reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sen i spanie

Sandra w aucie zasypia od 5 do 15 minut góra od zapięcia w fotelik :-D
Przy czym w "moim " bo mniej komfortowe w 15 a w "taty " w 5 minut i nie ma mocnych .... mimo że Łukasz pilnuje i gada do niej , zabawia ja cuduje, tam z tyłu bo chcemy żeby nie zasnęła .... za chwilę mamy wysiadac :tak: ona i tak zaśnie ....coś w stylu Matka od AniB................. właśnie Ania hop ....hop .... gdzie jesteś ...moze u męza w Szwecji

reklama
no i u nas auto to szybki i najskuteczniejszy usypiacz...i wowczas moge gadac i gadac...to zaczyna sie zloscic i czesto mowic "obudzisz mnie jak zajedziemy teraz mi nie przeszkadzaj mamoo!":shocked2:

a dzis Klaudia zaczela mnie ok 4 wolac do siebie do pokoju...zanim uslyszalam przydreptala buczac, ze ryba jej noge chciala zjec...i "choc mamusiu pokaze Ci gdzie o tam przy lozku jest ryba i ma zeby i nogi mi gryzla..."...do rana zostala juz u nas w pokoju...zasnela w przeciagu 5 min wtulona we mnie...slodko;-)

Moja mloda dzis zasnela i wlasnie jeszcze farbkami maluje:baffled:ale daje jej 20 min i idzie sie kapac...
W aucie czesto jest tak ze potrafi juz dlugo wysiedziec...Czasami jestem az wrecz w szoku kiedy np.wracamy od adama rodzicow (220 km od berlina) i juz jest np.19:00 to mloda potrafi do samego Berlina zajechac bez zasniecia...A czasami wlasnie jak Duska walnie tekst "ide spac" i zasypia...Najczesciej jak nie chce zeby zasnela to siadam do niej do tylu i zabawiam..a jak nie chce mi sie to Adam zabawia ja w otwieranie okien:-D

Iza w samochodzie też często zasypia szczególnie gdy wracamy z miejsca w którym miała wiele wrażeń, jak np. od Mamootów, spała już po minucie :tak::-D
a od 3 dni walczy z nią moja siostra, postanowiła że unormuje spanie Izy, bo młoda potrafi brykać do 24 i co wieczór czyta jej bajki, potem młoda ryczy ze chce do mamy ale w końcu zasypia, niestety jak na razie koło 22 :dry:

ja mam spiocha..wczoraj przed 19 marudzila, ze juz chce spac;-)..jest buziaczek ..wolanie tatusiu buziaczka!..dobranoc kochanie..kolorowych snow lampeczka i wychodzimy..rytual..po 2-3 min wchodze sprawdzic..mala w objeciach Morfeusza...i nawet mozna jej trabka nad glowa grac:-D

ale masz śpiocha. Co ty jej dajesz ?:-):-):-):-) Ola codziennie kładzie się około 22 i śpi do 8, 9. Ale spróbuj ją rano obudzić.... Jak ją zerwałam o 7 do ortopedy to następnego dnia wstała o 6 wlazła na mnie i zaczęła krzyczeć, wstawaj dzień jest, noci nie ma. I palucha wsadziła mi w oko. Po czym udała się dalej spać. Tak było tylko jednego poranka. Sądzę więc, że była to zemsta za wcześniejszą pobudkę dnia poprzedniego.

reklama
Do góry