reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Andariel ja tez mam upatrzony taki sliczny bawelniany szlafrok i czekam na przecene narazie kosztuje 100 zl ale po niedzieli maja miec przeceny wiec wtedy sobie go kupie:-)

reklama
Zoa Anais75 podziwiam was dziewczyny ja bym sie nie zdecydowala na pieluszki wielorazowe chyba jestem zbyt wygodna i nie zabardzo potrafie sobie wyobrazic codzienne pranie i prasowanie i zajmowanie sie dwojka dzieci i domem i cala reszta a gdzie czas dla mnie ???
Ale podziwiam ze macie taki plan :tak:
Wielorazówek używam przy Remku, chłop mi się sam prawie odpieluchował (pieluszki używam tylko na dłuższe wyjścia i na noc).
Pieluszek wielorazowych się nie prasuje, są proszki z dodatkami antybakteryjnymi, a prać można z ubraniami (ewentualną kupkę się spłukuje)... ogólnie nie jest to takie zajmujące jak się wydaje :tak:

Andariel ja tez mam upatrzony taki sliczny bawelniany szlafrok i czekam na przecene narazie kosztuje 100 zl ale po niedzieli maja miec przeceny wiec wtedy sobie go kupie:-)

a ja powaznie zastanawiam sie czy w ogole brac szlafrok do szpitala - teraz w poniedzialek przedefilowalam w nim z IP na oddzial :-)
w taki upal to czlowiek najchetniej w bieliznie by biegal a tu jeszcze dodatkowa warstwa - chociaz ja mam cieniutki satynowy szlafroczek to i tak bylo mi za goraco:wściekła/y::no::-(

rubi, ja też ten szlafrok będę ubierać wyłącznie na wyjścia do łazienki, bardziej zależy mi na nim ze względu na ewentualne plamy na koszuli, które on ukryje;
paula04 - też Intimissimi?

Dziewczyny co do pieluszek wielorazowych - to ja kiedyś to przeglądałam i podziwiam was za zaangażowanie - w żadnym wypadku nie uważam za dziwaczki, z tym że to u nas jeszcze takie mało popularne...ja chyba po prostu za wygodna jestem i faktycznie przy dwójce maluchów nie chce mi się w to bawić, a poza tym pewnie po macierzyńskim do pracy bede musiała wrócić a też nie chcę wymagać od mojej mamy która będzie wtedy prawdopodobnie z małym dodatkowych wysiłków...

ja sie zastanawialam zeby kilka takich wielorazowych kupic ale u nas kosztuja majatek:-( moze po tym jak becikowe dostaniemy to zainwestuje bo chyba w pampach tak pupka nie oddycha jak w tych wielorazowego uzytku:dry:

No właśnie ja się w podobne zaopatrzyłam ;-) Kupiłam trochę tetry, trochę takich wkładek, trochę grubszych składanych, (bambino mio-na allegro kupiłam) i na to tzw "otulacze" czyli majteczki trzymające pieluchę na miejscu. Mam nadzieję że z praniem nie będzie takiego wielkiego problemu, szcególnie latem. Taka tetra bardzo szybko schnie no i liczę na pomoc męża przy przewijaniu;-) Pewnie zdaży mi się użyć pampka od święta, ale generalnie to postaram się wytrwać i unikać. Acha no i słyszałam własnie to co piszecie - dziecko bardzo szybko uczy się na nocnik robić, więc takie pieluszkowanie ma kolejny plus - jest tańsze.

No właśnie ja się w podobne zaopatrzyłam ;-) Kupiłam trochę tetry, trochę takich wkładek, trochę grubszych składanych, (bambino mio-na allegro kupiłam) i na to tzw "otulacze" czyli majteczki trzymające pieluchę na miejscu. Mam nadzieję że z praniem nie będzie takiego wielkiego problemu, szcególnie latem. Taka tetra bardzo szybko schnie no i liczę na pomoc męża przy przewijaniu;-) Pewnie zdaży mi się użyć pampka od święta, ale generalnie to postaram się wytrwać i unikać. Acha no i słyszałam własnie to co piszecie - dziecko bardzo szybko uczy się na nocnik robić, więc takie pieluszkowanie ma kolejny plus - jest tańsze.

Anais a możesz dac namiary konkretne gdzie i jakie kupowałaś?

reklama
Do góry