :-)
STO LAT DLA MAKSIA!!!!!!!!!!!!!!!
Mnie tez boli kregoslub i wlasnie sczegolnie okolice wklucia po znieczuleniu:dry:

Wszystkie:tak: Tylko te, co w ciazy nie maja:-D

Wpolczuje !!! A kiedy Wam znow wlacza??

U nas nocka superasna, przed chwila wstalismy:-) A wczoraj moj maz kupil malemu...... nocnik! Myslalam, ze go zabije smiechem. Ach faceci.... No, ale nocnik fajowy, grajacy, swiecacy i gadajacy, wiec Oskar zachwycony, przez najblizszy rok posluzy jako zabawka:-D:-D

Super,ekstra ten nocniczek!!!

hm to ja tez testa lyzeczkowego zrobie jak moje marudne stworzenie wstanie:tak::tak::tak::tak::tak:
hehe to czekamy ... lepiej metalowa bo bedziesz słyszała jak stuka. W pierwszy dzien tylko stukało a nic nie mogłam dojrzec a jak włozyłam palec to czułam ostry ząbek, na drugi dzien juz było widac malutki OSTRY ząbeczek.

Dzien doberek

Mamuski my już po wizycie u Pani doktorki :) nastepna dopiero 20 stycznia....ale po wakacjach mamay sie stawic na kontrole ogólna....waga, wzrost i takie tam..... póki co mój klopsik wązy UWAGAAAAAAAA równe 9 kg:szok: ale to nic zżuci:p haahah i ma 65 cm,ale na moja miala ówne 68 tylko zgieła pytki,ale nie bede sie przeciez kłuciła, wiedac było,ze Pani doktor sie ewidentnie spieszy,bo kolejka za drzwiami......:dry:

Malutka troskzu płakała, bo pielegniarka tlumaczyla,ze ta szczepionka akurat boli.... a teraz spi....mama nadzieje,ze łagodnie zneisie,bo same dzisiaj jestesmy i bede pewnie panikowała jak nic....:sorry2::zawstydzona/y:
Imponujaca waga :tak:Nam tez mowiono ze ta szczepionka boli ale maly tak jak wył na wszystkich tak teraz nawet nie drgnal.

co do zabka to nam wczoraj lekarka mowila ze zabek lada moment nas nawiedzi- w koncu!!!

Kaja to jak tam ciezarówka czy nie? ;-)

lilac wystaw garnek za okno, do 16 zdazysz wypic jakas kawke ;-)

U nas dzis od rana tak leje ze szok.

W ogole musze sie pochwalic ze wczoraj wraz z mezem posprzatalismy garderobe!!!!!!! Jak pamietacie byla ona glownym powodem moich nerwow teraz jest tam doslownie blysk!!!!!!!!! Powywalam duzo moich ciuchow ktorych juz nie nosze. Nawet swiatlo jest naprawione, okazalo sie ze to tylko wtyczka sie poluzowala (dlatego nie mialam tam swiatla przez rok :angry:) ale przeciez trzeba bylo sie najpierw do tej wtyczki dokopać :-D

coś wam powiem:
wczoraj calutki dzień siedziałam z chorym kubulem w domu a niemąż latał do pracy z pracy, po zakupy, po gazetke, po papierosy i jeszcze raz do bankomatu i tak w koło macieju.
dziś wpada do mnie sasiadka, czy nie moge jej wody na herbatke pożyczyć bo ona nie zdażyła złapać. mówie - o co chodzi, mieli zakrecić tydzień temu i nie zakrecili i gdzie info. a ona mi na to, ze na klatce wisza dwie wielkie kartki z informacja od wczorajszego ranka.
no myslałam, że peknę ze złości, że niemąż tak nas zostawił bez kapki wody w czajniku, w filtrze (bo rano kawke sobie parzył) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie mówiąc już o wodzie do umycia rak, buzi, czy spuszczenia wody w wc:angry::angry::angry:. zeszlam na dół a tam na jednych i drugich drzwiach wielkie info, a on mi przz tel tłumaczy, że nie zauważył.:angry::angry: Chyba w deszczówce rece umyje i zupy też mu na deszczówce nagotuje. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

A tu leje i jak mam z tym smarkiem moim iść po mineralną chociaż?????????? A sąsiadka już poszła, wzieła dzieci i poszła do rodziców. A moi rodzice właście wczoraj wyjechali na wczasa:-:)-:)-(

Oj współczuję Ci. Ja jak nie miałam prądu to przy okazji i wody i trochę trzeba było się nagimnastykowac. Zawsze mam w domu ogromne zapasy mineralnej a i mężowy był pierwszego dnia w domu.

Brawo dla dzielnej kluseczki. Napewno zniesie bardzo dobrze szczepioneczkę i mamusia nie będzie musiała się martwic.

KOKUSIA wychodz z krzakorów mam dla Ciebie awatarka....

Jak dla mnie pasuje tez jestes taka kochana i pomocna:* obiecałam i jest:) wybieraj:
Oj dziękuje Ci kochaniutka że jednak pamiętałaś. Mi tez od początku spodobała się trójeczka no i widze że została przegłosowana. No i maja też jet taka okrąglutka jak ja

Oj współczuję Ci. Ja jak nie miałam prądu to przy okazji i wody i trochę trzeba było się nagimnastykowac. Zawsze mam w domu ogromne zapasy mineralnej a i mężowy był pierwszego dnia w domu.

Brawo dla dzielnej kluseczki. Napewno zniesie bardzo dobrze szczepioneczkę i mamusia nie będzie musiała się martwic.

Oj dziękuje Ci kochaniutka że jednak pamiętałaś. Mi tez od początku spodobała się trójeczka no i widze że została przegłosowana. No i maja też jet taka okrąglutka jak ja
oJ Kokusia jak Cie kopne w twoje 4 litery wariatko kochana to od razu się naprawisz......jaka okraglutka szalona ty :sorry2::no:

Cyprysiowa no imponuaca imponujaca...ale wybiegsamy za jakis czas:p hahaah

Witajcie kochane.

Buziaki dla świętujących.

Moje dziecko się uwsteczniło. Znowu nie chce sam zasnąć i albo przy cycku albo wcale.
właśnie mi wyje, a ja jestem tak wściekła, że musiałam wyjść. Jestem chyba straszną matką. Od 2h młody ewidentnie chce spać, ale zasypia tylko przy cycu. I albo cyc albo płacz. Obiecałam sobie że się nie złamię, ale już ledwo siedzę :-:)no:.

Witajcie kochane.

Buziaki dla świętujących.

Moje dziecko się uwsteczniło. Znowu nie chce sam zasnąć i albo przy cycku albo wcale.
właśnie mi wyje, a ja jestem tak wściekła, że musiałam wyjść. Jestem chyba straszną matką. Od 2h młody ewidentnie chce spać, ale zasypia tylko przy cycu. I albo cyc albo płacz. Obiecałam sobie że się nie złamię, ale już ledwo siedzę :-:)no:.
Mati w dzien nigdy sam nie zaśnie. Na noc po kąpieli zasypiał o poczatku sam w łóżeczku, ale od kilku dni jest ryk jak tylko go tam odłoze. Ja wszystko zwalam na zęby. Na poczatku jak mi zaczął tak robic to byłam załamana, bo nie wiedziałam o co chodzi, a że po dwóch dniach męczarni znaleźliśmy ząbek to juz jestem spokojniejsza i mam nadzieję, że wrócimy do tych dobrych czasów :tak:.

reklama
Do góry