reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

a ja schudłam 200g czyli nadal od poczatku ciąży mam 2,5 na +. Z jednej strony się cieszę, bo mam nadwage i fajnie by było np przytyć 3 kg a schudnąć potem 10 :-) hahaha choć wiem, ze największe tycie przede mną dopiero ale z drugiej strony mnie to martwi. Chyba jednak to za mało. Słyszałam, ze może to świadczyć o cukrzycy ciążowej. W poniedziałek idę na cukier to zobaczymy.

reklama
Martolinka.. TAK, Prince Polo!!! Uwielbiam..
Ale u mnie największym "problemem" jest słabość do pieczywa.. Zawsze go sobie odmawiałam, a teraz to orgia prawdziwa!! Śniadanie bez chlebka lub bułeczki jest stracone!!!
Niestety nie potrafię wyregulować sobie jadłospisu, żeby jeść częściej a mniej. Znowu się najadłam za dwoje (obiadek:), już 3 godz. temu a jestem tak pełna, że oddychać nie mogę:szok:

A wiecie moze czy slonecznik mocno tuczy? Bo ja nie potrafie bez niego zyc, tak mnie ciagnie ze dlubalabym non stop. Tak, to mozna zdecydowanie nazwac moją zachcianka ciazową.:-D

Ale u mnie największym "problemem" jest słabość do pieczywa.. Zawsze go sobie odmawiałam, a teraz to orgia prawdziwa!! Śniadanie bez chlebka lub bułeczki jest stracone!!!
Niestety nie potrafię wyregulować sobie jadłospisu, żeby jeść częściej a mniej. Znowu się najadłam za dwoje (obiadek:), już 3 godz. temu a jestem tak pełna, że oddychać nie mogę:szok:

ooo ja meza swojego tez codziennie rano wysylam po pieczywo swieze :) w sumie idzie z psem to kupuje zebyscie nie pomyślały ze sumienia nie mam wysyłać specjalnie jego :-p;-) a ja zauwazylam ze w ciazy lubie kanapki i przynajmniej po nich nei mam zgagi :) hhehehe i w ciagu dnia jak czuje nawet lekki głód to wole kanapke zrobic z serkiem naturalnym i ogorkiem swiezym badz pomidorkiem hehhe :)

A wiecie moze czy slonecznik mocno tuczy? Bo ja nie potrafie bez niego zyc, tak mnie ciagnie ze dlubalabym non stop. Tak, to mozna zdecydowanie nazwac moją zachcianka ciazową.:-D

oo ja zauwazylam ze moja zachcianka ciazowa to ARBUZ :) heheh dziubałabym go od rana do wieczora :)

moje drogie... muszę się pochwalić! waże kilogram więcej niż przed ciążą!!!
w końcu waga ruszyła!!! nareszcie!!! już zaczynałam na prawdę się bardzo martwić....

ale czuję, że teraz to pójdzie z górki:tak:

MMMM ta pyszna czekolada na kruchym wafelku ;-) Ledwo się obudziłam a już o nim myślę:tak: Mój M powoli staje sie zazdrosny:-)
I masz rację - nic tak nie robi dobrze na śniadanko jak dobre pieczywo , takie chrupiace :-) U nas na osiedlu jest piekarnia i te zapachy dodatkowo kuszą

U mnie pieczywo to zboczenie kompletne:) Może być nawet nieświeże!!!:tak:
Laparada, gratulacje!!! Może tak Ci już zostanie i po ciąży, że będziesz sie cieszyć z każdego kg na +;-) Byłabyś niezłym przypadkiem:):-)

reklama
Do góry