reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

No dobra wrocilam, podloga kupiona, teraz trzeba ja zalozyc.Ale leje!!! Robie schabowe z ziemniaczkami na obiad i salatka:tak:

a aj już po wizycie:-D i wiecie co, bardzo dobrze zrobiłam, że zmieniłam lekarza:-D:-D:-D
nowa pani dr. jest bardzo miła, odpowiadała na wszystkie, nawet najgłupsze pytania ze szczegułami.:-D:-D:-D Niczego nie bagatelizuje. No i moge do niej dzwonić, gdy tylko coś się będzie działo, a nie czekać na wizyte.
Dzidzia ma CRL 69,32 mm, co odpowiada 13 tydz. i 1 dzień ciązy ( jeden dzień jest do przodu:-D Pani dr ma dwa monitory, na jednym ona ogląda, a drugi jest skierowany w strone pacjentki, także wszysko widziałam no i gin. wszysko po kolei objaśniała: jak rusza rączkami zasłaniając główke, jak serducho bije:-)super!!!
co do drętwienia nóg i rąk, to powiedziała,że jeżeli będą się bardzo nasilać, to potrzebna będzie konsultacja neurologiczna, bo jest to ucisk na nerwy, ale jak narazie mam sie tym nie stresować, bo to nic groźnego bo po porodzie zawsze to mija, a narazie na to pomoże ruch i masarze.
A odnośnie opuchlizny to mam jak najmniej używać soli, pić dużo wody, no i poza tym do zrobienia wyniki moczu.
poza tym krew, tokso, HBs
I dobrze by było jakbym zrobiła USG pod kątem przezierności karkowej, ale decyzje zostawia mi, bo przezierność robi się 11-12 tc, a ja jestem w 13 tc., więc wyniki mogą nie do końca być wiarygodne. Więc decyzja, czy je zrobie, czy nie należy do mnie, bo to kosztuje 150,00 zł. A poprzednia moja lekarka nawet nie wspomniała, że ona takich badań nie robi i że powinnam sama we własnym zakresie je zrobić.:baffled:
A jeszcze mam łykać witaminki. Kupiłam sobie prenatal
Poza tym dostałam pierwsze zdjęcie maluszka do albumu rodzinnego,:-D:-D:-D później postaram sie je wkleić, może mi się uda:confused:
jestem bardzo szczęśliwa:-D:-D:-D
a teraz spadam po ziemniaczki i będe gotować obiadek:-)

Super ze wszystko ok, no i ze jestes szczesliwa bo maluszkowi sie udziela;-)

Hej Dziewczynki w te sobotnie popołudnie :-)
Jolu ja też się stresuję, też mam pierwsze usg, tyle że we wtorek. Musi być dobrze, bo innego wyjścia nie ma :tak:

Trzymam kciukasy kochana, masz racje musi byc dobrze:tak:

A tak wogole to dziekuje wam ze slowa wsparcia:tak: Dobrze jest miec na kogo liczyc, chociazby online;-)

reklama
Witam:-)
Dziś kończymy 15 tydzień i wkraczamy w 16!!! Super :-)
Dziś czuję się znacznie lepiej, brzuszek troche mniej boli, skurcze też osłabiły się. Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej.
Andzia76 super że lekarz Ci się podoba :-)

:-)Aniu, jak ja sie ciesze, że u ciebie też wszystko wporządku.:-D

Co kolwiek sie dzieje u którejs z was, ja to przezywam jakby to mnie dotyczyło i także ciesze sie razem z wami, gdy jest wszystko oki. Ale ja sie z wami zżyłam:-)

.... a jaka się zrobiłam sentymentalna...:-p

Cześć Dziewczyny :happy:

W tym temacie jestem po raz pierwszy, więc wybaczcie, że na razie nie wtrącę się do Waszej dyskusji, ale musiałabym przeczytać wszystkie Wasze wypowiedzi na tak wielu stronach :-( Obiecuję jednak poprawę :tak:

Mam taki problem i jednocześnie pytanie do Was - być może któraś z Dziewczyn będzie miała wiedzę w tym temacie.
Mieszkam w Krakowie, ale już niedługo (za jakieś 2,3 tygodnie) przenoszę się do Gdyni. Będę potrzebowała jakiegoś poleconego lekarza, miejsca gdzie można wykonać USG na w miarę dobrym sprzęcie, no i oczywiście w efekcie - szpitala, w którym urodzę :happy:
Jeśli jesteście w stanie pomóc, proszę o Wasze rady/wskazówki.

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Was bardzo serdecznie.

Niestety jeśli chodzi o Gdynię to nie za wiele mogę ci pomóc po poronieniu w ubiegłym roku byłam w szpitalu w gdyni jednak nie wspominam tego szpitala miło ale to pewnie ze względu na przyczyne pobytu. opiekował sie mną dr płoszyński, bardzo miły lekarz jednak z tego co wiem nie ma usg w swoim gabinecie bo byłam u niego dwa razy. Z opini koleżanek wiem że super lekarzem jest w Sopocie dr Fiutowski. Ja chodzę do gdańska do dr ratnickiej

Niestety jeśli chodzi o Gdynię to nie za wiele mogę ci pomóc po poronieniu w ubiegłym roku byłam w szpitalu w gdyni jednak nie wspominam tego szpitala miło ale to pewnie ze względu na przyczyne pobytu. opiekował sie mną dr płoszyński, bardzo miły lekarz jednak z tego co wiem nie ma usg w swoim gabinecie bo byłam u niego dwa razy. Z opini koleżanek wiem że super lekarzem jest w Sopocie dr Fiutowski. Ja chodzę do gdańska do dr ratnickiej

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i MOCNO trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Dzidzi :happy:

Ja tez robię gulasz, tylko z kaszą gryczana, podobno dobra na trawienie:tak:

No to nareszcie znalazłaś lekarza dla siebie, gratuluję dobrych wieści:-)

Pewno, że będzie dobrze:-)
Co do miesięcy, to ja też liczę tak jak Gosia napisała:tak:
U nas cały czas leję i to tak mocno, że satelita mi nie odbiera:zawstydzona/y:, dobrze że inernet hula:tak: A mój synus chrapie zamiast bajkę ogladać:-)
Tez bym zrobila z kasza tylko tutaj nigdzie nie ma.

Ale u mnie była burza:szok:aż karetki i straże pożarne było słychać:szok:nieźle waliło a lało :szok:no ale teraz jest już ładniutka pogoda i dalej ciepło:tak:a synek jak zaaregował na burze hehe zasnął i do teraz drzemkuje:-Da ja z nim się położyłam a co tam:-p

reklama
Witam wszystkie mamy :-)
Postanowiłam do Was dołączyć, mimo, iż jestem od was dużo starsza i mam bagaż dość nietypowych doświadczeń.
Mam syna 16 letniego, który jest niepełnosprawny - to efekt porodu i dużo by opowiadać.
Ciężko mi nagle przestawić się na myślenie, że Pan Bóg wystawia mnie na drugą próbę bycia mamą. Czuję sięświetnie, jestem w 13 tygodniu.
Czasem czuję się jakbym była w ciązy pierwszy raz - 16 lat temu były inne opcje i moja mózgownica inna :-)
Chętnie czasem z wami porozmawiam, może się dowiem czegoś " na czasie" lub też podzielę sięswoim doświaczeniem

pozdrawiam was serdecznie :-)

Do góry