jola.24
Fanka BB :)
No dobra wrocilam, podloga kupiona, teraz trzeba ja zalozyc.Ale leje!!! Robie schabowe z ziemniaczkami na obiad i salatka
Super ze wszystko ok, no i ze jestes szczesliwa bo maluszkowi sie udziela;-)
Trzymam kciukasy kochana, masz racje musi byc dobrze
A tak wogole to dziekuje wam ze slowa wsparcia
Dobrze jest miec na kogo liczyc, chociazby online;-)

a aj już po wizyciei wiecie co, bardzo dobrze zrobiłam, że zmieniłam lekarza
![]()
nowa pani dr. jest bardzo miła, odpowiadała na wszystkie, nawet najgłupsze pytania ze szczegułami.Niczego nie bagatelizuje. No i moge do niej dzwonić, gdy tylko coś się będzie działo, a nie czekać na wizyte.
Dzidzia ma CRL 69,32 mm, co odpowiada 13 tydz. i 1 dzień ciązy ( jeden dzień jest do przoduPani dr ma dwa monitory, na jednym ona ogląda, a drugi jest skierowany w strone pacjentki, także wszysko widziałam no i gin. wszysko po kolei objaśniała: jak rusza rączkami zasłaniając główke, jak serducho bije:-)super!!!
co do drętwienia nóg i rąk, to powiedziała,że jeżeli będą się bardzo nasilać, to potrzebna będzie konsultacja neurologiczna, bo jest to ucisk na nerwy, ale jak narazie mam sie tym nie stresować, bo to nic groźnego bo po porodzie zawsze to mija, a narazie na to pomoże ruch i masarze.
A odnośnie opuchlizny to mam jak najmniej używać soli, pić dużo wody, no i poza tym do zrobienia wyniki moczu.
poza tym krew, tokso, HBs
I dobrze by było jakbym zrobiła USG pod kątem przezierności karkowej, ale decyzje zostawia mi, bo przezierność robi się 11-12 tc, a ja jestem w 13 tc., więc wyniki mogą nie do końca być wiarygodne. Więc decyzja, czy je zrobie, czy nie należy do mnie, bo to kosztuje 150,00 zł. A poprzednia moja lekarka nawet nie wspomniała, że ona takich badań nie robi i że powinnam sama we własnym zakresie je zrobić.
A jeszcze mam łykać witaminki. Kupiłam sobie prenatal
Poza tym dostałam pierwsze zdjęcie maluszka do albumu rodzinnego,później postaram sie je wkleić, może mi się uda
jestem bardzo szczęśliwa
a teraz spadam po ziemniaczki i będe gotować obiadek:-)
Super ze wszystko ok, no i ze jestes szczesliwa bo maluszkowi sie udziela;-)
Hej Dziewczynki w te sobotnie popołudnie :-)
Jolu ja też się stresuję, też mam pierwsze usg, tyle że we wtorek. Musi być dobrze, bo innego wyjścia nie ma![]()
Trzymam kciukasy kochana, masz racje musi byc dobrze

A tak wogole to dziekuje wam ze slowa wsparcia
Dobrze jest miec na kogo liczyc, chociazby online;-)
i wiecie co, bardzo dobrze zrobiłam, że zmieniłam lekarza

, dobrze że inernet hula
aż karetki i straże pożarne było słychać