reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Moj gin jest stary i brzydki i M nie ma o co sie stresowac.Tym bardziej, ze chodzi ze mna na wizyty i pierwszy raz nie chcial byc przy badaniu a ostatnio jak bylismy to zostal w gabinecie i katem oka widzial jak mnie bada:-DTroche szok to byl dla niego ze jakis obcy dziad mi..cos wsadza..ale nie bylo zle:-D

:-D:-D:-D:-D:-D
ciekawe co mój by powiedział, jakby zobaczył, że kobitka mi coś wkłada :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam nowa stycznioweczke:tak:

jaka mam ciezka pogode, chyba zasne na siedzaco:crazy: do tego jestem w pracy, zdaje mi sie, ze w ogole nie kontaktuje. Jest parno, goraco 36 stopni, jedyne co dobre, to ze slonce wreszcie zaszlo i nie grzeje ;-)

Kopciuszku ja go pamietam jeszcze jak nmojego Oskara rodziłam:tak:prawie 7 lat temu to po porodzie sie wstydziłam kołdre do góry podniesc zeby krocze obejrzał taki skubaniec był przystojny:tak::-D:-D:-Da ,ze zna sie na usg to mam porównanie z doktorem P:tak:dzien do nocy:tak:
WITAM NOWA STYCZNIOWECZKE

Jak chodfzilam w pierwszej ciazy to snil mi sie bardzo czesto:-Dnawet powiem ci ze jak szlam do niego na wizyte to troche sie krepowalam ale po chwili mijalo:-)jak lezalam po porodzie w szpitalu to jak przyszedl do mnie w niedziele,ubrany w koszulke i spodnie bez fartucha to myslalam ze tam padne na jego widok:tak:
Powiedz mi jakim ginem byl pan P?Ja slyszalam ze ogolnie nie jest zly tylko taki dupowaty,nie potrafi sam podjac decyzji ale ogolnie nie jest zly w swym fachu:tak:tylko to takie wyrosniete chłopisko:-Djak przyszedl mi do porodu to balam sie jak nie wiem.

Ja jak bylam z moim mezem na wizycie to pan ginekolog zawolal go dopiero po badaniu na samo usg.Teraz jakos nie potrzebuje jego obecnosci.

Witajcie dziewczynki:-) Czuję się jak padlina. Znowu bym chłopa przez sen pobiła. Jej! Mam już dość tych snów:-( Wczoraj mi się śniło że mi wody odeszły i zalałam sąsiadów:-D i pojechaliśmy do szpitala a tam lekarz powiedział że to dobrze jak jest dużo wody. Zrobił USG i był chłopaczek.:-) A dzidziolek też aktywny coraz bardziej w nocy i spać nie daje:tak:I jeszcze taki gorąc dzisiaj:wściekła/y:
hehe :-D

Dziewczyny, dziś rano widziałam nowy wątek o potwierdzonej płci malucha. Wątek został usunięty, bo utworzono go niezgodnie z regulaminem. (Chwała naszym moderatorkom:-);-);-))

Pomyślałam jednak, że można przecież utworzyć listę w wątku - obstawiamy chłopiec czy dziewczynka. Nie ma potrzeby tworzenia nowego wątku i robienia bałaganu. Co Wy na to? Mogę się tym zająć, jeśli byście chciały, tylko na tamtym wątku musiałybyście napisać, czy już wiecie, co nosicie w brzuchu, żebym nie musiała skakać na wątku głównym i szukać.
super lista i super pomysł :tak:

Melduje że żywi wróciliśmy z urlopu. Nigdy więcej wakacji z dzieckiem. Kolejny urlop na który jedziemy dzieci spędzą u którejś z babć. Nic nie wypoczęłam ;-)
witamy z powrotem :tak:

Witam serdecznie :)
też jestem styczniową szczęśliwą mamusia :) termin to ok 18 styczen! chociaż na usg wychodzi,ze 6 dni wczesniej,zobaczymy :)
jeżeli chodzi o płeć to nasze maleństwo trzyma to w tajemnicy i nie chciało się ujawnić :)))
najważniejsze,że zdrowo rośnie...a my sobie poczekamy :)))
pozdrawiam wszystkie styczniowe mamuśki
witam :-)

Witam nową stycznióweczkę i dziewczyny po urlopach Karoli i BackWizard :-)

Ja w ogóle nie planowałam ani 3d ani 4d będę miała połowkowe zwykłe USG - nie widziałam innego w gabinecie mego gina. Myślicie, że to wystarczy? Czy do doświadczonem lekarzowi wystarczy zwykły obraz?
jak dla mnie wystarczy :tak:

mój m. nie chce znać płci, więc mu nie powiedziałam, ale się zastanawiam jak on w takim razie chce urządzić pokoik:dry:a wyprawka? wózek i inne rzeczy? co, będzie sam wszystko kupował jak już urodze?
Narazie jeszcze robimy nasz pokój, ale jak skończymy, to czeka nas jeszcze pokoik maleństwa
no to ciężko będzie ukryć płeć w takim wypadku :sorry2:

Witam wszystkie "ciężarówki". Mój wstępny termin porodu to 31.01.2010. Pozdrawiam
Witam:-)

Ja w pierwszej ciąży chodziłam do kobiety. I sobie nie wyobrażałam, że może mnie facet oglądać. Potem miałam z moja ginką przejścia, straciłam do niej zaufanie. Długo szukałam gina i w końcu trafiłam do faceta. I to tak przystojnego, że można się zakochać na zabój. ;-) Mój mąż przyjął ze spokojem wybór, bo dla niego najważniejsze jest, żeby to był dobry lekarz.

Jak chodfzilam w pierwszej ciazy to snil mi sie bardzo czesto:-Dnawet powiem ci ze jak szlam do niego na wizyte to troche sie krepowalam ale po chwili mijalo:-)jak lezalam po porodzie w szpitalu to jak przyszedl do mnie w niedziele,ubrany w koszulke i spodnie bez fartucha to myslalam ze tam padne na jego widok:tak:
Powiedz mi jakim ginem byl pan P?Ja slyszalam ze ogolnie nie jest zly tylko taki dupowaty,nie potrafi sam podjac decyzji ale ogolnie nie jest zly w swym fachu:tak:tylko to takie wyrosniete chłopisko:-Djak przyszedl mi do porodu to balam sie jak nie wiem.

Ja jak bylam z moim mezem na wizycie to pan ginekolog zawolal go dopiero po badaniu na samo usg.Teraz jakos nie potrzebuje jego obecnosci.
Powiem ci ,ze ile ludzi tyle opinii:tak:dla mnie doktor P to taka pipa:tak:jak straciam tamta ciaze to on sie mnie pyta kiedy chce przyjsc do szpitala na zabieg -to on powinien wiedziec czy chodzenie z martwa ciaza jest bezpieczne:tak:takie cieple kluchy,wogole niekontaktowy i niemowa:tak:moze lekarz dobry ,ale ja potrzebuje konkretnego lekarza ,ktory powie co i jak:tak:Powiem ,Ci ze chyba zdecyduje sie na prywatna polozna do porodu-po opowiesciach kolezanki jak teraz jest na porodowce u nas :szok:

Jedyną kobietą w moim całym życiu która mnie badała to położna przy porodzie:tak:i ona akurat jest super babka co o niej to tylko dobre rzeczy moge powiedzieć(jeśli chodzi to jaka była przy porodzie moim):tak:ale jeśli chodzi o kobiete ginekolożke nie wiem jak to jest ale ja wole wybrać faceta ginekologa:tak:a co do M on takze nie patrzy jaki on jest tylko czy dobrze bada i ogólne podejście ma do ciężarnych a mój go chwali bo nawet widzi jak z nim gada przez telefon to tylko jemu potrafi ufac:tak:

Powiem ci ,ze ile ludzi tyle opinii:tak:dla mnie doktor P to taka pipa:tak:jak straciam tamta ciaze to on sie mnie pyta kiedy chce przyjsc do szpitala na zabieg -to on powinien wiedziec czy chodzenie z martwa ciaza jest bezpieczne:tak:takie cieple kluchy,wogole niekontaktowy i niemowa:tak:moze lekarz dobry ,ale ja potrzebuje konkretnego lekarza ,ktory powie co i jak:tak:Powiem ,Ci ze chyba zdecyduje sie na prywatna polozna do porodu-po opowiesciach kolezanki jak teraz jest na porodowce u nas :szok:

Czemu?To co takiego sie teraz dzieje?
Ja powiem ci ze mi pan ginekolog zapewnil dobre warunki w szpitalu przy porodzie choc go wtedy nie bylo na dyzuze,powiedzial wszystkim co i jak ma wygladac:tak:panu P tez;-)

reklama
Glupio rozkraczac sie przed obcym chlopem ginem (czy kobieta ginka), ale tak musimy niestety robic, zeby kontrolowac czy wszystko w porzadku na dole. Innej rady nie ma.
Ja kiedys tez chodzilam tylko do gina faceta i uwazlam, ze faceci sa lepsi od kobiet. Pozniej sie na nim troche zawiodlam i przestalam do niego chodzic. Teraz tutaj we Wloszech mam za lekarza kobitke i nie zamienilabym jej za nic. Jest super. Przede wszystkim jest spokojna, nie panikuje i nie straszy. Podchodzi do wszystkiego w sposob naturalny. Nie krzyczala, nie prawila moralow i nie straszyla jak zobaczyla moje marne wyniki krwi z mega anemia.Moim zdaniem nie ma znaczenia czy gin jest kobieta czy mezczyzna. Musi byc dobry i znac sie na rzeczy. Bylam tez tutaj u innej kobiety, ale ta sprawiala wrazenie poza zasiegiem. Jednym uchem jej wchodzilo to co mowilam, a drugim wychodzilo, wiec sobie od niej poszlam;-)

Do góry