reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Pink & Navy Nightshirts - 2 pack : mothercare

mi się takie koszulki podobają, ale też niecierpię koszul:baffled:

kupujecie podkłady pooporodowe czy grube podpaski?
jeśli te podkłady to ile sztuk? ja zamówiłam sobie paczkę 28 sztuk i drugą 14.
do tego siateczkowe majtki poorodowe.

nie znam się na tym kompletnie:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Ja mam i podkłady i podpaski, i majtki poporodowe też. Ja mam po jednej paczce, mam nadzieję, że wystarczy.

ja dla siebie też jeszcze nic nie mam... zakupy zrobię po wrześniowej wypłacie...

3lata temu położna kazała kupić 3 paczki tych podkładów Bella, nie pamiętam ile tam sztuk jest.. Ja lezałam w szpitalu 4 doby i zostało mi jeszcze do domu trochę... teraz chyba kupię tylko 2 paczki, bo po domu planuję w podpaskach chodzić (są cieńsze)

Pink & Navy Nightshirts - 2 pack : mothercare

mi się takie koszulki podobają, ale też niecierpię koszul:baffled:

kasiulec ja chyba z 8 opakowań po 10sztuk podkładów belle zużyłam ale lalo się ze mnie niemiłosiernie:baffled: w szpitalu byłam 6 dób:baffled: na podpaski przeszłam po powrocie do domu:tak:
ja też anty koszula jestem ale jak ma to pomóc przy wietrzeniu krocza i szybkim zagojeniu to dam radę:tak:

Mnie wczoraj dopadł ból brzucha i kręgosłupa jak przy miesiączce, i wiecie co zdałam sobię sprawę że to już niedługo i przypomniałam sobie że gdzieś mi zaginęły klapki pod prysznic, i zaczęłam ich szukać o 22.:-D Bałam się żemoże trzeba będzie pojechać do szpitala a ja niemam klapek.....Dziwnie się zachowuję w tej ciąży

ja raczej będę miała CC.
znacie dobry krem na blizny?

ne wiem dokładnie jak to po cc wygląda, wiadomo macica też się oczyszcza i też są potrzebna wkłady, ale czy taka sama ilość...wiem że może głupie pytnie... ale jestem zielona:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja kupiłam paczkę takich : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=718075514
i paczkę takich: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=717782136

może dokupie ze 2 paczki Belli, to są takie?:
http://www.urwis.pl/sklep/z5099_bella-wklady-poporodowe--pieluchy-dla-dzieci.html

po domu chyba będę chodzić w długich alwaysach, zawsze są cieńsze.

Ile się plami po CC?

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam w aptece jedno opakowanie tych podkładów poporodowych bella w opakowaniu jest 10 sztuk i kosztowały około 5 zł z tego co pamiętam... Ale chyba dokupię jeszcze jedną paczkę bo jak wy tu podajecie takie ilości to wolę chuchać na zimne :tak:

mnie wczoraj dopadł ból brzucha i kręgosłupa jak przy miesiączce, i wiecie co zdałam sobię sprawę że to już niedługo i przypomniałam sobie że gdzieś mi zaginęły klapki pod prysznic, i zaczęłam ich szukać o 22.:-d bałam się żemoże trzeba będzie pojechać do szpitala a ja niemam klapek.....dziwnie się zachowuję w tej ciąży

:-d:-d:-d

reklama
nie pamiętam czy pisałam wam ale pytałam czy można byc spakowanym w torbę lub walizkę:confused: bo moja koleżanka która rodzi w innym szpitalu mówiła że nie:szok: więc doktor powiedział że u nich w szpitalu też wprowadzili taką zasadę czyli trzeba się spakować w reklamówki:szok::szok::szok: nie wiem jak to wszystko zmieścić:szok: wszystko ze względów taki że torby, walizki walają się pod łóżkami nie ma ich gdzie schować:no: w sumie to fakt moja walizka taka po wielu lotniskach na pewno siedlisko syfu mimo że zawsze prana:baffled: więc chyba spakuję się w torbę wypakuje na sali i m zabierze:tak:

Do góry