reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

A o ktorej wy wstajecie?:szok:

Witajcie
Ja wlasnie sie zerwalam z lozka i zaraz pedze po podloge:angry: czy ja nigdy nie odpoczne od tego remontu???
A tak wogole to zaczyna mi sie stres nie na zarty. W srode mam pierwsze usg i tak sie panicznie boje ze szok, caly czas sie zastanawiam czy uslysze serduszko i wogole. Na razie zadnych ruchow, wymioty ustapily no i stres, same rozumiecie:-:)-:)-(

reklama
jola... przy dzieciach nie da sie wylegiwac w wyrku do 11:zawstydzona/y: czasem do tesknie za tymi czasami... ale sama sie nieługo przekonasz;-) nauczysz sie spac po 6 godzin i normalnie funkcjonowac:-D choc pamietam, ze jak mała sie urodziła to jak spałam 4 godziny oczywiscie z pobudkami w srodku nocy to było dobrze:-D

patrysiu
... dzieki, narazie pomaga ta masc, która teraz uzywam i krochmal i mysle, ze góra 2 dni i nie bedzie sladu:tak:

Witajcie
Ja wlasnie sie zerwalam z lozka i zaraz pedze po podloge:angry: czy ja nigdy nie odpoczne od tego remontu???
A tak wogole to zaczyna mi sie stres nie na zarty. W srode mam pierwsze usg i tak sie panicznie boje ze szok, caly czas sie zastanawiam czy uslysze serduszko i wogole. Na razie zadnych ruchow, wymioty ustapily no i stres, same rozumiecie:-:)-:)-(
Ja zazwyczaj wstaje rano. Jak zaczne sie wylegiwac z samego rana to pozniej zazwyczaj mam caly dzien taki rozlazly heh;-)
Niczym sie nie stresuj. Serduszko na bank bije juz od dawna i uslyszysz je na pewno.

Witam:-)
My dopiero po śniadanku, dzisiaj K pozwolił mi się wyspać i zajął się rano naszym rozbójnikiem:tak:.
?Wpadłam się tylko zameldować, bo M zrobił mi niespodziankę i sprzedał córę dziadkom, a mnie zabiera na weekend do Białowieży.Mówi, że może chociaż 2 dni nie będę mu zrzędzić.

Miłego weekendu Styczniówy
Ale Ci zazdroszczę:-p

Witajcie
Na pewno wszystko będzie dobrze, a na ruchy masz jeszcze czas:tak: Ja tez jeszcze nic nie czuję:tak:

Melduje sie po drzemce mala jeszcze spij, wiec zabieram sie za gotowanie ziemniakow na kopytka, bo na obiad gulasz z kopytkami i mizerja.

a aj już po wizycie:-D i wiecie co, bardzo dobrze zrobiłam, że zmieniłam lekarza:-D:-D:-D
nowa pani dr. jest bardzo miła, odpowiadała na wszystkie, nawet najgłupsze pytania ze szczegułami.:-D:-D:-D Niczego nie bagatelizuje. No i moge do niej dzwonić, gdy tylko coś się będzie działo, a nie czekać na wizyte.
Dzidzia ma CRL 69,32 mm, co odpowiada 13 tydz. i 1 dzień ciązy ( jeden dzień jest do przodu:-D Pani dr ma dwa monitory, na jednym ona ogląda, a drugi jest skierowany w strone pacjentki, także wszysko widziałam no i gin. wszysko po kolei objaśniała: jak rusza rączkami zasłaniając główke, jak serducho bije:-)super!!!
co do drętwienia nóg i rąk, to powiedziała,że jeżeli będą się bardzo nasilać, to potrzebna będzie konsultacja neurologiczna, bo jest to ucisk na nerwy, ale jak narazie mam sie tym nie stresować, bo to nic groźnego bo po porodzie zawsze to mija, a narazie na to pomoże ruch i masarze.
A odnośnie opuchlizny to mam jak najmniej używać soli, pić dużo wody, no i poza tym do zrobienia wyniki moczu.
poza tym krew, tokso, HBs
I dobrze by było jakbym zrobiła USG pod kątem przezierności karkowej, ale decyzje zostawia mi, bo przezierność robi się 11-12 tc, a ja jestem w 13 tc., więc wyniki mogą nie do końca być wiarygodne. Więc decyzja, czy je zrobie, czy nie należy do mnie, bo to kosztuje 150,00 zł. A poprzednia moja lekarka nawet nie wspomniała, że ona takich badań nie robi i że powinnam sama we własnym zakresie je zrobić.:baffled:
A jeszcze mam łykać witaminki. Kupiłam sobie prenatal
Poza tym dostałam pierwsze zdjęcie maluszka do albumu rodzinnego,:-D:-D:-D później postaram sie je wkleić, może mi się uda:confused:
jestem bardzo szczęśliwa:-D:-D:-D
a teraz spadam po ziemniaczki i będe gotować obiadek:-)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki w te sobotnie popołudnie :-)
Jolu ja też się stresuję, też mam pierwsze usg, tyle że we wtorek. Musi być dobrze, bo innego wyjścia nie ma :tak:

