reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Hej dziewczynki:-)

Dzisiaj mam jakiś zabiegany dzień i dopiero teraz na chwilkę usiadłam...

Lilu - szkoda, że @ jednak przylazła...
Kroptusiu - widzę, że Ty z naszym Szafirkiem macie podobne gusta, jeżeli chodzi o wystrój łazienki, to taki nowoczesny styl, którego ja nie rozumiem:-D

reklama
Hej dziewczynki:-)​

Dzisiaj mam jakiś zabiegany dzień i dopiero teraz na chwilkę usiadłam...​

Lilu - szkoda, że @ jednak przylazła...

Kroptusiu - widzę, że Ty z naszym Szafirkiem macie podobne gusta, jeżeli chodzi o wystrój łazienki, to taki nowoczesny styl, którego ja nie rozumiem:-D

Ja jak narazie mam wolne tylko jeden dom do posprzątania był,ale jutro juz będzie cięzko:tak:

Cześć dziewczynki :tak:

Oczywiście czytam caaaały czas :tak: i jak mogę tak odpisuję :-D:-D

Lilu szkoda ze @ przyszła a liczyłam ze tym razem to dzidzia :-( a ona sobie z nami w kulki leci :-D M trzymaj na dystans oj trzymaj :tak: może coś zrozumie:tak:
Kinguś jak się czujecie??
Marzenko gdzie przepadłaś?? Już coś tam pewnie majstrujesz :-D:-D
Eve ja myślę że zrobisz nas ciociami tym razem ;P;P :-D

Pozdrawiam wszystkie :tak::tak: ;***************
Pozdrowionka;-)

Madzia - a dobrze wam chociaż płaca?? Już wiecie na jak długo tam zostaniecie??

Jak narazie to mamy zostac tu do pazdziernika,ale częsciej tu bedziemy jezdzic tak mówił nasz szefuncio:-)A z tego co słyszałam to mamy 50zł za godzine,ale dowiem sie juz niedługo dostalismy od niego juz 500zł na drobne wydatki,ale mysle,że sie tu opłaca pracowac:tak:

Witam się i od razu mam dla was wiadomość - napisała do mnie dziś na nk koleżanka, która wykupiła już leki do in vitro i okazało się, że jest w ciąży - wcześniej żaden z lekarzy nie dawał jej już szans na poczęcie naturalne, robiła inseminację i miała robić IVF - a tu niespodzianka:tak:
jednak trzeba odpuścić - ja mam nadzieję, żę wakacje to dobty moment na odpuszczanie:tak:
Andzia - wyniki odebrałam, zaliczyłam zawał, ale wszystko jest ok:tak:
Uffffff, wygląda na to, że miałam rację i że jest ok i wiecie co - zmieniam gina,
naprawdę uffffffffffffff - super, że dzidzia zdrowa:-)
Czesc Wam,
Hmmmm jak to wam powiedziec, moja wizyta w klinice wywolala dyskusje miedzy mna a M. Zakonczylo sie tym, ze staranka odlozone na...nawet nie wiem kiedy.
BUZIAKI
Olesiu - jeżeli taka jest Wasza decyzja to ok, ale to nie znaczy, że masz nas opuścić na zawsze - wpadaj i pisz jak Wam leci z pracą i wyjazdami:tak:
Buziak dla Ciebie*
wpadlam powiedziec tylko ze bylam u ginka..torbiel zniknela..@ sie zbliza..
jutro nadrobie..
OluPM - super wieści:tak:
inspiracja lazienki w zalaczniku
Szafirku - łazienka fajna, tylko gdzie jest bateria do tej umywalki:zawstydzona/y::sorry2:
No coz zdarza sie mam nadzieje ze do naszego watku nie bedzie sie wtracac. A jak bedzie to wszystkie grupowo przeniesiemy sie na inne forum;-):-D.
Pozdrowienia dla wszystkich milego dnia.
Dobrze mówi:tak::tak::tak: strzelimy focha i pójdziemy gdzieś indziej:-)
ja juz po badaniu progesteronu i jutro mam wyniki oj ciekawa jestem co to bedzie .... @ nadal nie ma szyjka mieciutka i wysoko ze ledwo dosiegam jajniki na zmiane szaleja i cycki bola :dry: i temp dzisiaj podskoczyla z 36,18 na 36,33 :sorry2:
Eve - ja nie wiem co Ty z tymi tempkami wyprawiasz:szok:
wow piekna:)
a propo mojego wykresu.. dzis rano oczy wytrzeszczylam bo przedwczoraj 36,67 wczoraj 36,64 a dzis 36,8 wiec az test zrobilam ale nic nie wyszlo.. dziwne to strasznie powinna dalej malec na @
Nektarynko - chyba jeszcze troszkę za wcześnie na test, ale ja trzymam kciuki byś wytrzymała z taką tempką do końca:tak:
dzieki dziewczyny.. moze za wczesnie moze nie.. nie wiem.. jade do tesciow.. podjem troszke borówek.. nie bede o tym myslec:) poza tym tazke ciekawa jestem co bedzie jutro.. hihih jak w serialu odcinkowym:) dobre:-D:-D
szkoda tylko, że nie da się ściągnąć sobie z neta następnego odcinka wczesniej;-)
tak jak kiedys sluchalam w TV o jakims nowym pomysle na leczenie nieplodnosci - alternatywie do in vitro gdzie wszystko jest super dopoki nie weszlo sie na s[prawe braku plemnikow...pamietacie to??
ja pamiętam - to była jakś metoda dla zdrowych - taki NPR tylko pod inną nazwą:tak:
Wiecie moze jak podniesc poziom HDL w organizmie? Robilam badania cholesterolu i ogolny i LDL wyszly mi w normie, ale niestety ten HDL zanizony :-( A to z cholesterolu biora sie hormony, wiec przydaloby sie popracowac nad jego poziomem...

Jeszcze powiem Wam, ze ogolnie z moimi wynikami sa jakies jaja. WSZYSTKO w normie

Olapolap - wybadałaś już chyba wszystko co było mozliwe:szok::szok::szok: ja niestety nie wiem jak podnieść cholesterol - tylko jedzenie tłuszczy mi się kojarzy - ale wtedy podniesie się też LDL:sorry2:
Cześć dziewczynki jak wam ranek mija bo ja miałam gości z rana i nie mogłam do Was zajrzeć i kawke też już wypiłam tak że mogę poczęstować sokiem z malinek własnej roboty!!

te same malinki co na nk???;-)
Niedługo wydasz książkę kucharską -"przepisy z bb":-D:-D
Dokładnie - wczoraj już je poukaładam rozdziałami;-)
mecz go codziennie przed sankiem :-):tak::tak: najlepiej bo w dzien jak chodzisz to ,,moze wyplynac'' :-):tak: a tak przed spankiem to nawet dobrez na lepszy sen :-) hihihihhihih gdzies czytalam ze wiecej kobiet zachodzi w ciaze po starankach codziennie... ze niby 5% wiecej niz kobiety ktore staraja sie co 2 dni... niby 5% nie duzo ale normalnie szanse na poczecie przy kazdym cyklu wynosza zaledwie 20% wiec 5% moze robic ogromna roznice :tak:
zawsze to 5% więcej:tak:
nie mam zamiaru testu robić bo ja w tym cyklu z góry założyłam że się nie uda i tak też myślę a jak sie tak zastanowiłam to jak miałam wysoka prolaktynę to mnie przed @ tak piersi bolały że wytrzymać nie mogłam i pewnie teraz to tez przez ta prolaktynę i jak tylko @ sie skończy to muszę pędzić na badania znowu
Bernadko - a może własnie odpuściłaś w tym cyklu i dlatego fasolka się zagnieździła:sorry2:
a tak srednio na jeza - siedze jeszcze w pizamie przed kompem i probuje zajac mysli czym i tak troche klepie do was...chyba jeszcze pare dni czy tygodni minie zanim dojde do siebie bo niby mysle juz o starankach a jednak zapomniec o tym ze bylam w ciazy nie moge...wydaje mi sie ze mi ucieka wszystko przez palce i nie dam rady juz byc w ciazy - ze znowu pojdzie cos nie tak...
dzieki za pamiec kochana...
Gosiu - nigdy nie zapominaj, że byłas w ciąży:no:
Bernadka dobrze napisała - my kobiety jesteśmy silne tylko musi troszkę czasu upłynąć:tak:
Testu nie robilam wczoraj, stwierdzilam ze jeszcze poczekam i zrobie w piatek a tu dzisiaj niespodzinka @ sie zjawila po 54 dc :sorry2: troche pozno sie zebrala na odwiedziny :shocked2: ale skoro w ciazy nie jestem to chociaz dobrze ze przychodzi a nie czekam tych 180 dni :dry:
od dzisiaj zaczynam brac metformax 500 :tak::-) ( kingus wie co to za cudo ;-):-p )
Lilu - przykro mi, że to nie fasolka:-(
a skąd masz to "cudo" - czy to nie jest na receptę:szok:
Jutro laseczki wizyta, oj juz nie moge sie doczekac jak tam moja szyjka bo mam wrazenie ze mi w pipuche w srodku ktos szpile wbija wrrr....do tego mowie maly czasem tak sie wierci ze bez przesady powiem BOLI :-) jak ostatnio rownoczesnie kopna chyba obiema nogami i raczkami top myslalam ze mi obiad wyleci z powrotem :-)
Ps. PRZEPIS NA KRYSZTAŁKOWCA MOJEGO :
krptusiu - powodzenia na wizycie:tak:
Pralka na pewno się sprawdzi - w końcu maxx kids;-)
a przepis skopiowałam do książki kucharskiej:-)
A remont jak zrobicie sami to i ładniej wyjdzie - jeszcze jak M się zna i to lubi - wiem, że męczące, ale za to jak cieszy:tak:
dziendobry dziewczynki ja robilam rano test i jedna krecha a @ sie za bardzo nie rozkrecila tak tylko plamie sobie ale zaczynaja jajniki napieprzac wienc pewno jutro pojdzie na calego zobaczymy milego dzionka kobitki eve trzymam kciuki za jutrzejszy skok tempki:)
Ale dzis parno ledwo zyje trzymajcie sie:)
Sisi - może jednak jeszcze za wcześnie na test skoro @ taka dziwna:szok:
a upał naprawdę okropny:tak:

