reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Hej dziewczynki,

ale sie usmialam czytajac ten watek z irlandia :-):-) Przykro, ze badaicka dostala ostrzezenie, ale nie ma sie co przejmowac! Osoby, ktore mysla, ze pozjadaly wszystkie rozumy, bo przeczytaly pare ksiazek, po prostu mnie smiesza, bo jak sie ksiazki maja do zycia? Np. w ksiazkach o NPR nie znajdzie sie slowa o niedroznych jajowodach - w koncu to WCALE nie przeszkadza w zajsciu w ciaze, prawda??? Skoro byl skok i sluz plodny, to byla owu i za dwa tygodnie beda piekne dwie krechy... brak slow
:-p

reklama
jesli faktycznie mialoby sie cos zmienic to bylaby to duza zmiana zawsze u mnie tempka najpierw spadala i dostawalam @ nigdy nie bylo ze spadla i sie podniosla jeszcze na swoj poziom.. moze owulcji jednak nie bylo i dlatego swiruje..

Poczekaj do końca cyklu i dopiero będzie można gadać cokolwiek o testach. Zauważyłaś chyba, ze ja też miałam ładne skoki temp jeszcze na dwa dni przed końcem cyklu i długo się ładnie utrzymywała a na koniec siup, skoczyła na dół a teraz się czwarty dzień męczę z @. Kiedyś miewałam tak, że temp utrzymywała się na poziomie 37 na dwa trzy dni przed @ spadała znacznie a po tym znowu wskakiwała do 37 (test nic nie wykazał) a i tak pojawiała się @. Dużo cykli obserwowałam i wiem, ze takie cyrki są możliwe.

Przypomnę Ci jeszcze raz - poczekaj do końca cyklu. Nie ma się co napalać, bo rozczarowanie będzie jeszcze większe.

WITAM:-)
Martynko przykro mi bardzo...

A tak w ogóle to witam po kilkudniowej przerwie związanej z weselem mojego braciszka.
Wklejam kilka fotek.
Młodzi.
Ja z mamą.
Ja z mężulem.

zdjęcia ślicznie a tobie ciąża służy:-)

a tak wyglada moja "lazienka" teraz...

no to robota przed wami:tak:

No i naczytałam się, że Martynce się nie udało (bardzo mi przykro z tego powodu!!!).
I aż smutno mi się zrobiło choć powinnam bardzo się cieszyć (i bardzo się cieszę w sercu), bo choć dziś nie doszłam na betkę, wróciłam do domu i wykonałam ostatni test ciążowy jaki miałam w domu. I......... dwie kreski!!!!! Więc sobie jutro odpuszczę tą betę i umówię się do ginekologa. Bardzo się ucieszyłam bo żyłam przez ostatnie dni w niepewności. Nareszcie......

GRATUULACJE :-)

miłego oglądania :-)

a ja mam zagwozdkę bo tak mnie sutki bolą ze się dotknąć nie moge i jak mnie bluzka uraza to :szok::szok::szok: aż tak bardzo to mnie nigdy nie bolały :confused::confused:

a może na fasolke;-)

Uffffff, wygląda na to, że miałam rację i że jest ok i wiecie co - zmieniam gina, qrcze przestałam mu ufać, niepotrzebnie naraził nas na stres, ja się martwiłam, mój M też, dzidzia też swoje odczuła. Za tydzień mam wizytę u mojej starej ginki, zaniosę jej te wyniki, żeby je zinterpretowała dokładnie
Idę na Housa - buziaki dla wszystkich

wiedziałam że wszystko jest dobrze kochana przezierność była w normie tak więc nie rozumiem dlaczego aż tak cię nastraszono:sorry2:

Czesc Wam,
Hmmmm jak to wam powiedziec, moja wizyta w klinice wywolala dyskusje miedzy mna a M. Zakonczylo sie tym, ze staranka odlozone na...nawet nie wiem kiedy. Z jednej strony go rozumia ale emocje powodowane checia bycia mama sa silniejsze, nawet nie wiem czy mysle zacjonalnie.
Jego myslenie: dopiero co wyszlismy z problemow finansowych, nasza sytuacja jest OK ale nie ma zadnych dodatkowych pieniedzy, wiec boi sie ze nie damy rady ja dzidzia bedzie a juz wiecej nie chce byc w takiej sytuacji ja kiedys OK TO ROZUMIE
Wychodzi z zalozenia, ze nie moze miec dzieci (zle wyniki)a jakos nie myslal o IVF i innych metodach zajscia w ciaze, jest to dla niego zbyt trudne.
Aaaa nie jest ciekawie z naszymi pracami wiec to jeszcze bardziej poglebia nasz problem finansowy.
A ja jak nawiedzona, slysze go ale w glowie ciagle przelatuje mi tylko jedno JA CHCE MIEC DZICKO to nie jest racjonalne mysleni. Kocham go i nie chce by sie tak tym wszystkim stresowal. Juz nie wiem sama co myslec...nie jest wesolo.
Pytalam sie dlaczego nie mowil mi o tym wczesniej, ale on mowil...2 razy o tym rozmawialismy, a ja nic wracalam ciagle do tego samego. Mierzenie temp., uzywania testow i wyznaczania dni na bzykanie. Przeciez to zachowania jakiejs nawiedzonej osoby.
Nie wiem co teraz, schowalam testy, ksiazki o ciazy, termometr itp do kartonu by tego wiecej nie ogladac. Do was zajze od czasu do czasu jak do najlepszych przyjaciolek by zobaczyc jak Wam ida staranka.
Oto moj e-mail jak bedziecie chcialy cos nabazgrac do starej znajomej:
olesia_31@yahoo.co.uk
BUZIAKI

jak potrzebujecie to odpocznijcie :tak:

wpadlam powiedziec tylko ze bylam u ginka..torbiel zniknela..@ sie zbliza..
jutro nadrobie..

suuuper :-)

Wieczór Babeczki
Coucou06.gif

Jeszcze żyje, nie zasypały mnie wszelakie owoce, za to @ mnie zalewa
NonNon25.gif
. Tzn daje mi popalić nie co do obfitości, ale co do bólu, od dzisiaj to tak mnie brzuch napie...., że mnie szlaczek trafia i humor mam
Feu12.gif

ajć :baffled:

Witam Piękne dziewczyny:-)Ja za chwile wyjezdzam na sprzątanko:tak:Piękną pogode mamy jak narazie:happy2:Miłego dnia Wam wszyskim zycze i do napisania:tak:;-):-)

miłej pracy ;-)

Hej dziewczynki,

ale sie usmialam czytajac ten watek z irlandia :-):-) Przykro, ze badaicka dostala ostrzezenie, ale nie ma sie co przejmowac! Osoby, ktore mysla, ze pozjadaly wszystkie rozumy, bo przeczytaly pare ksiazek, po prostu mnie smiesza, bo jak sie ksiazki maja do zycia? Np. w ksiazkach o NPR nie znajdzie sie slowa o niedroznych jajowodach - w koncu to WCALE nie przeszkadza w zajsciu w ciaze, prawda??? Skoro byl skok i sluz plodny, to byla owu i za dwa tygodnie beda piekne dwie krechy... brak slow
:-p
tak jak kiedys sluchalam w TV o jakims nowym pomysle na leczenie nieplodnosci - alternatywie do in vitro gdzie wszystko jest super dopoki nie weszlo sie na s[prawe braku plemnikow...pamietacie to??

Wiecie moze jak podniesc poziom HDL w organizmie? Robilam badania cholesterolu i ogolny i LDL wyszly mi w normie, ale niestety ten HDL zanizony :-( A to z cholesterolu biora sie hormony, wiec przydaloby sie popracowac nad jego poziomem...

Jeszcze powiem Wam, ze ogolnie z moimi wynikami sa jakies jaja. WSZYSTKO w normie oprocz tego HDL i jakistam dwoch wskaznikow w morfologii krwi (NEU i BASO, jeden zwiazany ze stanem zapalnym w organizmie a drugi z watroba, jelitami itp). W normie: testosteron, androstendion, DHEA-S, LH, FSH, PRL (podstawowa, bo po tabletce i 1h czekania wyszlo ze mam hiperprolaktynemie czynnosciowa - ponoc nie wplywa na plodnosc, ale jakas endokrynolog chciala mi zapisac bro :szok: co o tym myslicie???) , glukoza, triglicerydy, sod, potas, kreatynina, bialko calkowite, AST, ALT, ... Tylko czekam jeszcze na wyniki 17-OH-Progesteron - spodziewam sie, ze tu bedzie gorszy wynik, bo w koncu moj brak owu musi miec jakas przyczyne :baffled: USG nadnerczy co prawda nic nie wykazalo, ale to moze nie miec znaczenia. Poza tym Cytomegalia i Toxoplazmoza IgG/IgM ujemne, tylko na Rozyczke chorowalam, wiec tu wyszlo mi IgG dodatnie. Zbyt ksiazkowo u mnie
:baffled: Aha i tarczyca w porzadku, PCOS nie widac na USG ani LH/FSH nie daje podstaw zeby je podejrzewac... Trzymajcie kciuki za ten moj 17-OH-Progesteron, moze to wszystko wyjasni... troche mnie najwyzej posteryduja i wszystko bedzie dobrze (o ile oczywiscie to wlasnie to...). A ten cykl robie na CLO i ziolkach, zobaczymy czy bedzie owu, dzisiaj moj 10dc, wczoraj wzielam piata tabletke CLO, owu powinna sie pojawic w przeciagu 10-12 dni... A wlasnie po ilu dniach od ostatniej tabletki CLO pojawiala sie u Was owu??

u mnie przy 31 dniowych cyklach owulka byla tak kolo 13dc jajo duze i pregnyl i 16dc juz bylo pekniete...a clo bralam od 3-7dc 3 x dziennie...

ja mam na razie dawke 1x1 :-D Poprzednio jak tak samo bralam CLO co teraz, to spodziewalam sie owu dopiero w 18 dc. Nie mam skierowania na zastrzyk z pregnylu, wiec oby pecherzyk pekl sam z siebie... Zastanawiam sie jak rozlozyc staranka zeby nie zameczyc M :confused:

przypomnialam sobie - naprotechnologia

Pierwsze slysze ;-)

Cześć dziewczynki jak wam ranek mija bo ja miałam gości z rana i nie mogłam do Was zajrzeć i kawke też już wypiłam tak że mogę poczęstować sokiem z malinek własnej roboty!!

Olapolap gdzie ty byłaś kochana jak cię nie bylo?? jak sprawy u Ciebie widzę ze masę badań robisz:tak:

Agniesiak gdzie się podziewasz??

Olesia to Ci maż wykład zrobił jacy ci faceci są zawsze coś wynajdą zeby nam plany pokrzyżować

Kropeczko jak kolanko i jak sernik miałaś sie podzielić :tak::tak:

Gosiu a jak ty sie czujesz kochana??

Kroptusiu mały dalej kopie i nie daje ci spać po nocach :-):tak:;-)??

Badaicka masz moze jakiś ekspresowy przepis na ciasto na upały?? bo mam smaka a nie chce mi sie duzo przy nim pracowac :baffled::baffled:

Patrysiu jak sie czujesz upały ci nie przeszkadzaja??

Marzenixx skończyłaś już sprzątanie po malowaniu i jak nowy laptopik masz już??

Olu PM co porabiasz dlaczego cie z nami dzis nie ma??

Buziaczki dla wszystkich dziewczynek *****

reklama
Dzień dobry :-D
skopiowałam i włąśnie stwierdziłam, że muszę zrobić porządek z tymi przepisami od Was - mam ich 18 stron i muszę je jakos poukładać:-p
Niedługo wydasz książkę kucharską -"przepisy z bb":-D:-D

wykonałam ostatni test ciążowy jaki miałam w domu. I......... dwie kreski!!!!!
Po cichutku gratuluję :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

rano bylam zalamana i do tego robilam jedna prace,nakladalam porcelane 2 godz.,wstawilam do pieca,a ten ch... sie cos zacial i jak ruszyl,to tak podskoczyl,ze wywalil moja cala prace na podloge!!!Zlosliwosc rzeczy martwych!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a ja mam zagwozdkę bo tak mnie sutki bolą ze się dotknąć nie moge i jak mnie bluzka uraza to :szok::szok::szok: aż tak bardzo to mnie nigdy nie bolały :confused::confused:
Który dzień cyklu masz?

Uffffff, wygląda na to, że miałam rację i że jest ok i wiecie co - zmieniam gina, qrcze przestałam mu ufać, niepotrzebnie naraził nas na stres, ja się martwiłam, mój M też, dzidzia też swoje odczuła.
Super, że wszystko ok:tak::tak:

Czesc Wam,
Hmmmm jak to wam powiedziec, moja wizyta w klinice wywolala dyskusje miedzy mna a M. Zakonczylo sie tym, ze staranka odlozone na...nawet nie wiem kiedy. Z jednej strony go rozumia ale emocje powodowane checia bycia mama sa silniejsze, nawet nie wiem czy mysle zacjonalnie.
Odpocznijcie trochę, może potrzeba mu trochę czasu.
Ja też nie mam jakiejś super sytuacji finansowej, kredyt mieszkaniowy nad głową ale gdybyśmy czekali aż będzie nas stać to byśmy nigdy się nie zdecydowali.
Mam nadzieje, że jakoś wszystko się ułoży i wrócisz do nas szybciutko :tak:
Ściskam mocno. Buziaczek.

wpadlam powiedziec tylko ze bylam u ginka..torbiel zniknela..@ sie zbliza..
jutro nadrobie..
Super:-)

Dzień dobry dziewczynki :tak:
ja juz po badaniu progesteronu i jutro mam wyniki oj ciekawa jestem co to bedzie .... @ nadal nie ma szyjka mieciutka i wysoko ze ledwo dosiegam jajniki na zmiane szaleja i cycki bola :dry: i temp dzisiaj podskoczyla z 36,18 na 36,33 :sorry2:
Coś czuje, że Ty coś kombinujesz a raczej Twój organizm ;-);-);-)

a propo mojego wykresu.. dzis rano oczy wytrzeszczylam bo przedwczoraj 36,67 wczoraj 36,64 a dzis 36,8 wiec az test zrobilam ale nic nie wyszlo.. dziwne to strasznie powinna dalej malec na @
Czekamy na rozwój sytuacji:tak:

Wiecie moze jak podniesc poziom HDL w organizmie? ?
Nie mam pojęcia niestety :-(

Marzenixx
buziaczek

Do góry