• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam z rana wszystkie stycznióweczki

U mnie zapowiada sie kolejny upalny dzień a my z M wybieramy się dzisiaj na zakupy bo muszę zacząć rozszerzać moją garderobę o ubrania ciążowe:-) narazie mieszczę się jeszcze w prawie wszystkie moje spodne ale pod wieczór kiedy mój brzuch robi sie większy to tylko dreski mi pozostają. Może kupię coś dla dzidzi bo pewnie nie bedę mogła się oprzeć:-D

reklama
?Wpadłam się tylko zameldować, bo M zrobił mi niespodziankę i sprzedał córę dziadkom, a mnie zabiera na weekend do Białowieży.Mówi, że może chociaż 2 dni nie będę mu zrzędzić.

Miłego weekendu Styczniówy

witam z rana stycznióweczki;-)
u nas od rana ciepło noc byla tez tak ciepla ze spac pozostalo w stroju "ewy" i to przy otwartym na maxa oknie...dzien zapowida sie ładnie wyprobujemy nasz nowy basenik:-)

heloł :-) ja to mam budzik chyba w tyłeczku, do pracy wstaje codziennie o 7 i na weekendy zamiast pospać to nie ja o 7 na nogach :wściekła/y:
ale jest chłodniej na dworze i trochę odsapnę, bo upały to nie dla mnie :-(

Zgadłaś!!! W nagrode uścisk dłoni prezesa:-D:-D:-D
Jutro napisze czy nie jest przereklamowana:-D bo ja już wole dmuchać na zimne i nie chwalić za wczasu:-D:-D:-D
a tak wogule to zastanawiałam się między nią, a"twoim " Malkiewiczem ,a Kowalikiem. Ale decyzja już podjęta.

moja koleżanka chodziła do Kowalika prowadził jej ciążę, była średnio zadowolona, 170zł ściągał i czekała po 3 godz w kolejce :no: Sochacka słyszałam, że jest fajowa, ale też od kogoś trzeciego, a poza tym ordynator no nie, nie wiem jak to jest na prawdę później czy podczas porodu na prawdę piguły "bardziej koło Ciebie chodzą", bo jesteś pacjentką ordynatora:nerd: mi ktoś polecił Malkiewicza, ale on wygrał bo z pracy mam do niego 5 min, a z domu 10 min :-)
mam nadzieję, że w końcu wybierzesz tego swojego gina, z którego będziesz zadowolona, chociaż Jędrzejczykowa niby też miała być fajna :sorry:
jesteś z Piekar tak dokładniej?

Kochane jestem tak szczęśliwa :-D:-D:-D bo właśnie już trzy razy poczułam puknięcia mojego maluszka obudził się uparciuszek :-D:-D:-D

Mój też:-) a dopiero się martwiłyśmy:-)

:wściekła/y:ja też chcę :wściekła/y: nawet nie wiem czego mam słuchać, czuć .... :wściekła/y:ale myślę, że jak to coś poczuję to będę wiedzieć, że to to :-p i wiem, że jeszcze w sumie wcześnie na ruchy i trzeba cierpliwie czekać:sorry:

Witam wszystkie Styczniowe Mamy:-)
To moj pierwszy, a w zasadzie drugi wpis na forum (pierwszy znajduje sie w watku "Poznajmy sie") i szczerze mowiac nawet nie za bardzo wiem co napisac.
Moze na poczatek tyle, ze nazywam sie Karolina i tez bede styczniowa mama, zgodnie z planem 21 stycznia.
W dniu dzisiejszym spedzilam kilka ladnych godzin czytajac Wasze wpisy.
Mam nadzieje, ze przyjmiecie do swojego grona.
Pozdrawiam serdecznie :-)

witaj wśród nas trala la la :-D jakim cudem Was wszystkie wywiało tak daleko od Polski a Włoch to chyba nie mamy nikogo

a jak tam wasze brzuszki?. bo ja do tej pory schudlam 3 kilo, ale od poczatku tego tygodnia z dnia na dzien widze ze brzuszek nabiera coraz wiekszych rozmiarow. boje sie ze przy blizniakach moge stac sie nie tyle duza co ogromna no i rozstepow sie boje ale od poczotku smaruje brzuszek masciami, miejmy nadzieje ze nie bedziemy musialy sie turlac:-p

ja mam na razie 1kg na plusie i się cieszę, bo się już martwiłam :-) ale ja mam jednego okruszka w brzuszku :tak:

cześć w sobotni poranek ;-)później spróbuję nadrobić ostatnie dwa dni, bo byłam odcięta od neta:/

my zaraz jemy śniadanko i zmykamy na rynek kupić trochę warzyek i po blaty do naszej kuchni!! jupi!!:-D:-Da jutro jadę z dziadkami zbierać jagody :tak::-D

podziwiam osoby zbierające jagody :nerd: komary:baffled: i trzeba mieć tyyyyyyle cierpliwości żeby chociaż literek uzbierać:-p