Witam się i od razu mam dla was wiadomość - napisała do mnie dziś na nk koleżanka, która wykupiła już leki do in vitro i okazało się, że jest w ciąży - wcześniej żaden z lekarzy nie dawał jej już szans na poczęcie naturalne, robiła inseminację i miała robić IVF - a tu niespodzianka:tak:

No to super wiadomosc:tak:

Witam!
Postanowiliśmy z M. ICSI ...w czwartek do lekarza dowiemy się wszystkiego...a i kupiłam sobie te zioła ojca sroki może coś zadziałają... teraz trzymajcie kciuki by auto szybko się sprzedało...
Szafirku trzymam kciuki za test!
Buziaki dla wszystkich!

reklama
Poczekaj do końca cyklu i dopiero będzie można gadać cokolwiek o testach.
nie no wiesz nigdy takiego skoku nie mialam a z rana nie utrzymalabym dluzej moczu wiec siknelam.. mialam jeszcze paskowe w szufladzie wiec co mi tam:) a 12dni po owulce to nie jest az tak szybko juz cien cienia moglby wyjsc:)
Ej Ciotka nie gledz....byla owulka widac ewidentnie a takie spadki i skoki sie zdarzaja i nie sa niczym nadzwyczajnym :-) SPADKIEM mozna nazwac jak spadnie ponizej lini cover line .... :-) glowa do gory i myslimy pozytywnie, pisalam Ci ze jak juz mialam fasolke jednego dnia spadla mi tempka na 36,6...dla mnie to byl juz dramat :-)

hihi juz sie nie moge doczekac kolejnego odcinka...
wiesz czy byla owulka to moze tylko potwierdzic gin monitoringiem.. zaczeam pic ziola takze na migrene i sadze ze moglo sie troszke namieszac i kupa z tego moze wyjsc.. ale juz nie umiem wytrzymac z tą moją głową

co do kolejnego odcinka zapraszam jutro okolo godziny 9-10 wroce z targu (bo pomagam mamie ciuski rozkladac) i wtedy naniose co i jak:)

Nektarynko - chyba jeszcze troszkę za wcześnie na test, ale ja trzymam kciuki byś wytrzymała z taką tempką do końca:tak:

szkoda tylko, że nie da się ściągnąć sobie z neta następnego odcinka wczesniej;-)
niestety nie ma kolejnych odcinków w necie.. tzn mogą być ale jakieś oszukane:) a test tak jak pisalam zrobilam bo ten skok nie dal mi spokoju

Do góry