reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

czytalam se gazetke ostatnio i znalazlam taka kabele...

DZIECKO -3.5 KG
MACICA -1 KG
PŁYN OWODNIOWY -0.9 KG
PIERSI -0.5 KG
ŁOŻYSKO -0.7 KG
DODATKOWA OBJĘTOŚĆ KRWI CIĘŻARNEJ -1.2-1.5 KG
WODA ZATRZYMANA W ORGANIZMIE -1,5 KG
ZAPASY NA CZAS KARMIENIA PIERSIĄ -ok.3.5 KG

około 13 kg :) wiec mysle ze jakby nawet ktos 15 kg przytyje to nie tak duzo bo zrzucimy po porodzie :-)

reklama
Kilolek, nie Ty jedna:sorry::zawstydzona/y:. Jak zjem za dużo słodkiego, to potem na słono coś dla równowagi, a i na kwaśno, i znów na słodko:sorry:... Wiem, ze niezbyt to godne pochwały...

ja do 20 tygodnia przybrałam 6 kg waga wyjściowa przed ciążą to chiba 56 kg.

Zastanawiam sie ile będzie na kolejnej wizyci, kurcze jak dotąd, to tak co 2 godziny musiałam coś zjesć, teraz co godzinę. Mam wtrażnie, że jak zjem tak mija chwila i już jestem głodna. Dzisiaj to już przegięłam totalnie 2 krokiety a za chwilę rybka w sosie pomidorowym :szok: po czym wszystko zagryzłam morelami. Ehmmmm ciekawe jak zareaguje na to organizm ;-) i ile mi przybędzie na kolejnej wizycie.

DZIECKO -3.5 KG
MACICA -1 KG
PŁYN OWODNIOWY -0.9 KG
PIERSI -0.5 KG
ŁOŻYSKO -0.7 KG

około 13 kg :) wiec mysle ze jakby nawet ktos 15 kg przytyje to nie tak duzo bo zrzucimy po porodzie :-)
Ja przed pierwszą ciążą ważyłam ok 57 kg a jak szłam do porodu 69 po powrocie do domu ok 62 kolejne 2kg w ciągu tygodnia potem jeszcze parę generalnie po miesiącu ważyłam mniej niż przed ciążą (karmiłam piersią) więc wydaje mi się że 13 kg to nie jest dużo i dość łatwo to zrzucić :)

DZIECKO -3.5 KG
MACICA -1 KG
PŁYN OWODNIOWY -0.9 KG
PIERSI -0.5 KG
ŁOŻYSKO -0.7 KG

ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 25, z czego 18 w III trymestrze :baffled: zaraz po porodzie w ciągu tygodnia zeszło mi 10kg ale natychmiast karmiąc piersią zaczęłam tyć, utylam kolejne 15 kg, a później za nic nie mogłam ich zrzucić i nie zrzucilam do tej pory :baffled:

ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 25, z czego 18 w III trymestrze :baffled: zaraz po porodzie w ciągu tygodnia zeszło mi 10kg ale natychmiast karmiąc piersią zaczęłam tyć, utylam kolejne 15 kg, a później za nic nie mogłam ich zrzucić i nie zrzucilam do tej pory :baffled:
18 kg w III trymestrze? to chyba dużo? tak po prostu tyłaś, czy, np. na coś chorowałaś (gestaza, cukrzyca ciążowa) i co mówił na to lekarz?
ja póki co mam +6 kg, no i wg. ginki to dużo, a obawiam się, że dopiero te miesiące w których najwięcej przytyję są przede mną?
moja koleżanka w III trymestrze w 2 tygodnie przytyła 9 kg :szok: , ale ona właśnie miała podejrzenie zatrucia ciążowego i bardzo spuchła.
ja teraz staram się jeść często, a mało! wcześniej jadłam 3 posiłki dziennie, ale za to gigantyczne! no i teraz nie jem białego chleba, tylko pełnoziarnisty, grahamiki bądź wasa. póki co (2 tygodnie stosowania przeze mnie tej diety) i waga stoi w miesjcu, ale obiecałm sobie, że jak nadal będę tyła, to w nosie mam dietę :-)
ja zaczęłam tyć od 14 tc! między 14 a 18 tc przytyłam 3 kg i między 18 a 22 tc też 3 kg, czyli wychodziły 3 kg na miesiąc :szok: dlatego troszkę się wystraszyłam, bo to chyba ciut za dużo, chociaż wg. jakiejś tam tabeli wagi, którą znalazłam w necie wcale dużo nie przytyłam, mimo nadwagi wyjściowej jaką miałam

Ja własnie wróciłam od gineo - byłam po L4 - weszłam z ciekawości na wagę a tam... - 2kg :), gineo stwierdziła że to świetnie (startowałam z nadwagą). Przy okazji zrobiłam KTG - dziecko ma się świetnie. Tak więc polecma diete cukrzycową wszystkim obawiającym się przytycia w ciązy :)

passingby a to dobrze że w ciązy schudłaś??? Nie głodzisz się przypadkiem?? :))) ja nie przytyłam dużo ale raczej prze wymioty do 5 miesiąca :(((
kilolek ja się też bałam stanąć na wadze po powrocie z nad morza bo się tam obżerałam strasznie bo klimat mi sprzyjał ale na wadze ani 10 dag nie przytyłam, więc śmiało wskakuj :))

reklama
Do góry