ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 25, z czego 18 w III trymestrze

zaraz po porodzie w ciągu tygodnia zeszło mi 10kg ale natychmiast karmiąc piersią zaczęłam tyć, utylam kolejne 15 kg, a później za nic nie mogłam ich zrzucić i nie zrzucilam do tej pory
18 kg w III trymestrze? to chyba dużo? tak po prostu tyłaś, czy, np. na coś chorowałaś (gestaza, cukrzyca ciążowa) i co mówił na to lekarz?
ja póki co mam +6 kg, no i wg. ginki to dużo, a obawiam się, że dopiero te miesiące w których najwięcej przytyję są przede mną?
moja koleżanka w III trymestrze w 2 tygodnie przytyła 9 kg

, ale ona właśnie miała podejrzenie zatrucia ciążowego i bardzo spuchła.
ja teraz staram się jeść często, a mało! wcześniej jadłam 3 posiłki dziennie, ale za to gigantyczne! no i teraz nie jem białego chleba, tylko pełnoziarnisty, grahamiki bądź wasa. póki co (2 tygodnie stosowania przeze mnie tej diety) i waga stoi w miesjcu, ale obiecałm sobie, że jak nadal będę tyła, to w nosie mam dietę :-)
ja zaczęłam tyć od 14 tc! między 14 a 18 tc przytyłam 3 kg i między 18 a 22 tc też 3 kg, czyli wychodziły 3 kg na miesiąc

dlatego troszkę się wystraszyłam, bo to chyba ciut za dużo, chociaż wg. jakiejś tam tabeli wagi, którą znalazłam w necie wcale dużo nie przytyłam, mimo nadwagi wyjściowej jaką miałam