reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam sie i ja:-)

Medeuska wozkow od koloru do wyboru sama musisz dokonac wyboru bo to Ty bedziesz siez nim meczyla:-D:-D:-D

Agunia na starosc napewno wrocimy:tak::tak::tak:

As pewnie masz racje z tym obumieraniem ciazy ja starcilam szybko bo w 9tc A druga ciaza juz byla zagrozona od 8tc i bralam Proluton na podtrzymanie

My pobudka o 8:30
Zaraz sniadanko potem jzda po akt urodzenia i potem idziemy na plac zabaw :)
Dzis goraco ma byc 28st:-p

reklama
o ludu on wazy 15kg:szok::szok::szok::szok:wspolczulabym zapakowac go do bagaznika:-D:-D
jak ktoś mieszka nisko albo jest dobry podjazd to taki wózek się sprawdza ale jak tak jak ja wcześniej mieszkałam na drugim piętrze i kupiłam wygodny wózek dla dziecka ale dla siebie już nie bo ważył 20kg:szok: to rzeczywiście była porażka:baffled: ale teraz znów wybrałabym taki bo teraz mieszkam w domu to mam wygodnie:-D i do spacerowania wertepy:tak::tak::tak:

Gondola super
Kochani wróciłam od burmistrza.

Wydaje mi się,że jednak go przekonałam.
Wymyśliłam jeszcze swoje argumenty,które go chyba położyły ,bo widziałam,że naprawdę się przejął.
Opowiedziałam mu troszkę od strony własnej i medycznej jak ja to widzę i jakie mogą być zagrożenia i konsekwencje ze zmiany szkoły.
Chciał się dowiedzieć to mu powiedziałam:
1.Kuba nie lubi a wręcz nienawidzi jeździc autobusem,więc dla nas droga do szkoły to męka będzie(wyzywanie ludzi w autobusie,bieganie,skakanie,krzyk,płacz)
2.Po takiej podróży dziecko jest zmęczone i podenerwowane.Na wyciszenie po takiej akcji obcej osobie będzie potrzeba z godzinę czasu.
A co z zajęciami w tym czasie dla innych dzieci?
Burmistrz nie potrafił odpowiedzieć :-D:-D
3.Do tej szkoły ja Kubusia przygotowywałam już od 2 lat.
Chodził do tej szkoły na Klaudii akademie,poznawał ludzi,nauczycieli,sale ,świetlicę.
I zapytałam czy wie,że dziecko z Aspergerem rzucone na inny grunt niż przygotowany wcześniej niesie za sobą możliwe konsekwencje w postaci regresu rozwoju.
Co za tym idzie nastąpi cofnięcie jego umiejętności i ja wtedy już bez żadnych ogródek oskarżę ich za obecny stan zdrowia mojego dziecka i wystąpię o odszkodowanie za szkody moralne i opłatę rehabilitacji i terapii.

4.Kuba wymaga pracy prawie zupełnej indywidualnej z nauczycielem ,więc normalna klasa integracyjna nie spełnia tych funkcji.

5.Kuba wymaga nauczyciela bardziej błyskotliwego niż on sam,żeby go potrafił okiełznać,intelektualnie(gadatliwość nie na temat ,ale bardzo szczegółowo i konkretnie),szybkościowo (uciekanie z miejsca przebywania)i społecznie (wyłaczenia z rzeczywistości w niedogodnych warunkach).:-D:-D:-D

6.Jeśli nie ma możliwości ,by młody chodził do tej szkoły to ja występuję o skierowanie na nauczanie indywidualne w domu,które Kubuś od psychiatry dostanie prawie automatycznie.

