reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Dzieki laski,
Jedno co mnie zastanawia to, ze od jakiegos czasu (miej wiecej 2-3 tygodnie) budze sie z bolem i ide spac z bolem. Jest on do wytrzymania ale taki lekko upierdliwy, mozna sie do niego przyzwyczaic, ale chyba to nie jest normalne.
normalne na pewno nie jest
ja też tak miałam przez jakiś czas ale jak zaczęłam obniżac prolaktynę to mi to ustąpiło i ja doszłam do wniosku ze to od wysokiego poziomu prolaktyny miałam te bóle ale u Ciebie to może być całkiem co innego

reklama
Nic mi zlego sie nie dzialo po Castagnusie. Tylko pierwsze 2 cykle byly troche dziwne bo tabletki dzialaly. !szy cykl wydluzyl sie o 4 dni z 28 na 32 i byl poprzedzony 7 dniami plamien:crazy: a drugi cykl byl 29 i tez jakies plameinia wczesniej, chociaz niby ten Castagnus reguluje rowniez kwestie plamein miedzycyklicznych. Przyznam sie ze te plamienia dlugie mnie zniechecaly i juz chciala odstawiac i nawet zrobilam sobie jakies 7 dni przerwy ale potem wyczytalam ze trzeba wytrwac bo tak sie musi dziac aby wyregulowac wszystko.

Nic mi zlego sie nie dzialo po Castagnusie. Tylko pierwsze 2 cykle byly troche dziwne bo tabletki dzialaly. !szy cykl wydluzyl sie o 4 dni z 28 na 32 i byl poprzedzony 7 dniami plamien:crazy: a drugi cykl byl 29 i tez jakies plameinia wczesniej, chociaz niby ten Castagnus reguluje rowniez kwestie plamein miedzycyklicznych. Przyznam sie ze te plamienia dlugie mnie zniechecaly i juz chciala odstawiac i nawet zrobilam sobie jakies 7 dni przerwy ale potem wyczytalam ze trzeba wytrwac bo tak sie musi dziac aby wyregulowac wszystko.
to znaczy ze przed braniem Costagnusa nie miałaś zadnych plamień przed @ tylko w trakcie stosowanie sie pojawiły??
a jaki miałaś poziom prolaktyny że zdecydowałaś się na ten lek?? a wcześniej zbijałaś prolaktynę np Bromergonem??

olesia ja tak miewam ze stresu albo z zapalenia zatok, z zatokami to jeszcze katar jest, a ze stresu to musze najpierw sobie uświadomić czym się tak stresuję i rozwiązać problem, zazwyczaj przechodzi ten ból, to taka delikatna forma nerwicy:sorry:

Kanka - ale to trzyma Cię wtedy tak długo jak Olesię???

Olesia - dla mnie to to nie jest nomalne skoro tak długo. Amiałaś wcześniej już tak kiedyś?

Mialam plamienia ale trwaly ok 3 dni przed @ nigdy 7-8. Podejrzewalam ze albo od prolaktyny albo taka moja natura. castagnus ma tez niby regulowac te kwestie. Ja mialam prolaktyne 37 jakos chyba.
Buziaki
Ja tez uciekam. Lepianke trzeba ogarnac:tak:

...w zyciu mnie tak glowa nie bolala, poszlam spac z bolem ale po jakims czasie obudzilam sie i juz nie moglam wytrzymac :szok: Staram sie nie brac zednych przeciw bolowych ale nie dalam rady. .;-)

.Jedno co mnie zastanawia to, ze od jakiegos czasu (miej wiecej 2-3 tygodnie) budze sie z bolem i ide spac z bolem. Jest on do wytrzymania ale taki lekko upierdliwy, mozna sie do niego przyzwyczaic, ale chyba to nie jest normalne.

Olesia-no ja tez nie spalam...moglysmy sie umowic w polowie drogi na nocne pogaduchy;-)
te bole to moze byc albo efekt stresu i przemeczenia (nie zmeczenia ale przemeczenia) lub cos powiazanego z migrena....mialas wczesniej migreny?

Ale bardziej stawialabym na to 1-e...za duzo wszystkiego na raz na mysli, za duzo stresow, nerwow, decyzji, problemow..... i tak sie to sie kumuluje i kumuluje....i w nocy organizm sie juz poddaje....

trzymaj sie dzielnie!!!!-a jak masz dzis wolne to zasuwaj na dluuuugi spacer i poparz na zielen, wez glebokie oddechy, pogap sie na drzewa, powachaj trawe...oczysc mysli!!!!!!
Ja zapraaszam do Richmond Parku...poogladamy razem jelenie:-) nie siedz dlugo przed promieniujacym komputerem...

Mari27, Bernadko, AndziuS-buziaczki i dziękuje***

Makaronka-piekny suwaczek:-))))usciski!!!!

