reklama
Eve84
2 lata przerwy.....
niestety nie w takich terminach jak prywatnie .... kolezania chciala sie ostatnio zapisac na NFZ .... wstrzymane zapisy dzwonic dopiero na koniec wrzesnia ......... i tak jest w zasadzie wszedzie!a nie da sie nie prywatnie? ja chodze przez nfz.. jakby nie patrzec zaoszczedzilam jakies 1000-1500 od stycznia
Kropeczko ty moja mala kropeczko dobrze bedzie ... czasami warto wywalic ta kase a przyspieszyc pewne sprawy

Oluniu nie wiem jakie sa skutki uboczne wiem tylko ze luteina jest tak jakby naturalnym progesteronem a duphaston syntetycznym ....
WSISTKIM DZIEWCZYNKOM DZIEKUJE ZA PIEKNE ZYCZENIA Z OKAZJI ROCZNICY (zaczynam sie gubic co i ktora napisala
w.kropeczka
Fanka BB :)
ja chetnie ale popoludniu bernadko...teraz musze zjesc sniadanie bo u mnie juz 9-ta....zapraszam na kawke
http://www.glitter-graphics.com
kolezanka brala ...miala bole glowy, zawroty, przytyla sporo w kilka m-cy i wzrosly jej cycki...a jakie sa strony uboczne duphastonu i luteiny???
ale moze tylko ona tak reagowala...nie wiem

P
patrysia*
Gość
HEJKA:-)
Aaa my jeszcze troche i na dworek sobie pójdziemy
Aaa my jeszcze troche i na dworek sobie pójdziemy

badaicka
Paulusia i Filipek
Boshe Kropeczko 18 tyg to faktycznie szmat czasu i to nie tylko ze względu na fasokle ale przede wszystkim ze wzgledu na normalne Twoje funkcjonowanie.
Kurcze moze faktycznie o ile Was stac wyłozyć pieniązki i zacząć leczenie w Polsce?
Tylko nadal nie rozumiem czemu tu w kraju nie uwzglednaja Twojego ubezpieczenia tam w UK
Kurcze moze faktycznie o ile Was stac wyłozyć pieniązki i zacząć leczenie w Polsce?
Tylko nadal nie rozumiem czemu tu w kraju nie uwzglednaja Twojego ubezpieczenia tam w UK

w.kropeczka
niestety nie w takich terminach jak prywatnie .... kolezania chciala sie ostatnio zapisac na NFZ .... wstrzymane zapisy dzwonic dopiero na koniec wrzesnia ......... i tak jest w zasadzie wszedzie!
Kropeczko ty moja mala kropeczko dobrze bedzie ... czasami warto wywalic ta kase a przyspieszyc pewne sprawyte 18 tyg to faktycznie dlugo w razie co trzymam kciuki za 4 tyg! ;-);-)
ale jaja...czyli w Polsce tak naprawde jak sie nie nie idzie prywatnie to jest to samo co tu...trzeba czekac do specjalisty i to czasem dluuugo.......koniec wrzesnia to przeciez 2 m-ce!!!
ja Evie jeszcze nie wiem co zrobie, bo dopiero wczoraj sie dowiedzialam jak z terminami...ale jak bedzie sie to tak przedluzalo i nadal bolalo to chyba pojde pod skalpel x 2 w Polsce, zaplace za operacje ale mam nadzieje, przyspiesze staranka...nie wiem ile musialabym placic, ale poprzednio za ta co mialam artroskopie powiedzieli mi kolo 4 -4,5 tysiecy...ostatecznie zaplacilam tylko 2 300 by spieprzyli i nie naprawili kolana wiec policzyli "polowe"...a te kolejne operacje teraz nie mam pojecia...musze we wrzesniu pojechac do moich lekarzy w kraju i pogadac o tym....
ale serio-mam dosc...od stycznia sie to juz ciagnie i ja nadal w krzakach

Ostatnia edycja:
badaicka
Paulusia i Filipek
Taaaa a u nas juz 10-ta......ja chetnie ale popoludniu bernadko...teraz musze zjesc sniadanie bo u mnie juz 9-ta....