Ostatnia edycja:
Nadineczko. Znowu zgadłaś, mieszkam na Piekarach.
a co do Jędrzejczakowej, to ja do niej chodziłam od lat i wcześniej złego słowa nie mogłam o niej powiedzieć. Fakt, że nigdy nie miałam żadnych problemów, tylko chodziłam po tabletki antykoncepcyjne, ale zawsze przebadała, była miłła i same kolejki do niej wydawało się swiadczyły, że jest dobra. Nieraz czekałam 4-5 tyg. na wizyte.
Ale odkąd usłyszała słowo ciąża zmieniła się nie do poznania, i to nie tylko moja opinia. Zadnej informacji, tylko jak boli to sie położyć i tyle. ani be, ani me , ani kukuryku... iWięc teraz zero sentymentów. Może ta kobieta nie znosi prowadzenia ciązy, sama już nie wiem. A może dlatego, że wcześniej przyjmowała tylko na NFZ, a teraz otworzyła prywatny gabinet??? ale nią już mam nadzieje, że nie musze się przejmować.
a tak wogóle to zobacz sobie w rankingu lekarzy w internecie jak spadła, jeszcze jakieś pół roku temu była w pierwszej piątce.
a odnośnie sochackiej, to też słyszałam, żę jej pacjentki mają lepiej na porodówce:-):-):-) tylko ja jeszcze nie wiem na 100 % że poprowadzi mi ciąże, bo ona ma też dużo pacjentów. Ale to się okaże za jakieś 2 godzinki.

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY:-)
Witam wszystkie Styczniowe Mamy:-)
To moj pierwszy, a w zasadzie drugi wpis na forum (pierwszy znajduje sie w watku "Poznajmy sie") i szczerze mowiac nawet nie za bardzo wiem co napisac.
Moze na poczatek tyle, ze nazywam sie Karolina i tez bede styczniowa mama, zgodnie z planem 21 stycznia.
W dniu dzisiejszym spedzilam kilka ladnych godzin czytajac Wasze wpisy.
Mam nadzieje, ze przyjmiecie do swojego grona.
Pozdrawiam serdecznie :-)

witam i GRATULACJE:-)

Karoli witaj wśród nas ;-):-)

ja właśnie oglądam Discovery science coś dla nas;-) o ciąży od poczęcia do narodzin :tak:

ja mam dane na wątku z linkami i tam są 2 czesci "W łone matki" pięknie pokazane wszystko dokładnie nawetn jak plemnik dochodzi zapładnia tłumaczy wszystko od poctaw i pokazuje wszysciutko dokładnie jak to jest w miejwięcej w każdym tygodniu ciąży co matka cuje dzidzia jak rozwój wygląda aż do samego porodu polecam obejżenia tych linków co dałam :tak:

Witamy :-)

Jak na razie bóle nie przeszły i było dziś sporo skurczy, ja wiem, że leki biorę dopiero od wczoraj, ale taki urok martwiącej się mamy:zawstydzona/y: Strasznie się boję, że te tabletki nie pomogą i stracę mojego maluszka:-(

Ja jakiś czas temu poczułam takie stuk puk i na razie cisza, ale wiem, że jest ok, bo byłam wczoraj na USG i widziałam maleństwo.

Smutno mi jak cholera:-( dziś się napłakałam, bo tak bardzo się boję. żeby tylko wszystko dobrze było, żeby donosić do końca tą ciążę. Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej...

niesmutaj się maluszek zdrowy i teraz brać tylko leki leżeć sobie odpoczywać a mniejstresu dawac bo dzidzia to czuje :tak:

Patrysiu, ja nie czuję jeszcze ruchów, chociaż dziś na usg widziałam malucha, jak kopał:tak::tak: ale już jest spory i chyba powinnam czuć, sama nie wiem...:-(:-(
tzn. niby coś czuję ale to chyba jelita, które mają mniej miejsca, bo macica się powiększa...:-(:-(

nie martw się czasami jest tak że nawet i w drugiej ciąży czuje się dopiero w 18 tc :tak:poczujesz już niebawem maluszka najważniejsze że wiesz bo i też widziałaś jak sobie super bryka w brzuszku co główka do góry;-):-)

?Wpadłam się tylko zameldować, bo M zrobił mi niespodziankę i sprzedał córę dziadkom, a mnie zabiera na weekend do Białowieży.Mówi, że może chociaż 2 dni nie będę mu zrzędzić.

