reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Kaja witamy serdecznie :-)
Dzień u nas do bani, cały czas pada, a mnie przez zmianę ciśnienia głowa boli :-(Dobrze, że chociaż Olisiński ma super humorek :-)

ja liczę że 4,5 tygodnia ciąży to 1 miesiąc :tak:

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi miesiąc
9 - 13,5 trzeci miesiąc
13,5 - 18 czwarty miesiąc
18 - 22,5 piąty miesiąc
22,5 - 27 szósty miesiąc
27 - 31,5 siódmy miesiąc
31,5 - 36 ósmy miesiąc
36 - 40 dziewiąty miesiąc

Dzięki Gosiu, zobaczę jeszcze, kiedy mi piąte okienko wskoczy na suwaczku.:tak:

hmm no niby jak się skończy 16 tc no ale pewnie ciążowo to liczy się jak jest ten 17 tc tak mi się wydaje;-)

No właśnie jakby liczyć 4 tygodnie na miesiąc to byłoby 10 miesięcy "księżycowych" ciąży, a z tymi kalendarzowymi to podzielić 40 tygodni ciąży na 9 miesięcy to wychodzi ok 4,44 tyg na miesiąc, czyli tak, jak Gosia napisała:tak::tak:

Witam wszystkie mamy :-)
Postanowiłam do Was dołączyć, mimo, iż jestem od was dużo starsza i mam bagaż dość nietypowych doświadczeń.
Mam syna 16 letniego, który jest niepełnosprawny - to efekt porodu i dużo by opowiadać.
Ciężko mi nagle przestawić się na myślenie, że Pan Bóg wystawia mnie na drugą próbę bycia mamą. Czuję sięświetnie, jestem w 13 tygodniu.
Czasem czuję się jakbym była w ciązy pierwszy raz - 16 lat temu były inne opcje i moja mózgownica inna :-)
Chętnie czasem z wami porozmawiam, może się dowiem czegoś " na czasie" lub też podzielę sięswoim doświaczeniem

pozdrawiam was serdecznie :-)

Witam i zapraszam do pisania!!:-):-)

W poniedziałek po wizycie u gina pojade odwiedzić kumpele co urodziła synka 24 czerwca :-)jak ja zobacze to malenstwo hehe to normalnie się rozpłyne :-)noworodki sa taćkie małe :-)a jutro pojade z M coś kupić małemu Oliwierkowi:-)ech jak ja zaczne kupować temu smykowi ciuszek to zaraz się rozkleje i kupie moze coś dla mojego maluszka :-D

Kaja witamy serdecznie :-)
Dzień u nas do bani, cały czas pada, a mnie przez zmianę ciśnienia głowa boli :-(Dobrze, że chociaż Olisiński ma super humorek :-)

Kasiu, a u nas do 15 lato w pełni, słońce i upał, ale długo to nie trwało:no::no:

W poniedziałek po wizycie u gina pojade odwiedzić kumpele co urodziła synka 24 czerwca :-)jak ja zobacze to malenstwo hehe to normalnie się rozpłyne :-)noworodki sa taćkie małe :-)a jutro pojade z M coś kupić małemu Oliwierkowi:-)ech jak ja zaczne kupować temu smykowi ciuszek to zaraz się rozkleje i kupie moze coś dla mojego maluszka :-D

Ja też już bym coś kupiła, ale najpierw muszę rzeczy po Wikim poprzeglądać, bo już nie pamiętam, co jeszcze by było potrzeba.:tak:

Ja juz kupilam komplecik:zawstydzona/y: Obiecalam sobie ze nie bede, przynajmniej do pierwszego usg ale jak zobaczylam...:-)

reklama
u nas były 2 burze!! jedna za drugą.. lało jak z cebra.. ale przynajmniej teraz jest czym oddychać wreszcie!!

Ehhh dziewczynki to niesprawiedliwe:D niektore z was już czekają na 5 okienko na suwaczku, a ja cały czas w 3 :-Dciekawe czy moja Iskierka urodzi się jeszcze w styczniu czy przeczeka i pojawi się w lutym? :-D:-D

Ja mam mocne postanowienie :tak:od dziś codziennie będę piła kefir albo maślankę:tak:

patrysia86 - oj zazdroszczę!! ja czekam aż moja koleżanka z LO się ogarnie ze swoim tygodniowym synkiem i zacznie gości przyjmować :tak::tak:

kacha_wawa - mnie też głowa zaczęła boleć przez te cyrki z ciśnieniem :-:)-(raz burza, raz upał... no i efekty już czuje...:-:)-(

spokojnego wieczorku wszystkim:tak:

Do góry