gosia:)
z nadzieją w przyszłość
Witajcie kochane !! czy ktos jeszcze pije kawke?? Ja taka troche zabiegana bo mama przyjechala i znowu jej kolano dokucza wiec musze jej pomoc wszystko pozalatwiac...
Kropeczko - moja mama zapisala sie w krakowie do jakiegos specjalisty od kolana nazwisko na P ale dopiero ma wizyte pod koniec wrzesnia - masakra...
Jak ten specjalista twoj od kolana sie nazywal??
Eve - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy...
Kropeczko - moja mama zapisala sie w krakowie do jakiegos specjalisty od kolana nazwisko na P ale dopiero ma wizyte pod koniec wrzesnia - masakra...
Jak ten specjalista twoj od kolana sie nazywal??
Eve - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy...
Eve84
2 lata przerwy.....
no niestety czeka sie oj czeka dlatego ja czesto ide prywatnieale jaja...czyli w Polsce tak naprawde jak sie nie nie idzie prywatnie to jest to samo co tu...trzeba czekac do specjalisty i to czasem dluuugo.......koniec wrzesnia to przeciez 2 m-ce!!!
ja Evie jeszcze nie wiem co zrobie, bo dopiero wczoraj sie dowiedzialam jak z terminami...ale jak bedzie sie to tak przedluzalo i nadal bolalo to chyba pojde pod skalpel x 2 w Polsce, zaplace za operacje ale mam nadzieje, przyspiesze staranka...nie wiem ile musialabym placic, ale poprzednio artroskopie powiedzieli mi kolo 4 -4,5 tysiecy...ostatecznie zaplacilam tylko 2 300 by spieprzyoi i nie naprawili kolana wiec policzyli "polowe"...a te operacje teraz nie mam pojecia...musze we wrzesniu pojechac do moich lekarzy w kraju i pogadac o tym....
ale serio-mam dosc...od stycznia sie to juz ciagnie i ja nadal w krzakach![]()

jak mam szybko cos sprawdzic jakies badanie zrobic to sie nie szczypie

z tego co pamietam to brat za placil za operacje cok ok 2000-3000 zl (wiesz ktora)

reklama
w.kropeczka
z ubezpieczeniem jest tak (nie tylko moim ale kazdego pracujacego poza Pl i majcego tzw. karte ubezpieczenia europejskiego)- ze ona jest uznawana i leczenie w Polsce jest za darmo w przypadkach naglych...jak np. zlamie sobie w Polsce kolano, albo dostane wirusa nagle i wyladuje w szpitalu, albo zachoruje nagle na grype, angine...cokowilek naglego....albo bede miala wypadek itd.... itd...wtedy ide normalnie w kraju do lekarza czy szpitala i nie place...bo stalo mi sie to nagle jak bylamw Polsce...tak samo byloby gdybym byla w niemczech, gdziekowliek w Eiropie....Tylko nadal nie rozumiem czemu tu w kraju nie uwzglednaja Twojego ubezpieczenia tam w UK![]()
ale! moje choroby to teraz juz.....leczenie przewlekle i tzw. leczenie planowane i nie wolno mi - mieszkajac w UK- prowadzic bezplatnego leczenia planowanego w Polsce...bo mam opieke zdrowotna tu w UK.
Rozumiesz...tak samo byloby np z Toba - jakbys teraz przyleciala do mnie do londynu na wakacje...masz tu w Anglii ogolna opieke na podstawie karty ubezpieczenia europejskiego...ale dziala ona tylko w naglych przypadkach...wiec nie mozesz sobie zaplanowac ze do mnie przylecisz na np rekonstrukcje kolana...? jednak jakbys miala tu wywrotke na chodniku w trakcie zwiedzania miasta i uszkodzila tu kolano to taka rekonstrukcje zrobia ci za darmo i polski nfz zaplaci za nia angielskiemu nhs.
Ostatnia edycja:
Podziel się: