reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Oj dziewczyny jak ja wam zazdroszę ze Wasze dzieciaki tyle spią, moja Zocha dzisiaj spała 2x20 minut, z resztą zawsze tak spi, jak ma godzinną drzemkę w ciągu dnia to cud, dlaczego ona tak mało śpi?

Ivaz - moja Nadia tak samo, 2-3 drzemki po 20 minut i juz gotowa do zabawy, nawet na spacerze usypia dosłownie na chwilke.
Dwa dni temu jak była taka pogoda do d...py to spała mi ok 1,5 godz, normalnie byłam w szoku:szok: zdąrzyłam zjesc sniadanie, wykąpac sie, uczesac i nie musiałąm jej wszedzie za soba ciagac:-D

reklama
ja tez wpadłam tylko na chwilke, idziemy dzis na kontrole do neurologa (do tej głupiej babki co na wizycie patrzy na dziecko z za biurka i nawet nie karze jej rozebrac bo zbadac - a dodam ze jak bylismy ostatnio to było zimno i mała była w dresie). Zobaczymy co dzis ciekawego wymysli, mam zamiar na niej wymusic kontrolne usg głowki na sierpien, pierwsze robilismy w maju i ta radiolog zaleciła aby poprosic o kontrolne za 2-3 miesiace. Miby wszystko ok ale zalecaja kontrolne - dziwne:baffled: No nic zapytam dzis.
Ide dzis tez do pediatry pokazac wyniki Nadii z krwi ale juz widze ze chyba nie sa za dobre wiec pewnie dalej nam bedzie kazała brac zelazo:baffled: dobrze ze jest słodkie i Nadia chetnie je połyka, nie musze z nia walczyc:-)
ATsonia - dobrze ze wspomniałas o ortopedzie, my mielismy isc na kontrol jak mała bedzie miala 4,5 miesiaca, czyli juz a ja oczywiscie zapomniałam:zawstydzona/y:

A My dziś mamy dzień luzaka:-D M. w pracy, wróci jutro. Gabula jeszcze śpi. A ja wcinam śniadanko.
Za oknem juz taki skwar że szok! A ja mam taką mega ochotę na spacer...No nic trzeba będzie poczekać do późniejszego popoludnia.

Prenumeruję gazetkę Twoje dziecko i widzę że już jest w sklepach a u mnie w skrzynce jeszcze nie ma...poczekam do jutra i maila im napiszę, a co!

Hej, u nas też zapowiada się kolejny upalny dzień. Natomiast w nocy była taka burza, że naprawdę się bałam. Okropne błyski i wyładowania.Dobrze, że dzieci się nie obudziły. Piję kawę, Romek ćwiczy przewroty na brzuszek, starsze chłopaki na basenie.

Hej, u nas też zapowiada się kolejny upalny dzień. Natomiast w nocy była taka burza, że naprawdę się bałam. Okropne błyski i wyładowania.Dobrze, że dzieci się nie obudziły. Piję kawę, Romek ćwiczy przewroty na brzuszek, starsze chłopaki na basenie.

Widzę Vinniki, że u Ciebie też duża różnica między najstarszym a najmłodszym, ale ja chyba jestem rekordzistką prawie 13 lat:-)
Ja ma też dzisiaj cięzki dzień o 15 przychodzi ktoś oglądać mieszkanie, więc muszę chałupę ogarnąć, potem mają wpaśc 2 koleżanki no i musze zacząc się pakować w końcu miesiąc nas w domu nie będzie
Wiecie co ja to trochę wyrodna matka jestem, ponieważ czasami jak Zośka jest marudna, a ja musze coś w domu zrobić, to włączam jej na 15 minut telewizję na kanał z bajkami dokłdnie babytv, a ona patrzy jak urzeczona, tylko później mam wyrzuty, że nie poświęcam dziecku czasu:-(

