reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

dziękuję wszystko w porządku obgadalismy wszystko i bedziemy wytrwale walczyć o maluszka :tak:
uswiadoił sobie ze musi sie postarac zeby sie udalo bo nie jest idealny pod tym wzgledem
nie nakopiesz bo ci zwieję :-D:-D:-D:-D
no to super!!!! to bardzo ważne żebyście oboje się wspierali w sumie trudnym staraniu się.
Zajączki są bardzo szybkie, pamiętaj:-)
:-);-)
Czesc opalona Poziomko. Brakowalo tu Ciebie. No z tym przyjazdem to mnie tak nastraszylas, ze juz wracam do lozka i ogladne sobie kolejny odcinek Grey's Anatomy.
A ja MIAŁAM NADZIEJĘ ŻE SIĘ UCIESZYSZ ŻE przyjeżdzam... nieźle, zamykam sie w sobie:-) a tak poważnie musisz uważać na Was!!! Bez biegania po mieszkaniu.
co do serialu...uwielbiam go:):)

wiecie co mam zagwostke ....... na jutro umowiona jestem do ginki (100zl) ale umawialam sie wtedy co mialam co 2 tyg @ teraz w zasadzie o ile progesteron wyjdzie ok to nie mam po co isc ... wiec juz nastepna wizyte bede miala u innej lekarki i nie wiem co zrobic czy nie odwolac wizyty .... narazie wymyslilam ze poczekam do jutra do wynikow w razie co odwolam zaraz po odebranie jak beda ok :sorry2:
Moim zdaniem skoro mozesz miec później za free to ja bym sie wstrzymała. Wiesz 100 piechota nie chodzi, a wiadomo dzidzia wymaga sporych nakładów;-);-)
A tak serio. Ja bym odwołała. Poszła do tej za free, jesli okaże się że jest do d* to wtedy umówiłabym się jeszcze raz.
szczerze mowiac to raz lepiej raz gorzej... mdlosci mam potworne, najczesciej po poludniu i przed spankiem... w ogole jestem masakrycznie glodna ale jak
To niech TZ robi obiad a ty wtedy wyjdź. Jak wrócisz to zjesz ze smakiem:-):-)
Ja też miałam wizytę na jutro - moja kosztuje 150zł. W piętek też odebrałam wyniki i wszystkie wyszły ok. wiec odwołam i zapisałam się na następny wolny termin czyli 6 października. Mam nadzieję, ze wtedy już będę podglądać moją fasolkę. Ale czy tak będzie, czy znów .......... Nie wiem. Na razie spróbuję jeszcze naturalnie.
:szok::szok::szok::szok: dopiero w paźnierniku??? rozumiem że to na NFZ takie terminy....
Dzien Doberek wszystkim babeczkom;-)Mnie tak dzisiaj mocno zamdliło ze zwymiotowałam ale zjadłam sobie jabłko i mdłosci narazie przeszły.Tak wogole mi jest tak troche smutno dzisiaj mamy II Rocznice Ślubu a spędzac ja bede sama:-(Ale jak wróci to sobie to nadrobimy:tak:
OOOOJ, do wieczora niedługo. Ja w I rocznicę byłam zupełnie sama a M. wrócił dopiero kilka dni po:-)
Miłego świętowania i oczywiście wszystkiego dobrego z okazji rocznicy:-):-)
tego nie wiedziałam.. ale poczytałam sobie o tej chorobie i mam wiecej niz polowe objawow.. zgrzywam zebami, krzywy zgryz, bol głowy, wrazliwosc na zimne i takie tam, innych objawow nie dostrzegłam bo nie wiem czy mam poscierane zeby i raczej nie bolą mnie miesnie twarzy rano.. jak wpiszesz w google to mniej wiecje wyjdzie to:
Choroba okluzyjna
Cholera, chyba tez to mam.... Tez mam krzywy zgryz, ale ja nam wysunięta dolną szcękę do przodu. I dolne zęby zachodzą na górne.
Zgrzytam podobno okrutnie, czasem nawet rano bolą mnie zębby zwłaszcza jeden, nadwrażliwe itd... kurka ładny cyrk.
ja czekam do pojutrza...jezeli nie dostane @ oczywiscie he he
A kiedy powinnaś miec??