7.Jak mu opisałam,co Kubuś przeszedł w dzieciństwie i jak go z tego wyprowadziłam i powiedziałam,że stanę na uszach ,żeby młody nie chodził do tej szkoły ,bo mi ona nie odpowiada to wymiękł i powiedział,że jeśli to by od Niego tylko zależało,to klasa by powstała już dziś. :szok::szok::-D:-D:-D
A na koniec powiedział,że mnie podziwia za wytrwałość i upór i wie,że ze mną nie będzie tak łatwo.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

A to odpowiedział Burmistrz :

Na jutro mam napisać pismo w mojej sprawie,by na czwartek na zebranie Rady Miasta burmistrz miał się na czym posiłkować.
Rozmawiałam w tej sprawie z dyrektorką szkoły i jutro o 8 rano dyrektorka będzie czekała u siebie w szkole.
Powiedziała,że razem napiszemy to pismo.;-):-D:-D

To tyle z mojego małego Placu Boju :tak::-D:-D:-D
Już wiem ,że wygram :rofl2::rofl2::rofl2:
:-):-):-):-):-):-):-):-)

prosze a to moje foto tylko sie nie smiac
A czemu mamy się śmiać? Fajnie:tak:

Czesc dziewcyzny! Ja z mam z irlandii do Was zawitalam.Moj maly ma 3tygodnie i cierpi z powodu kolek.Karmie piersia. Chcialam Was zapytac czy macie jakies sposoby na koli? Suszarka, noszenie, masowanie brzuszka i kropelki-nic nie pomaga.Moze powinnam cos jesc by Mu ulzyc?
Witam a co do kolek to po prostu może musi z tego wyrosnąć.

kochana ostatnimi czasy jedyna rzeczą którą dźwigam jest moj synek :)
nic takiego nie dzwigalam tym bardziej ze meza mialam obok :tak::tak::tak::tak::tak:
I myślę że to wystarczy. Ja jak podniosłam Seweryna bo upadł to na drugi dzień była patologia ciąży. A potem mu wytłumaczyliśmy że mamusia nie może go podnosic bo ma dzidzie i znowu pojedzie do szpitala. I nawet jak ciąża była wyższa i kiedyś usnoł u babci i się obudził i płakał że nóżki go bolą i nie chce po schodach i go wziełam to powiedział że pójdzie sam bo ja mam dzidzie taki mądry. Ale Seweryn był starszy niż twój synek

Uff, dotarłam;-)

To może rzeczywiście zęby bo wcześniej nie było tak źle:no:

Super:-):-):-)

W nocy Zuzia marudziła dałam jej nurofen i spała potem, rano miała juz goraczkę 38,2 i patrze a tu dolna trójka sie przebiła:szok::-)potem w dzień ok. O 21 zasnęła i obudziła sie z płaczem o 22,30 wzięłam ja na ręće a ona tak zaczęła wymiotować jak nigdy normalnie myślaam że się zaksztusi:szok:
Potem 40 min płakała i krzyczała na zmianę i strasznie zgrzytała ząbkami. W końcu zasnęła. Nie wiem czy wymioty są normalne przy zabkowaniu bo do tej pory nie wymiotowała????:confused::baffled:. A ma spuchnięte dziąsło.

Na pogrzebie ryczałam jak wół. Moja Mama była na tabletach:baffled: A mój brat ma jutro komis z angielskiego:baffled:Skończył(???) druga klase gimnazjum. Nie wiem jak to będzie ale nauczyciele wiedza o Tacie bo była jego klasa na pogrzebie. Może warunkowo go przepuszcza:baffled:
Idę się położyć bo Zuzia się kręci. Dobranoc
Gratuluję ząbka a z tymi wymiotami to nie wiem nie spotkałam się że przy ząbkowaniu. Najlepiej zapytaj pediatry

witam wczesno porannie:happy:moję szalonę dziecię obudziło mnie dziś o 5.45 i wyspany:happy: już wesolutki :happy::happy:no więc się zwlekłam:baffled:kawusia i nadrabiam zaraz:happy:
mnie Sebek w nocy obudził niewiem o kturej a potem o 4 30 ale na szczęście zasnoł

medeuska ja dla Zuzi proponuję ten: CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka mnie osobiście strasznie się podoba:tak::tak::tak::tak:kolor 01
Fajny ale ceny niewidzialam

