reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

my z K mamy ) rh+ i mamy jedno dziecko i dwie ciaze wiec to chyba bzdura jakas - moj gin nic mi na ten temat nie mowil...

Problem jest wtedy jak wystepuje konflikt serologiczny, czyli np. matka ma grupę krwi rh- a ojciec rh+. Ale nie jest to przeszkoda aby zajść w ciążę.
o konflikcie to wiem u nas nie wystąpi bo ja mam rh+ a nie wiemy jaką grupę krwi ma mój M nie wiem swoja drogą jak on sie uchował tyle i nie wie ale chodzi o o ze jak się ma identyczna grupę krwi np obydwoje ma grupę A rh+

reklama
dzięki dziewczynki za odpowiedzi uspokoiłyście mnie bo ju sama nie wiedziałam czy wierzyć swoim przekonaniom czy temu co usłyszałam

DOBRANOC PCHŁY NA NOC......

Dziewczynki... czy hiperprolaktynemia czynnosciowa moze byc przyczyna nieregularnych cykli (wrecz braku @)? Moja gin twierdzi, ze nie, za to jakas endokrynolog od razu chciala mi dac bro (ale nie dala, bo zapomnialam jej przypomniec o recepcie)... inny endokrynolog twierdzi, ze tylko zwykla hiperprolaktynemia jest szkodliwa... Co Wy na ten temat wiecie?? U mnie wszystkie inne wyniki w porzadku :baffled:

A tak w ogole jakie badania polecacie wykonac? Pytam, bo moze sa jakies jakich jeszcze nie robilam, a Wy robilyscie :tak:

Mi lekarz powiedzial ze są dwie szkoły.. .jedni leczą a drudzy nie... Jak na razie niby nie potwierdzono aby hiperprolaktynemia ukryta miała wpływ na poczęcie. Istotna na bank jest natomiast ilość prolaktyny jest bez obciążenia. Przynajmniej tak mówił mi gin. Endokrynolog twierdziła że trzeba leczyć bromkiem. Ja od gina po krótkiej dyskusji na ten temat dostałam receptę na bromka (tak zapobiegawczo) ale uzgodniłam z nim że zaczynam leczyć się tymi wszystkimi specyfikami dopiero po urlopie (o ile nie zafasolkuję na co ma nadzieję). Ja zamierzam jutro kupić sobie ten castagnus --> on obniża prolaktynę i naczytałam się sporo pozytywnych opinii. Jest na bazie ziółek więc co mi szkodzi?? Wolę spróbować najpierw to zanim zacznę brać bromek i clo :tak:

Ładne pościele kupiłam ? :-)
Nie lubie tych w misie, żyrafki, kotki itd.
Szczególnie zakochałam się w tej w paski !!!
bardzo ladne... ja tez nie lubie w jakies tam miski, kwiatki czy diabli wie co... ja tez sobie przegladalam kiedys (pomimo ze nie jestem w ciazy-to dopiero glupota:confused:) i stwierdzilam ze ja bym kupila jakas taka unniwersalna... zwykla... jakas wlasnie w paski... ale ja to sobie tak marze ze bez wzgledu na plec zrobilabym caly pokoik na bialo... kocham to... tak czyto, niewinnie... posciel biala, mebelki biale... wsytsko biale... ahhhh ale sie rozmarzylam przed spankiem... :tak::tak::-):-)

Hej dziewczynki,

Nie napisalam Wam wczoraj, ze bylam na usg. Lekarz powiedzial, ze jestem po owu (owu chyba byla wczoraj bo mnie napierdzielalo podbrzusze), widzial plyn w zatoce Douglassa natomiast cialka zoltego nie. Dzisiaj mierze tempke: 36.7C, wiec nie ma skoku... Przestraszylam sie... Poczytalam... I znalazlam informacje, ze cialko zolte tworzy sie dopiero 28-36 godzin po owulacji :szok::szok::szok: A to cialko zolte produkuje progesteron, wiec wynikaloby, ze skok tempki jest 2-3 dni po owu
:szok::szok::szok: Nie wiem co o tym myslec, zobacze jaka tempke bede miala jutro/pojutrze :baffled:

Mi lekarz powiedzial ze są dwie szkoły.. .jedni leczą a drudzy nie... Jak na razie niby nie potwierdzono aby hiperprolaktynemia ukryta miała wpływ na poczęcie. Istotna na bank jest natomiast ilość prolaktyny jest bez obciążenia. Przynajmniej tak mówił mi gin. Endokrynolog twierdziła że trzeba leczyć bromkiem. Ja od gina po krótkiej dyskusji na ten temat dostałam receptę na bromka (tak zapobiegawczo) ale uzgodniłam z nim że zaczynam leczyć się tymi wszystkimi specyfikami dopiero po urlopie (o ile nie zafasolkuję na co ma nadzieję). Ja zamierzam jutro kupić sobie ten castagnus --> on obniża prolaktynę i naczytałam się sporo pozytywnych opinii. Jest na bazie ziółek więc co mi szkodzi?? Wolę spróbować najpierw to zanim zacznę brać bromek i clo :tak:

Noo to mamy takie same doswiadczenia jesli chodzi o lekarzy. Moze warto jednak sprobowac tego bromku, skoro u mnie wszystkie inne wyniki sa w normie (LH, FSH, PRL bez obciazenia, 17-OH-Progesteron, testosteron, androstendion, DHEA-S, glukoza, triglicerydy, sod, potas, kreatynina, bialko calkowite, AST, ALT, usg nadnerczy nie wykazalo niczego niepokojacego, hormony tarczycy tez ok) - tylko ta PRL z obciazeniem nie jest dobra, poziom cholesterolu HDL i poziom progesteronu w II fazie cyklu :baffled:
No i mam jakis obszar hyperechogenny w jednym z jajnikow, ale od 4 lat sie nie zwieksza/zmniejsza... Nie wiem czy cos takiego moze miec wplyw??

Co do castagnusa to wiem, ze moja kolezanka brala - ponoc drogie i w smaku okropne, ale pomaga
:tak:

bardzo ladne... ja tez nie lubie w jakies tam miski, kwiatki czy diabli wie co... ja tez sobie przegladalam kiedys (pomimo ze nie jestem w ciazy-to dopiero glupota:confused:) i stwierdzilam ze ja bym kupila jakas taka unniwersalna... zwykla... jakas wlasnie w paski... ale ja to sobie tak marze ze bez wzgledu na plec zrobilabym caly pokoik na bialo... kocham to... tak czyto, niewinnie... posciel biala, mebelki biale... wsytsko biale... ahhhh ale sie rozmarzylam przed spankiem... :tak::tak::-):-)

Wszystko ladnie pieknie, ale dziecko potrzebuje zywych kolorow, bo one je stymuluja :tak: Wiec powinna byc jakas wzorzysta tapeta, mix ostrych kolorow (pastelowych podobno bobasy nie widza/rozrozniaja) zeby zmusic mlody mozg do dzialania
:-D

witam z rana z kawusia
jeszcze mnie tak wczesnie tu nigdy nie było...no ale co tam obiecałam......

i znowu sie poryczałam......DZIADKU DZIEKUJE

Załączniki

• Zdjęcia-00ga.jpg
    Zdjęcia-00ga.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 53
  • Zdjęcia-0039.jpg
    Zdjęcia-0039.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry