reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj jak mi sie marzy nie wydawać na pieluchy i juz ich nie taśtac. W domu lata w tetrez i ceratkowych gatkach ( kurcze, strasznie cięzko je u nas kupić), ale do spania i na wyjscie zakladam pampki.

Chyba jednak nie zaśnie, śpiewa i kotka woła, hihi.

reklama
Moje dzieci nie nosily nigdy firmowych pamersow zawsze najtansze z real czy tesco a Gabi to czesto z lidla albo biedronki za to duzo idzie na mleko bo pije Nestle junior z kleikiem albo z miodem i do tego kaszki dosypujemy

Helena była w huggies, a mała jak na razie w pieluchach z rossmana :tak: Ale jak zacznie pożądanie sikać to trzeba będzie przejść na huggiesy :baffled:
A Helenka od dawna nie pije mleka tylko kaszkę na mleku :tak: Taka nestle :tak:

Julu miał skazę i Pepti z kaszkami jadł a skaza przeszła(przez 2 m-ce bełtów mlecznych nie chciał:no:) a teraz płatki na mleku,ryż, kasza manna,kakao a butelki poszły w odstawkę,nawet na śnie nie chciał butelki:no:.
Z pieluch to na początku Pampers a później Tesco Unisex i Lidl,te małe paczki. Chusteczki Rossmann Babydreams białe(prawie jak Nivea).:tak:Butelki Tommee Tippee(przez neta zamawiałam,bo nigdzie w mieście nie było:no::szok: a jakie zdziwienie ludzi co to za butelki fikuśne:-D).

Jas i Malgosia bawia sie w dom.
Jas probuje obiadu i mowi:
- Wiesz co, kotku, chyba jest troszeczke niedosolone...
Malgosia:
- Niedosolone? Niemozliwe, przeciez sama odpowiednio solilam! Moze uwazasz, ze za malo i ja nie mam racji? To co, ja nigdy nie mam racji, nawet jak posole odpowiednio obiad? Moze uwazasz ze w ogole nie posolilam i klamie!? Ja klamie! Moze ja tylko klamie! Moze w ogole uwazasz ze jak klamie to nawet nie jestem czlowiekiem zeby sie pomylic! A moze uwazasz ze ja juz nie jestem czlowiekiem! A moze ja juz nawet nie mowie po ludzku, a tylko szczekam?!
- Mamoooo Jasiu powiedzial do mnie "ty suko"!

Jedzie ksiadz przez mala miescine, na glownym skrzyzowaniu, tuz przed drzwiami komendy policji lezy rozjechany pies. Ksiadz zdegustowany brakiem reakcji zatrzymuje auto, wchodzi na komende i mowi:
- Panowie chcialem zwrocic uwage, ze przed waszymi drzwiami lezy rozjechany pies i zero reakcji z waszej strony!
Na to gliniarz glupio sie zasmial i mowi:
- Ja myslalem, ze to wy jestescie od pogrzebow.
Ksiadz na to tez z ironicznym usmiechem:
- Przyszedlem zawiadomic najblizsza rodzine

Nie mam czasu, zeby cos zjesc. Juz jestem głodna i zła :angry::dry:
hihi to łatwiej schudniesz;-);-);-)

joasiu gratki:tak::tak::tak::tak:
ja też bym chciała żeby antek do nocnika robił:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
biedny antoś:-D:-D:-D:-D:-D

Według podręcznika Poznańskiej(kultowy podręcznik dla opiekunek dziecięcych:baffled:) to już u 6-cio miesięcznego dziecka(takie co samo siedzi) powinno podejmować się próby wysadzania na nocnik:szok:.Tyle,że co w teorii rzadko sprawdza się w praktyce:tak::-D:-D:-D.
:baffled:

my po obiadku, koleżanka była posiedziała, poklachałyśmy, posprzatane wszystko gotowe, tylko M jescze nie ma:sorry2::sorry2::sorry2:

A nie myslałas o kupnie takiej maty do hydromasazu:confused:Nie sa one drogie a mozesz uzywac jej we wannie podczas codziennych kapieli:tak::tak::tak:

Powiem szczerze że nawet nie wiedziałam o takiej macie. Ale już sprawdzałam na allegro i zaraz po wypłacie kupujemy:-) Narazie wiem ża ciotka zamontowała sobie wanne wiec do tego czasu będę ją częściej odwiedzać:-D:-D

Tak w ogóle to witam wszystkich! u nas się rozpogodziło. świeci słonko ale humor mam do bani. Dopiero co ogarnęłam mieszkanko a goście nie maja zamiaru narazie nas opuścić:szok: z tego niby weekendowego pobytu:wściekła/y::no::baffled:

Muszę lecieć pa;-)

reklama
I ja dotarłam:tak:Siora posiedziala prawie do 16,pozniej szybko sie wyprysznicowałam i poszłąm z mlodymi jeszcze na podworko:-)
Wyszaleli sie dzisiaj bardzo,a od jutra jak ma byc cieplej to znowu zaczne rozkladac basen:tak::tak::tak:

MH
Super ze z mala juz dobrze i ze tak szybko Jej mineło:tak::tak::tak:

Do góry