toni padł mi z łyżeczką serka w buzi zasnoł w krzesełku jak go karrmiłam:-):-):-):-)
właśnie wybierając wózek trzeba wziąść pod uwagę teren po jakim będziemy jeździły ja n bexy:-) nie sprzedałam mimo że teraz używamy tego lekkiego bo wiem że na jesienne pluchy i zimowe śniegi moja bexa jest:-) niezastąpiona duże koła pompowane szerkie siedzisko duża budka ciepły ochraniacz z polarkiem w środku więc jest ok mimo ze ciężki ale zostawiać go będe na dole a ten lekki jest swietny teraz na zakupy spacerek kiedy jest tak cieplutko:tak:

A teraz się witam. Piję właśnie kawusię i myślę co ja mam robić. Wczoraj wieczorem bolał mnie strasznie brzuch i myślałam że dostane @ ale nie. Byłam wczoraj z Sewerynem na urodzinach u jego kolegi sąsiada. Dostał zaproszenie jakoś 15:30 na 17:00. Więc pędem do miasta po jakiś prezent. Ale było fajnie pobawił się z dziećmi a w grudniu mnie czeka

jak ktoś mieszka nisko albo jest dobry podjazd to taki wózek się sprawdza ale jak tak jak ja wcześniej mieszkałam na drugim piętrze i kupiłam wygodny wózek dla dziecka ale dla siebie już nie bo ważył 20kg:szok: to rzeczywiście była porażka:baffled: ale teraz znów wybrałabym taki bo teraz mieszkam w domu to mam wygodnie:-D i do spacerowania wertepy:tak::tak::tak:
ja mialam wozek mikado ox-ford mial 10kg wiec 15kg czy 20kg to dla mnie abstrakcja:szok:
Wozek 15kg dziecko na poczatek 5kg juz 20kg a zakupy masakra Kobiety to jednak maja jak niewolnice:-D:-D:-D:-D
toni padł mi z łyżeczką serka w buzi zasnoł w krzesełku jak go karrmiłam:-):-):-):-)
właśnie wybierając wózek trzeba wziąść pod uwagę teren po jakim będziemy jeździły ja n bexy:-) nie sprzedałam mimo że teraz używamy tego lekkiego bo wiem że na jesienne pluchy i zimowe śniegi moja bexa jest:-) niezastąpiona duże koła pompowane szerkie siedzisko duża budka ciepły ochraniacz z polarkiem w środku więc jest ok mimo ze ciężki ale zostawiać go będe na dole a ten lekki jest swietny teraz na zakupy spacerek kiedy jest tak cieplutko:tak:
ale zmeczony byl
Mi tez sie zdarzalo ze Laura w czasie karmienia zasnela:-D
A teraz się witam. Piję właśnie kawusię i myślę co ja mam robić. Wczoraj wieczorem bolał mnie strasznie brzuch i myślałam że dostane @ ale nie. Byłam wczoraj z Sewerynem na urodzinach u jego kolegi sąsiada. Dostał zaproszenie jakoś 15:30 na 17:00. Więc pędem do miasta po jakiś prezent. Ale było fajnie pobawił się z dziećmi a w grudniu mnie czeka
fajnie ze sie chlopaki wybawili
Nie przyszla @ wczoraj to moze dzis:confused: a jak nie to wcale:-D

ja mialam wozek mikado ox-ford mial 10kg wiec 15kg czy 20kg to dla mnie abstrakcja:szok:
Wozek 15kg dziecko na poczatek 5kg juz 20kg a zakupy masakra Kobiety to jednak maja jak niewolnice:-D:-D:-D:-D

ale zmeczony byl
Mi tez sie zdarzalo ze Laura w czasie karmienia zasnela:-D

fajnie ze sie chlopaki wybawili
Nie przyszla @ wczoraj to moze dzis:confused: a jak nie to wcale:-D
Ja już prawie zapomniałam jak to jest

A i zapomnialam sie pochwalaic ze dzis bede miala plytki z fotkami ze slubu:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
no to czekamy

reklama
Do góry