Kanka-nie marwt sie-szkodliwe jest, ale wylegiwanie sie na sloncu z niezakrytym brzuszkiem....Ty postapilas rozsadnie...nic sie nie nie stalo maluszkowi!!!! Caluski!

Eve-mnie chodzilo o takie miejsce na plywanie z maska i rurka (snorkeling)...a nie o prawdziwe nurkowanie ze sprzetem (scuba diving)...bo ja nie mam uprawnien.
Wiesz cos o tym?...Bo jak bylam w Grecji i na kefalonii to nie bylo takich miejsc...a np na Costa Brava czy na Ibizie bylo ich pelno....nie wiem jak jest a Zakyntosie...?

Ostatnia edycja:
Witam :-):-)
hm....wizyte????/...jeszcze nie dzwoniłam.....ale jak jutro bedzie mnie dalej bolec to pewnie jutro pojade.....a tak to za tydzien sie wybierałam
Na pewno wszystko będzie dobrze;-)

chce sobie zrobic przerwe... potrzebny mi taki odpoczynek psychiczny od tego wszystkiego...
Wracaj do nas z II kreseczkami ;-);-);-)

co wy jeszcze spicie??
Już nie :tak:

a co tu tak pusto??
Myślałam, że znowu będę godzinę czytała a tu tylko parę stron:-D

Mam dla was wiadomość że Zajec ma porobione badania, nie podda się zabiegowi i wychodzi dzisiaj. 10 sierpnia ma się stawić na kontrole. Nie wiem kiedy będzie mieć dostęp do neta.
No to dobrze.

Ja się czuję dobrze, ale martwi mnie ból jajnika lewego, już nie powinien boleć, chyba nici będą z trojaczków.
Mogą być bliźniaki ;-)

:-) a nic wielkiego nie bylo bo poszlismy na epoke lodowcowa ;-) (nic sensownego nie bylo w kinie) a w domku zostalam zaskoczona slicznym bukietem frezji :-D:-D:-D uwielbiam kolorowe bukiety! :-D a potem bylo wolanie bociana! :-D:-D
ciekawa jestem co bedzie za tydzien na 3 rocznice slubu bo P. cos szykuje wiekszego! :eek::eek::eek:
Super, czyli rocznica udana ;-);-)

Mam pytanko - wiem, że nie można się w ciąży opalać a wiecie może czemu? Samego brzucha czy ogólnie nie można się na słońce wystawiać?
Nie powinno się przegrzewać organizmu. A po opalaniu mogą pojawić się plamy.

Ale potwierdzam: dostalam smsa, że mamy sie nie martwić o Zajaczka, ze dzis wychodzi ze szpitala i ze nie ma i nie bedzie i nie bylo zabiegu i ze opisze nam wszystko jak wroci.:-)
daje tylko znac, ze cała noc nie spałam, kolano sie znowu uwzielo na mnie i bolało jak pieron.....,
Czekamy Justynko.
Przyznaj się co z tym kolanem robiłaś??:-D:-D:-D

że nie można w ciąży soku malinowego pić? może wywołać skurcze wg nowych badań, fety nie można jeść.... matko co kilka lat nowe rewelacje....
a te wody termalne to mnie zestresowały, ja bym tam siedziała kilka godzin.....:szok::szok:
Ja sok z malin piję od początku, jak się przeziębiłam w 5tc to właśnie internista i gin kazali pić, napar z liści malin powoduje skurcze. Co do fety to moja gin mówiła, żeby sprawdzać czy jest z pasteryzowanego mleka.
A o wodach termalnych to nie słyszałam :baffled:

Co ja sie w nocy nacierpialam, w zyciu mnie tak glowa nie bolala, poszlam spac z bolem ale po jakims czasie obudzilam sie i juz nie moglam wytrzymac
A może powinnaś do lekarza iść, może to jakieś bóle migrenowe:confused:
Na pewno masaż przed snem by pomógł ;-);-)

A to my dziś- 29 tc
z boku nie wygląda na bardzo duży ale z przodu jest ogromny;-);-)

Załączniki

• 29tc-mini.JPG
    29tc-mini.JPG
    15,8 KB · Wyświetleń: 22
dzien dobry kochane...
przepraszam was bardzo za te moje codzienne glupie pytanaia ale normalnie w paranoje popadam... dzisiaj mam bardzo zly dzien... obudzilam sie rano zeby tempke zmierzyc a tu z 36.9 (wczoraj) spadla mi o 2 kreski na 36.7.... nie wiem o co chodzi... juz tak ladnie piela sie do gory... przeciez jestem dopiero dokladnie 7 dni po owulce i do @ mam 7 dni... plakac mi sie chce strasznie... znowu moze jaks bezowulacyjny cykl albo cos bo ja juz nie wiem... :-:)-:)-:)-(

reklama
Do góry