Andzia no to super że jesteś taka zadowolona a badanie jak chcesz mozesz spokojnie zrobic robi sie je do 13 +6dni tygodnia :tak:

co do drętwienia rąk i to ja to miałam w 1 ciąży ale troszkę później i przeszło ale rano tak mi drętwiały ręce że po kilku minutach dopiero jak je rozruszałam mogłam coś w ręce chwycic :sorry:

Witajcie

Jolu, ja niestety dłużej niż do 8 nie pośpię, bo tak mój synek wstaje, ale w pierwszej ciąży owszem, wysypiałam się nawet do 11. A na usg na pewno wszystko będzie super, trzymam kciuki!!

a aj już po wizycie:-D i wiecie co, bardzo dobrze zrobiłam, że zmieniłam lekarza:-D:-D:-D
nowa pani dr. jest bardzo miła, odpowiadała na wszystkie, nawet najgłupsze pytania ze szczegułami.:-D:-D:-D Niczego nie bagatelizuje
co do drętwienia nóg i rąk, to powiedziała,że jeżeli będą się bardzo nasilać, to potrzebna będzie konsultacja neurologiczna, bo jest to ucisk na nerwy, ale jak narazie mam sie tym nie stresować, bo to nic groźnego bo po porodzie zawsze to mija, a narazie na to pomoże ruch i masarze.
A odnośnie opuchlizny to mam jak najmniej używać soli, pić dużo wody, no i poza tym do zrobienia wyniki moczu.
I dobrze by było jakbym zrobiła USG pod kątem przezierności karkowej, ale decyzje zostawia mi, bo przezierność robi się 11-12 tc, a ja jestem w 13 tc., więc wyniki mogą nie do końca być wiarygodne. Więc decyzja, czy je zrobie, czy nie należy do mnie, bo to kosztuje 150,00 zł. A poprzednia moja lekarka nawet nie wspomniała, że ona takich badań nie robi i że powinnam sama we własnym zakresie je zrobić.:baffled:
Poza tym dostałam pierwsze zdjęcie maluszka do albumu rodzinn,:-D:-D:-D później postaram sie je wkleić, może mi się uda:confused:

Andziu, bardzo się cieszę, że lekarka fajna i przepadła Ci do gustu! Czekam na fotkę!!:-D

Hej Dziewczynki w te sobotnie popołudnie :-)
Jolu ja też się stresuję, też mam pierwsze usg, tyle że we wtorek. Musi być dobrze, bo innego wyjścia nie ma :tak:

Witam, Kacha, za Twoje usg też trzymam kciuki!!:tak:

Miłego popołudnia!!

reklama
nowa pani dr. jest bardzo miła, odpowiadała na wszystkie, nawet najgłupsze pytania ze szczegułami.:-D:-D:-D Niczego nie bagatelizuje
Dzidzia ma CRL 69,32 mm, co odpowiada 13 tydz. i 1 dzień ciązy ( jeden dzień jest do przodu:-D Pani dr ma dwa monitory, na jednym ona ogląda, a drugi jest skierowany w strone pacjentki, także wszysko widziałam no i gin. wszysko po kolei objaśniała: jak rusza rączkami zasłaniając główke, jak serducho bije:-)super!!!
Poza tym dostałam pierwsze zdjęcie maluszka do albumu rodzinnego,:-D:-D:-D później postaram sie je wkleić, może mi się uda:confused:

no widzisz jak dobrze było zmienić ginekologa:-)

A tak wogóle nieźle duszno a do tego słoneczko nieźle przygrzewa no ale niech jest tylko jak tu wytrzymać :eek::-p

Do góry