Miłego weekendu Styczniówy

no to miłego weekendu :-)mój pracuje ale jutro na pewno jakaś rozrywka będzie :-p

Patrysia86 oglądałam :tak:

ale to na discovery też lubie już chyba 3 raz oglądałam najfajniejszy moment jak już rodzą i dzieci pojawiają się na świecie :tak:

i polecam jeszcze zobaczyć to jak ktoś nie widział też mnie dość to zaciekawiło jest 10 części tego :tak:
[video=youtube;bFH9RFd306U]http://www.youtube.com/watch?v=bFH9RFd306U[/video]

Mi łezki poleciały bo mój synek bardzo kocha dzieci i jak wiecie był u nas na wakacjach Julian 7 letni kuzyn i cały czas się bawił z nim co przyszedł do góry mówic że już jedzie do domku no a co mój synek zrobił :-(zamknął mu drzwi i pchał go aby się z nim bawiłm aż mi sie płakać chce :-(teraz wiem że druga dzidzia to największy najlepszy wybór jaki mogliśmy podjąć mojemu synkowi jest potrzebny braciszek lub siostrzyczka aby mógł się z kimś bawić :tak:ach a teraz sam w baseniku będzie się bawic :-(

Dzien dobry:tak:

A my w koncu dzis wyjdziemy z domu:-)
Narazie Paulinka spi, ale jak tatus wróci z pracy wybieramy sie w koncu na powietrze...

3 dniówka juz mineła, nawet wysypka juz prawie znikneła:tak: pupka juz lepsza, ale niestety jeszcze sie musi goić, ale juz poprawa na szczescie:tak:
Mała po biegunce strasznie pupe odparzyła:zawstydzona/y: ze usiaść nie moze:-(ale walczymy... Uzywam tormentiolu i wykrochmaliłam ja na wieczor i widać, pomogło:tak: Mała lata tez bez pieluchy i mam dywan do prania bo chyba z 6 razy nam go zlała!!! ale wole miec brudny dywan, a zeby Paulince szybko pupa sie wygoiła! Tylko w pachwinach jest zostały jakies krosty i zaczerwienienie, nie wiem jak to opisać, ale tam w ogole powietrza nie ma, bo fałdki mała jeszcze ma i ciezko to wygoic:zawstydzona/y:i widac tam ja jeszcze boli, bo jak ja tam przemywam to jest płacz:-(jutro juz ma byc chłodniej, to dla jej pupki chyba tez lepiej:tak:a do tego jeszcze wyszedł kolejny zabek:tak:Aż mi zal tej mojej bidulki... wszystko naraz:zawstydzona/y:

Miłego weekendu mamusie!

reklama
Dzien dobry:tak:

A my w koncu dzis wyjdziemy z domu:-)
Narazie Paulinka spi, ale jak tatus wróci z pracy wybieramy sie w koncu na powietrze...

3 dniówka juz mineła, nawet wysypka juz prawie znikneła:tak: pupka juz lepsza, ale niestety jeszcze sie musi goić, ale juz poprawa na szczescie:tak:
Mała po biegunce strasznie pupe odparzyła:zawstydzona/y: ze usiaść nie moze:-(ale walczymy... Uzywam tormentiolu i wykrochmaliłam ja na wieczor i widać, pomogło:tak: Mała lata tez bez pieluchy i mam dywan do prania bo chyba z 6 razy nam go zlała!!! ale wole miec brudny dywan, a zeby Paulince szybko pupa sie wygoiła! Tylko w pachwinach jest zostały jakies krosty i zaczerwienienie, nie wiem jak to opisać, ale tam w ogole powietrza nie ma, bo fałdki mała jeszcze ma i ciezko to wygoic:zawstydzona/y:i widac tam ja jeszcze boli, bo jak ja tam przemywam to jest płacz:-(jutro juz ma byc chłodniej, to dla jej pupki chyba tez lepiej:tak:a do tego jeszcze wyszedł kolejny zabek:tak:Aż mi zal tej mojej bidulki... wszystko naraz:zawstydzona/y:

Miłego weekendu mamusie!

bardzo dobry jest na to krem NIVEA S.O.S. bo to jest właśnie na takie zaczerwienienia podrażnienia:tak:mój synek miał to co twoja córecka po biegunce co grubo nałożyłam nieco wklepałam w to miejsce i super pomogo jak ręką odjął:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry