reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

A jeśli ja teraz straciłam dziecko jestem 2dni po zabiegu było to 9.5tyg to kiedy mogę się znów starać o maleństwo i czy są szansę że teraz mi się uda

reklama
Dziekuje Dziewczynki :*

Przyznam sie bez bicia ze bedzie mi cholernie trudno :zawstydzona/y: bo z tym ze jestem niepozorna to prawda :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ehhh nie wiem jak ja sobie poradze, jakos musze, poprostu nie umiem zyc sama, nigdy nie utrzymywalam sama siebie, zawsze mialam na kim sie podeprzec jak nie na rodzicach to pozniej na nim :zawstydzona/y: Nie wiem co mam wogole robic, wrocic do Pl do rodzicow ( az wstyd) czy zostac tutaj, nie wiem czy sobie sama poradze :szok::szok::szok:
najbardziej bede cierpiec bo go bardzo kocham :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i minie naprawde bardzo duzo czasu nim naucze sie bez niego zyc :szok: a gdzie moje starania, gdzie moje dziecko ???? :frown: ja tak bardzo chce byc mama, chce tulic swoje malenstwo :hmm:
nie boj sie tylko dzialaj - co to znaczy ze sobie nie poradzisz?? duza dziewczynka jestes i dasz sobie rade - i jaki to wstyd wrocic dop polski?? czego ty masz sie wstydzic?? ze on jest burakiem?? to twoje zycie i nikomu nic do tego. Madrze zrobisz jak go zostawisz bo jezeli go kochasz to moze jeszcze jest jakas szansa ze pojdzie po rozum do glowy i sprobuje o ciebie zawalczyc...

A jeśli ja teraz straciłam dziecko jestem 2dni po zabiegu było to 9.5tyg to kiedy mogę się znów starać o maleństwo i czy są szansę że teraz mi się uda
witaj, to masz tak samo jak ja tez bylam w czwartek w szpitalu...
poczekaj na to co powie ci gin na wizycie jak zobaczy co tam w srodku sie dzieje, jak bedzie wszystko w porzadku to za dwa cykle pewnie bedziecie mogli sie starac...

Dzien dybry :-D

Druga rzecz, to w ta srode bylismy w klinice i jestem w szoku, bo juz zaczynamy caly proces q IVF. Po najblizszym@ bede musiala tam jezdzic na monitoring, w sierpniowym cyklu, 21 dnia zaczynam "uspienie" a we wrzesniu stymulacja i transfer :-D:-):-D Trzymajcie kciuki cioteczki, tak sie ciesze ze chyba sie posikam :-D

Ale o co chodzi Ci z tym monitoringiem przed stymulacja ? Wyjasnic pls...
Fajniutko ze wrzesien masz ttansfer - to tak jak ja. Ile chcesz embrionkow do transferu ?

Ale o co chodzi Ci z tym monitoringiem przed stymulacja ? Wyjasnic pls...
Fajniutko ze wrzesien masz ttansfer - to tak jak ja. Ile chcesz embrionkow do transferu ?

Nie wiem ale w mojej klinice najpierw robia monitoring zaczynajac od piatego dnia cyklu do owulacji. Pani mi tlumaczyla, ze to jest po to, by ocenic jak i czy rosna mi naturalnie jajeczka, by pomoc w pozniejszej decyzji w typie lekow i ilosci dawek. Embrionow chcialabym 2, trzech mi niestety nie dadza :sorry2: Dla mnie ciaza mnoga to marzenie:blink: Super, ze bedziemy razem przez to przechodzic:-D:-):-D Oby wrzesien byl naszym miesiacem!!! Jakie dlugie masz cykle? Babka jedna mnie wystraszyla, bo podobno kobitki z dluzszymi cyklami statystycznie maja wieksze szanse na powodzenie IVF niz te z krotkimi a ja wlasnie mam bardzo krotkie cykle 23/24 dniowe.
Powiedzieli Ci w klinice, ze nie wolno uzywac zadnych kosmetykow przed transferem i punkcja? To bardzo wazne:szok: Jak masz jakies rady, to sie ciotka podziel :-D:-):-D
Trzymam kciuki

Lilu, co to za gadanie ze sobie nie poradzisz??? A pokaz kolesiowi, ze jestes silna i niezalezna.
Nawet mi nie wyskakuj z takimi textami bo Ci wpieprze!!! Nie wracaj do Polski, wynajmij sobie pokoj pracuj na full time i ciesz sie zyciem:-D
[video=youtube;WuMmfDWMLgY]http://www.youtube.com/watch?v=WuMmfDWMLgY[/video]

Question: Tell me what you think about me
I buy my own diamonds and I buy my own rings
Only ring your cell-y when I'm feelin lonely
When it's all over please get up and leave
Question: Tell me how you feel about this
gotta control me boy you get dismissed
Pay my own finalls, oh and I pay my own bills
Always 50/50 in relationships

The shoes on my feet
I bought it
The clothes I'm wearing
I bought it
The rock I'm rockin'
I bought it
'Cause I depend on me
If I want it
The watch I'm wearin'
I bought it
The house I live in
I bought it
The car I'm driving
I bought it
Cause I depend on me
(I depend on me)

All the women who are independent
Throw your hands up at me
All the honeys who makin' money
All the mommas who profit dollas
All the ladies who truly feel me

Ostatnia edycja:
Kaprycha

Tak, jelsi monitoring Ci robia zeby ocenic jak Ci rosna jajeczka to ma sens - czasem tak robia. Tutaj u mnie nie robia.
Z tymi cyklami tak - to tez wyczytalam w jakims artykule medycznym. Zrobiono dosyc szerokie badania ktore wykazaly ze statystycznie kobiety z cyklami ponizej 26 dni mialy mniejsze szanse niz te poyzej 34 dni. Ale pamietaj - to tylko statystyki. Ja tam nawet z 1 embrionkiem licze na sukces za 1szym razem :)))
Ja mam 30 dni srednio. Lekarz tylko zmierzyl jajeczko przed ta owulacja - bylo ladne bo 20mm dzien przed owu.

O kosmetykach wiem.

Z tych innych bajerow to dieta wysokobialkowa w czasie stymulacji do punkcji
Mnostwo wody zeby uniknac przestymulowania.
Zadnych cwiczen od stymulacji.
Winko i rybka codziennie na ladne endo

ps. widzialas Pania Madralinska na badaniu sluzu i szyjki ? Irlandia mi pachnie ta pani :-D

aaaaaa kaprycha gratulacje piąteczki.. mega gratki.. zapomniałam dopisać wczesniej... bo byłam oszołomiona tym palantem Lili..

Lilu.. trzymaj sie w garsci.. pomysl o powrocie moze tutaj sobie ulozysz zycie a zobaczysz jemu tylko Cie zabraknie i zateskni

Lilu Kochana weź kopnij tego cwoka w jaja!
Wynajmij sobie pokój i pracuj na full:-) Pokaż temu doopkowi co stracił:tak: DO Polski nie wracaj.. zostań, zarób sobie kaskę, wszystko się ułozy, zobaczysz:tak:Masz koleżanki, które na pewno Cię wspierają i nie pozwolą Ci się tak łatwo poddac:tak: No i my jestesmy:-D Ja to bym się na drugi dzień od niego wyniosła:tak:

Lilu dziewczynki maja racje kopnij debila w d*** poradzisz sobie sama na pewno nie ma co sobie takim idiotą głowy zawracać ja rozumiem że go kochasz ale on nie ma prawa tak cię traktować !!!

ja już po kąpieli ale nie idziemy na grilla bo odwołany wiec siedzimy w domku

reklama
Witam się Dziewuszki :tak:

Ja od kilku dni czuję się jakbym miała zaraz dostać @ a jeszcze mi z tydzień został :confused: Czy któraś z Was miała tak przy braniu dophastonu????

A dziś jeszcze mam tak potworną alergię i kicham co 5 minut... przynajmniej tak mi się wydaje że to alergia a nie rozchorowałam się... aczkolwiek jakbym miała chorować to lepiej teraz, przed urlopikiem którego się już nie mogę doczekać :biggrin2:
Mój M już siedzi i mapy przegląda wybierając trasę którą pojedziemy :-D

Do góry