Mój Dominik też zakochany w tv :-( i to wcale nie muszą byc bajki... strasza Natalka zaczeła interesować się kreskówkami jak miała 1,5 roku jakoś dopiero. A ten może się gapić w ekran na byle co i jest zadowolony :baffled: Śmieję się że ma gen telewizyjny po ojcu... :-p :-Dteż mam wyrzuty sumienia jak oglada ale z dwojga złego, jak ma płakać, to niech lepiej chwile popatrzy;-)

Patrycja też uwielbia tv :-D ale nie daję jej raczej oglądać, jak ja coś oglądam i mam ją na rękach to odwracam ją bokiem :-D a ona tak się wykręca aby widzieć ekran że się boję że skrętu karku dostanie :-D patrzy obojętnie na co. Telewizor jest włączany dopiero jak mąż wróci z pracy, ja w dzień tv nie oglądam w ogóle.

Patrycja fajnie padła umęczona ;-)
Jula interesuje się tv ale w mniejszym stopniu niż Nika - starszą kładłam przed tv, włączałam mtv, żeby główkę podnosiła, bo nie chciała - a jak leciała muza to zaraz pięknie ćwiczyła ;-)
u nas też dzisiaj gorąco - zabunkrowałam się na balkonie, mam od zachodniej strony to trochę tu chłodniej w cieniu... jakoś nie chce mi się z tego czwartego piętra złazić na ten skwar, może po południu pójdę... Jula w leżaczku ćwiczy wygibaski, stópkę gryzie, zabawki łapie, gada i marudzi :-)

Wrócilismy z usg bioderek...PIELUCHOWAĆ- usłyszałam, sratatata a jak robiłam usg w 7 tygodniu to mi lekarz powiedział, że Szymon ma książkowe bioderka!!!! no i bądz czlowieku mądry....powiedzialam dzisiaj temu lekarzowi, że mam wyniki z 7 tygodnia-usg i opis a ON NAWET ICH OBEJRZEĆ NIE CHCIAŁ!!! BUC!!!

reklama
Patrycja spała dosyć ładnie ;-) ale za to teraz jest bardzo wyspana :-D leży sobie i rozmawia z lampą :-D. W nocy wstała dopiero około 5 i spała później jeszcze do 7 :tak:. Razem przespała prawie 13 godzin pod rząd :-D.
Moja przespala od 18 do 10:-D czyli 16 godzin z malymi przerwami:tak::-D

Widzę Vinniki, że u Ciebie też duża różnica między najstarszym a najmłodszym, ale ja chyba jestem rekordzistką prawie 13 lat:-)
Ja ma też dzisiaj cięzki dzień o 15 przychodzi ktoś oglądać mieszkanie, więc muszę chałupę ogarnąć, potem mają wpaśc 2 koleżanki no i musze zacząc się pakować w końcu miesiąc nas w domu nie będzie
Wiecie co ja to trochę wyrodna matka jestem, ponieważ czasami jak Zośka jest marudna, a ja musze coś w domu zrobić, to włączam jej na 15 minut telewizję na kanał z bajkami dokłdnie babytv, a ona patrzy jak urzeczona, tylko później mam wyrzuty, że nie poświęcam dziecku czasu:-(

ja swojej malej nie daje ogladac tv boje sie ze pozniej bedzie problem z oczkami..:blink:

Wrócilismy z usg bioderek...PIELUCHOWAĆ- usłyszałam, sratatata a jak robiłam usg w 7 tygodniu to mi lekarz powiedział, że Szymon ma książkowe bioderka!!!! no i bądz czlowieku mądry....powiedzialam dzisiaj temu lekarzowi, że mam wyniki z 7 tygodnia-usg i opis a ON NAWET ICH OBEJRZEĆ NIE CHCIAŁ!!! BUC!!!

rzcywiscie dziwnie.. ale co pieluchowac bedziesz?

Ja od rana latam.. sprzatam prasuje pakuje piore gotuje i juz kregoslup w d... mi wchodzi:sorry2: a jeszcze tyle roboty.. nie wiem jak ja dam rade to wszystko do jutra zrobic:baffled:

Do góry