reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej dziewczyny!

Wstałam dziś o 10 i prawie od razu z ciężkim żołądkiem i jak jem to mi się nasila pobolewanie:( Do tego męże glowa boli okropnie, a ja mam drugi dzien ciśnienie powyżej 130 (wczoraj 136/83, a dziś 131/81).:-(

ciśnienie też takie miewam ale trzeba się martwić jak zdecydowanie przekracza 140/90 :tak:

My właśnie wróciliśmy z nad jeziorka :tak: mała leży i odpoczywa mam nadzieje ze zaśnie to ja też sie położę ;-)

ja nie będe kupować,:no: bo wiem, że jak będe miała stetoskop w domu to będe podsłuchiwać dzidzie cały czas ,od rana do wieczora - bez umiaru:-);-)

Hej Dziołszki :-)
Witam się z Wami życząc Wam miłego dzionka i lecę sprzątać :-)
Powywalałam wszystko na środek pokoju i jak na razie Oliś robi porządki po swojemu :-D:-D:-D

Niestety6 siemie lniane nie pomogło.
Sylwia 100, dzięki za radę z musztardą, jadłam i pukałam się w głowę ( ostre na zgagę) a o dziwo pomogło, co prawda tylko na 2 godziny ale dobre i to:-):-):-)

Asiax mnie męczyła wczoraj zgaga i nie wiem od czego :dry: na szczęście mleko pomogło a dzis jem migdałki bo się w nie zaopatrzyłam jak już czułam ze mnie zaczyna zgaga łapać podjadam i pomogły :tak:

ale z tego co czytałam trzeba leżeć na lewym boku niby ten kwas mniej się wydziela i niby pomaga mleko jogurty czy tam kefiry mozna jeść też migdały czytałam też o wodzie zuber ale nie mam pojęcia co to za woda ;-)i Gelatum Alumini Phosphorici te dwa ostatnie pewnie do konsultacji z lekarzem :tak:no i w 1 ciaży mi Reni pomagało :tak:

i tu jeszcze znalazłam takie coś :-D

Sprawdzone sposoby

Aby złagodzić dolegliwości, możesz zażywać dostępne bez recepty leki neutralizujące nadmierną kwasowość soku żołądkowego. Sprawdź tylko (w ulotce), czy preparat mogą stosować kobiety w ciąży i, oczywiście, zachowaj umiar. Zanim jednak sięgniesz po leki, wypróbuj znane od lat sposoby na zgagę. Oto, co polecają doświadczone mamy:

• imbir – możesz jeść ciasteczka imbirowe lub pić napar z korzenia tej rośliny;
  • rumianek, mięta – napar z tych ziół warto pić zamiast czarnej herbaty i kawy, które nasilają objawy zgagi.
  • siemię lniane – łyżeczkę nasion zalej pół szklanki wrzątku, poczekaj, aż przestygnie, a następnie wypij (najlepiej na noc), dodając trochę ciepłego mleka lub wody; siemię powinno mieć konsystencję gęstego kisielu – wtedy stworzy na ściance przełyku szczelną warstwę ochronną;
  • mleko – świeże mleko pij niezbyt tłuste – najlepiej 1,5-proc.; możesz także zastąpić je maślanką, naturalnym jogurtem lub kefirem;
  • sól Vichy – w aptece możesz ją kupić bez recepty w postaci tabletek musujących. Sporządzony z nich roztwór wypijaj po obfitszych posiłkach. Sól Vichy poprawia trawienie i działa zobojętniająco na kwaśną treść żołądka.

witajcie!dawno mnie nie bylo.tak Wam zazdroszcze tych brzusiów i dzidziusiów.mam nadzieję ze ja sie zalapie na maj2010 :dry:ale sie okaze:sorry2:pozdrowionka dla wszystkich mamus i dzidziusiów:-):-)powodzenia!!
To trzymam kciuki, żebyś była majową mamą 2010!!

A my dopiero wróciliśmy od mojej mamy, Wiki jeszcze biega po ogródku, pogoda cudna, jutro jedziemy na działkę do teściów na cały dzień.

HELLO:-)
Czuje się dzisiaj jakby to była niedziela:-Da teraz M robi wafle co się nie moge doczekać:-p

Patrysia, męża nie ma co zmuszać, bo Ci potem z alkowy ucieknie. Może jeszcze zmieni decyzję. Dla nich to też jest ogromne przeżycie.

tak tak kochana wiem i jak wcześniej pisałam ja nie zmuszałam M do perwszego porodu tak i do tego nie będe:tak:

Dobranoc dziewczyny ja idę już spać. Właśnie sobie zrobiłam aromatyczną kąpiel z eukaliptusem i cytrynką. Półgodziny leżałam w wannie i tylko zmieniałam maseczki ;-)
Potem wysmarowałam się kremem dla kobiet w ciąży i czuje się teraz wyśmienicie.
Leżałam w zielonej wodzie i głaskałam sobie brzuszek :-D. Ja normalnie nie mam wanny, tylko prysznic. Więc jak jestem u teściowej to trzeba to oczywiście wykorzystać. :-D

Słodkich snów dziewczyny :-)

wiesz wszystko pieknie i cudnie ale jednak z "ale"nie zaleca się długiej kąpieli we wannie :sorry:w sumie głownie to prysznic powinien ciężarnie służyć:sorry:a jak już wanna to tak nie za długo bo nie tylko że ciepła woda itp.ale także i tam szybciej o infekcje:sorry:

a ja dzis od samego rana wymiotuje:-( a glowa mnie tak boli ze chyba mi ja zaraz rozsadzi....eeeech...

oj oj współczuje:sorry:

reklama
Do góry