reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam,
melduje sie i ja, w koncu udalo mi sie pozalatwiac kilka spraw, wiec mam chwilke na forum.
Musze sie pochwalic, ze weekend spedzilam na Mazurach i to w bardzo milym towarzystwie. Udalo mi sie nawet odpoczac:)

Olinda
na Twoim miejscu, to juz zaczelabym sie rozgladac, za jakims wolnym zamkiem dla naszej malej forumowej ksiezniczki:tak:
Medio wiesz, ze my jestesmy rowiesniczkami:))

Poczytalam ostatnio Wasze dywagacje na temat pracy w wyuczonym zawodzie, o checi zrobienia cos dla siebie itd....i musze przyznac, ze ze mna wcale tak zle jeszcze nie jest, bo mnie udalo sie w UK znalezc prace w zawodzie a i firma sama wypycha na roznego rodzaju kursy...czyli chyba calkiem ok.
Moim zdaniem, jesli Wasz wyuczony zawod sprawia Wam radosc, to warto robic cos w tym kierunku i walczyc w UK.

PS mojemu maluszkowi chyba zabek wychodzi, bo jest strasznie marudny tzn, jakis inny dzis ton jego pojekiwac, widac, ze sie meczy, slina leje sie strumieniami, a i dziasla napuchniete:baffled:

reklama
Mylenee no to szczęściara z Ciebie :):tak::tak::tak:
Długo szukałas pracy?? A jaki wykonujesz zawód??
ja tez zastanawialam sie nad szukaniem później pracy własnie w zawodzie...w Polsce było trudno moze tutaj bedzie lepiej??
A w tym temacie...tłumaczyłyście swoje dyplomy?? Bo przypuszczam, ze te nasze w jezyku polskim malo kogo tutaj interesują...:-)

Hej:-)Dziekuje Wam za porady z tym praniem!:tak:Ja to slaba jeszcze gosposia jestem-20 lat mam...zycie w Anglii powoli mnie ''wyrabia'' bo wczesniej to krejzolem bylam i nie w glowie byly mi nauki gotowania i prania:-D
Dziewczyny ja tez mam mysli ze boje sie zmarnowac tutaj-w PL dostalam sie na architekture- i choc wiem ze juz nigdy tego nie skoncze z dyplomem to mam zamiar sie podszkolic w grafice komputerowej ktora lubie i jest tu bardziej realna w UK. Wam takze zycze zebyscie spelnialy swoje marzenia zawodowe-czasem moze ciut mniejsze niz wczesniej planowane ale zawsze lepsze niz rycie w zimnych brudnych fabrykach!:no:
Rudzia789 na mdlosci polecam z rana herbatke imbirowa...gotujesz troche wody w garnuszku wrzucasz woreczek herbatki troche cukru ,cm na cm kosteczki imbiru swiezego-zagotowujesz i dolewasz sporo mleka i gotujesz..ja po codziennym takim napoju prawie nie mialam mdlosci;-)No chyba ze nie lubisz takih eksperymetow hihi
Olinda superancka ta Twoja coreczka:-) Ja jestem ciekawa czy mi dziecko ochrzcza bo moj facet nie dosc ze nie-polak inna religia to narazie nie mamy slubu a wiem ze robia te kosioly problemy ehhh...a ja mam zamiar wychowywac dwu-wyznaniowo ale zeby maluch mial chrzest katolicki.
Pozdrawiam goraco!

kot dziekuje za porade - wypije wszytsko procz mleka wiec jak mozna to pic bez mleka to z przyjemnoscia:-):-) ogolnie nie lubie mleka ale w ciazy to poprostu nie moge patrzec na mleko, jugorty itp rzeczy... brrr to samo mialam z Kacprem wiec przypuszczam ze kolejny synek sie kroi ;-);-);-)

czesc dziewczyny- cztalam co tam piszecie i moge powiedziec ze imbirowe ciasteczka tez pomagaja na mdlosci. ja to sie tez owocowymi landrynkami i cola ratowalam. i tonic water tez jest dobre na mdlosci hehe.

Jedno wiem napewno kiedy odbierano ciezki porod mojej kuzynce odbierany byl kleszczowo nie dosc ze dziecku poranili glowke to kuzynce uszkodzili jelito i niestety teraz jest inwalidka z istomia czyli zamiast zalatwiac sie normalnie do sedesu ma wyprowadzone jelito z boku i kal zcieka do worka normalnie masakra.
A teraz z innej beczki mam prosbe potrzebuje glosow na topliscie poprzez ten link z gory Wam dziekuje
http://toplistamotyla.najlepsze.net/?we=Adrick119709http://toplistafilmowa.w.interia.pl
pozdrawiam
Mandy Kozlowski

No tak, od mdłości do porodu kleszczowego już tylko rzut beretem i każdej z nas - przyszłej mamie bardzo potrzebne są takie rewelacje zwłaszcza, że niektóre są już na finiszu i nic tak ich nie postawi na nogi jak takie opowiastki. Pani Mandy0 (bez obrazy) powinna poprzestawiać literki w swoim nicku i zastanowić się czasem co i do kogo pisze.
Realizm realizmem, bo wiadomo wypadki choć nie życzone nikomu czasem się zdażają, ale Kochana trochę przegięłaś. Bez obrazy ale jako przyszła mama po raz drugi nie chciałabym by ktokolwiek nastawiał mnie w taki perfidny sposób do oddawania na siebie głosów. To płytkie i (delikatnie) niedelikatne!!!!!
Życzę na dobranoc wymazania tych przykrych słów Koleżanki z pamięci.

Ostatnia edycja:
reklama
Olinda u Karolka w porządku, duzy chłopczyk 10,300 kg. Ma juz 6 ząbków i mnie czasem podgryza jak go karmię, co jest straszne, ale jakos jeszcze dajemy radę.
Krzyś w następnym roku do komuni św. idzie i dlatego zamierzam na 2 miesiące zjechać do Polski by tam pochodził do szkoły i poduczył sie religii, tu nie mam jak go zapisać, za dleko by dojeżdzać z małym i jeszcze czekac pare godz. Taki mam uład z katechetką, Krzyś już sie nie może doczekać. Lecimy pod koniec października, na ok. 2 miesiące a później juz w maju na komunię, tzn. z 1-2 tyg. przed.
A dajesz Olivkę do chodzika?

Do góry