reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

No ja właśnie spolowałam :-D
Boję się, że potem będą drogie bo tak na jesień to potrafią zimowe żeczy licytować, że chocho :-D
że mi się sytuacja finansowa pochrzaniła to na nowe nas nie stać ale te są ok. i naprawdę wyszły nie drogo :-)

Daga- bardzo ładne są te rzeczy :tak:

reklama
hehehe, no to rzeczywiście :-D

Mi gin. uratowała ciążę, mam USG z 4 tyg.(2 tydz. od zapłodnienia (taka mała czarna plamka) nic wiecej, powiedziała, że musimy czekać aż się zarodek pojawi, ja do Niej poszłam dlatego, że przechodziłam grypę żołądkową (wiedziałam ,że jestem w ciąży bo po ok 8 dniach od zapłodnienia na testach wychodziły mi 2 blade krechy), ale zaczełam plamić, dała duphaston i dzięki temu nie poroniłam samoczynnie :tak:

z tym rozpoznaniem ciązy do 10 tyg też jest tak nie do końa jasne, bo asystentka mojego gin powiedziała że to się tyczy dzieci poczętych w listopadzie , czyli teoretycznie Nas to nie dotyczy, ale z kolej moja kumpela mówi że to zależy od wojewodztwa w którym się mieszka, bo niby każde ma swoje wytyczne w tej sprawie.., sama już nie wiem... w każdym razie ja na szczęście załapałam się bo mam w karcie ciąży od 9 tyg że się zgłosiłam, więc w razie co jeszcze się łapię..
Ja mam zaświadczenie z 8 tyg:-) Też nie mam zielonego pojęcia o co z tym chodzi, wprowadzają czasem takie dziwne zmiany, że połapać się nie można:baffled:

hehehe, no to rzeczywiście :-D

Mi gin. uratowała ciążę, mam USG z 4 tyg.(2 tydz. od zapłodnienia (taka mała czarna plamka) nic wiecej, powiedziała, że musimy czekać aż się zarodek pojawi, ja do Niej poszłam dlatego, że przechodziłam grypę żołądkową (wiedziałam ,że jestem w ciąży bo po ok 8 dniach od zapłodnienia na testach wychodziły mi 2 blade krechy), ale zaczełam plamić, dała duphaston i dzięki temu nie poroniłam samoczynnie :tak:

No u mnie dzidzia silna najwyraźniej. @ poprzednie na podtrzymaniu tak jak u ciebie :-D

Ja też mam (miałam) nieregularne :)
I dlatego przez 2 lata bycia bliskiego z mężem (hehe) i kochania się bez zabezpieczenia w ciążę nie zaszłam. Dopiero testy owulacyjne mi wskazały kierunek działania .......:sorry2: tyle, że musiałam sporo ich uzywać bo nie miałam punktu odniesienia:sorry2:

Ja też mam (miałam) nieregularne :)
I dlatego przez 2 lata bycia bliskiego z mężem (hehe) i kochania się bez zabezpieczenia w ciążę nie zaszłam. Dopiero testy owulacyjne mi wskazały kierunek działania .......:sorry2: tyle, że musiałam sporo ich uzywać bo nie miałam punktu odniesienia:sorry2:

To tak co ile z ciekawości??

miesięcznie od 10 do 15 szt. szło ..... w zalezności czy trafiłam na owulke :sorry2:
Jak trafiłam to każdego dnia sprawdzałam poziom hormonów :sorry2:i dawaj chłopa do wyra .....

Witajcie Grudnióweczki!
sylwik1987 no to gratulujemy synka:) I nie martw się wagą maluszka, bo moje ważyło w 21 t. 350 gram i lekarz powiedział, że w normie.
Pauluś trzymam kciuki, aby jutro wszystko świetnie się udało! Na pewno będziesz pięknie wyglądać:)
mika85 witaj wśród nas!
23marta dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłyśmy:)
karolak nie daj się tam w szpitalu i szybko do nas wracaj!
Mi według tego kalkulatora wagi wyszło, że maleństwo waży 900 gram, ale to niemożliwe, bo w poniedziałek na usg ważyło 650 (całkiem spora rozbieżność).
Hmm ciekawe czy u nas jest wymagane to zaświadczenie. Na szczęście w karcie ciąży mam pierwszą wizytę wpisaną w 7 tyg.
Nam się udało szybko zajść w ciążę, bo już w drugim cyklu. Ale nawet wśród znajomych dostrzegam, że średnia starań to tak ok. pół roku.

reklama
Do góry