reklama
sorki za szczerosc ale ja to bym wolala isc i sobie ,,pogadac z kibelkiem'' niz sie meczyc z mdlosciami... a tu jak na razie tylko one sa... masakra... jak nie bylam w ciazy to sobie myslalam ze fajnie tak miec mdlosci w ciazy... nastepnym razem to sie wczesniej w jezyk ugryze... ja to potrafie cos smacznego zrobic na obiad... glodna jestem jak nie wiem... i kiedy w sumie wszystko jest na talerzu i tylko czeka na pochloniecie to ja stwierdzam ze juz nie mam ochoty tego jesc... chyba samym zapachem sie najadam... jedynie co moge zjesc to pomidorki i pije duzo soku pomidorowego... po innych warzywach to mi sie odbija... a po swierzych ogorkach to dopiero masakra i ciezko tak jakos... moze sprobuje z mieta... podobno tez pomaga... dziewczyny pisaly zeby jakis sucharek zjesc przed wstaniem z lozka... ale najgorsze jest to ze rano jest zupelnie ok... dopiero pozniej sie rozkreca...
a ty masz jakies sprawdzone sposoby na mdlosci??

Mnie ciagle albo zoladek albo watroba napiernicza, to normalne, ze sie w ciazy kiepsko trawi?
:baffled:

Mogłam jeść w zasadzie tylko chleb biały z dżemem lub miodem, na zapach mięsa ryb, wędlin, otwieranej lodówki czy zmywarki - MASAKRA.

Masz racje z tym zapachem z lodowki - ja sie juz nauczylam wstrzymywac oddech jak otwieram - jesli sie zapomne i powacham, od razu robie sie zielona
:baffled:

Dzisiaj jeszcze zgaga dopelnia radosci...
;-)

Zajączek81- niestety tu nie chodzi o NFZ, takiego rozchwytywanego mam gin, wynika to z tego, że chcę rodzić w szpitalu w którym pracuje inaczej nie mam szans. A po za tym jest świetny, zna sie też na endokrynologi a z tym od 10 lat mam kłopotki. Więc tyle muszę czekać na wizytę, ale gdyby coś to mam nr na kom. i znajduje wcześniejszy termin.

olapolap- na zgagę też mi działały te cukierki miętowe, polecam (dziecku nie zaszkodzi, nie jest to taka chemia jak reni itp. a tobie zrobi się od razu lepiej)

Cholera, chyba tez to mam.... Tez mam krzywy zgryz, ale ja nam wysunięta dolną szcękę do przodu. I dolne zęby zachodzą na górne.
Zgrzytam podobno okrutnie, czasem nawet rano bolą mnie zębby zwłaszcza jeden, nadwrażliwe itd... kurka ładny cyrk.
mój M przypadkiem znalazł artykuł na ten temat i zaczelam czytac.. zgrzytam zebami od zawsze ale teraz jest tez ból głowy a chce sie go pozbyc wiec szukam wszystkich mozliwosci

olapolap- na zgagę też mi działały te cukierki miętowe, polecam (dziecku nie zaszkodzi, nie jest to taka chemia jak reni itp. a tobie zrobi się od razu lepiej)

Dziekuje, kupie sobie :tak: Na razie mam przy lozku owocowe landrynki :-D Masz jakis magiczny sposob na mdlosci? Mnie juz nawet mdli jak czuje zapach wlasnego dezodorantu :szok:

Nooooooo laaaaaaaaska :-D Kciuki zcisniete :-D

Podziwiam cierpliwość, mi to odbija ciągle o tym myślę w końcu sie łamię i idę do apteki po test. Za każdym razem sobie obiecuję, że wytrzymam, że bez sensu nie będę tracić pieniędzy, że niczego nie przyspieszę- ale i tak testuję:zawstydzona/y:

wiesz co ja tak naprawde nie mam czasu myslec o tym,ze go nie ma (poki co..)
tylko wtedy kiedy jestem sama,tak jak teraz siedze pisze z Wami czekam na kumpele a kiedy ona przyjdzie znowu o tym zapomne na jakis czas...zreszta nic nie czuje ani na @ a juz tym bardziej na ciaze..tylko cycki mnie bola i to wszystko,zreszta staram sie juz tyle czasu ze kiedy pomysle ze mogloby sie udac to smiac mi sie chce z samej siebie,ze jeszcze sie ludze hehe

reklama
Cześć dziewuszki!!

Dawno mnie nie było ale melduję, że żyję:-D bliźniaczki do jutra u mnie są więc nie bardzo mam czas...
upieklam dzisiaj ciasto z brzoskwiniami, ciekawe czy dobre będzie...??

Co tam u was??
wielkie buziaki dla wszystkich!!

Do góry