reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Dzisiaj szukałam informacji o herbatkach na przeziębienie i znalazłam przy okazji info o herbatkach w ciąży. NA skurcze i początkujące infekcje najlepsza jest herbatka z głogu. Natomiast z liści malin na uelastycznienie szyjki!!!! W II trymestrze nalezy ją pić raz dziennie, a w III już 2-3. Jutro z rana maszeruję do zielarni po herbatę z liści malin :tak:

Kochana, nie można... Nawet malin w dużych ilościach nie można jesć. Powodują skurcze i przedwczesne porody... Najlepiej pić już w okolicach terminu porodu.

Mnie wszystkie wnętrzności bolą po haracach mojej panienki w brzusiu.... Skacze, wypina się i na dodatek coś takiego robi, że uciska mnie wszystko i czasami ciężko oddychać...Wczoraj myślałam, że już gorzej być nie może, ale dzisiaj od rana mam to samo :szok: i do tego jeszcze sny glupie...

reklama
Dzięki dziewczyny !!!
Byłam właśnie w aptece i dostałam Smectę, Lacidofil, Orsalit (na odwodnienie) i Nospę.
Cały brzuch mnie boli tzn tak kłuje, dlatego ta Nospa.
Chyba urwę się z pracy za chwilę i pojadę do domu.

Pij dużo wody. Jest coś takiego jak Gastrolit na odwodnienie. No i zjedz czekoladę gorzką, wypij Pepsi (nie colę, musi być org pepsi), zrób sobie ryż z jabłkiem (prawie papka ma z tego wyjść) i powinno przejść.

Co do zgagi, to mi pomagają owoce. Dokładnie to brzoskwinie. I mleko. Choć czasami jest tak silna, że nic nie da się zrobić :-( Zauważyłam też, że przechodzi jak leżę sobie na lewym boku.
też pisałam o tym lewym boku.... jak ręką odjął ;-) ale ile można tak latać i się kłaść....:-p hehe

Kochana, nie można... Nawet malin w dużych ilościach nie można jesć. Powodują skurcze i przedwczesne porody... Najlepiej pić już w okolicach terminu porodu.
ja piję przez całą ciążę sok z malin.... tai do rozrabiania z wodą.... bo inny mi nie podchodzi...
albo są za kwaśne albo za słodkie i jeszcze nie urodziłam;-)

a tak poważnie to o liściach też słyszałam że są na przyśpieszenie porodu...

luuuuzna ja też jestem typkiem "na ostatnią chwilę" ale czasem to potrafię zaskoczyć....:-D np mam już wyprawkę do szpitala i czeka ładnie spakowana w plecaczku.... hehe

miłej imprezy życzę.....:-)

Danika - GRATULUJĘ!!!! :-) A może tak wkleisz zdjęcie sukni? :-) Powspomina się trochę :-) :-) :-)

Ka...M ja też zawsze torbę do szpitala mam pod ręką. Już dwa razy się przydała...

HEJ DZIEWCZYNY! jestem tu nowa ja mam termin na 3 listopada już nie mogę się doczekać maleństwa:)bedzie to synek ale wciaz nie mamy z mezem wybranego imienia:(ehh mam nadzieje ze jakos sie sprezymy. wyprawke dla dzidzi juz prawie mamy cala.
Pozdrawiam wszystkie mamusie listopadowe :)

Ka...M to sie dobrałyśmy:-D Ale wyprawki zazdroszę:tak:
Ja jeszcze nic nie mam:zawstydzona/y:

ewelinka - witamy na pokładzie! Ja jestem listopadowo - grudniowa, więc możesz byc październikowo - listopadowe hehe... ja mam 1 termin na 6 grudnia

reklama
no zamierzam sie za to wziasc od przyszłego tygodnia :-)

Ka...M no prosze już naszykowana? a powiedz co spakowałaś? ;-) może sobie posprawdzam w swojej liście ;-)
no więc tak... lista jest tak śroenio długa ... ale sugerowałam się kartką ze szpitala (ze względu na to że nie ma u nas kaftaników pokupiłam body zapinane w kroku)
-body-6szt, piżamki(pajacyki)6szt, 2 r ęczniki kąpielowe dla dziecka,vaselina,2 opakowania pieluszek, chusteczki nawilż. , oliwka, sudocrem, 2 czapeczki+1 na dwór, kombinezon na dwór(na wyjście),3 pary skarpetek, rękawiczki niedrapki i narazie tylko to bo nic więcej na liście nie miałam
a dla siebie to
-szlafrok, kapcie,4 piżamy, stara koszulka, stanik, majtki,2 ręczniki ciemne, przybory toaletowe, krem do ust, wkłady higieniczne(te duże) -2 opak, majtki jednorazowe 2 opakowania, no i też chyba narazie to wszystko ...o ile czegoś nie pominęłam;-)
jeszcze mam jakieś tam drobne dodatki ... ale to tak od siebie dorzciłam...

Do góry