reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
hej anabubka:happy:
dowikluś mój tata dzwoni i mówi mycha jak ty te żywioły ogarniasz????:szok::szok:oni są niesamowici a ich teksty:szok::szok::szok::szok:zrobili dziadkowi siary troszku dziadzi chciał się pochwalić wnukami poszedł z julą do piaskownicy sąsiadki podziwiają i jedna miała psa i pies siku zrobił koło piaskownicy a julka babce wykład strzeliła że tak nie wolno że pies nie nauczony bo pies a pani fuj ale wstyd chodź diadziu idziemy bo tu zero kulutry:szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:mój tata mówi że myślał że się pod ziemie zapadnie(no ale dziecko rację miało) a i drugi raz adam dziadkowi wstydu narobił prawdomównością w sklepie bo pani źle wydała resztę ale o 30 gr dziadek skwitował po odejściu od kasy a nie zbiednieję adam podłapał zapytał co się stało dziadek powiedział że pani się pomyliła i za mało wydała ale tylko 30 gr a adam poszedł i się upomniał:szok::-D:-D:-Doj długo ich dziadzio nie zabierze na wolne:rofl2:

hej anabubka:happy:
dowikluś mój tata dzwoni i mówi mycha jak ty te żywioły ogarniasz????:szok::szok:oni są niesamowici a ich teksty:szok::szok::szok::szok:zrobili dziadkowi siary troszku dziadzi chciał się pochwalić wnukami poszedł z julą do piaskownicy sąsiadki podziwiają i jedna miała psa i pies siku zrobił koło piaskownicy a julka babce wykład strzeliła że tak nie wolno że pies nie nauczony bo pies a pani fuj ale wstyd chodź diadziu idziemy bo tu zero kulutry:szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:mój tata mówi że myślał że się pod ziemie zapadnie(no ale dziecko rację miało) a i drugi raz adam dziadkowi wstydu narobił prawdomównością w sklepie bo pani źle wydała resztę ale o 30 gr dziadek skwitował po odejściu od kasy a nie zbiednieję adam podłapał zapytał co się stało dziadek powiedział że pani się pomyliła i za mało wydała ale tylko 30 gr a adam poszedł i się upomniał:szok::-D:-D:-Doj długo ich dziadzio nie zabierze na wolne:rofl2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dowik ty to do wanie
nki i do garderoby:-D:-D:rofl2::rofl2:no ale przekładsz je znaczy sie robisz coś znim:-p:rofl2::rofl2::rofl2:

ja tez cos robie-przez mieisac zbieram i upycham do szafki:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Ja zmykam sie polozyc bo cos niewyspana ostatnio jestem
Dobranoc:-)

dobranoc

ja też mykam spać:happy:
się anabubka obrazi:baffled::baffled::baffled:anabubka będe jutro:tak::tak::-D:-D:-D:-D

no Malina masz szczescie ze to napsialas:-)
bylam w rowie oi mi sie zeszlo

dobra polowe nadrobilam,reszt rano

Kochani wróciłam od burmistrza.

Wydaje mi się,że jednak go przekonałam.
Wymyśliłam jeszcze swoje argumenty,które go chyba położyły ,bo widziałam,że naprawdę się przejął.
Opowiedziałam mu troszkę od strony własnej i medycznej jak ja to widzę i jakie mogą być zagrożenia i konsekwencje ze zmiany szkoły.
Chciał się dowiedzieć to mu powiedziałam:
1.Kuba nie lubi a wręcz nienawidzi jeździc autobusem,więc dla nas droga do szkoły to męka będzie(wyzywanie ludzi w autobusie,bieganie,skakanie,krzyk,płacz)
2.Po takiej podróży dziecko jest zmęczone i podenerwowane.Na wyciszenie po takiej akcji obcej osobie będzie potrzeba z godzinę czasu.
A co z zajęciami w tym czasie dla innych dzieci?
Burmistrz nie potrafił odpowiedzieć :-D:-D
3.Do tej szkoły ja Kubusia przygotowywałam już od 2 lat.
Chodził do tej szkoły na Klaudii akademie,poznawał ludzi,nauczycieli,sale ,świetlicę.
I zapytałam czy wie,że dziecko z Aspergerem rzucone na inny grunt niż przygotowany wcześniej niesie za sobą możliwe konsekwencje w postaci regresu rozwoju.
Co za tym idzie nastąpi cofnięcie jego umiejętności i ja wtedy już bez żadnych ogródek oskarżę ich za obecny stan zdrowia mojego dziecka i wystąpię o odszkodowanie za szkody moralne i opłatę rehabilitacji i terapii.

4.Kuba wymaga pracy prawie zupełnej indywidualnej z nauczycielem ,więc normalna klasa integracyjna nie spełnia tych funkcji.

5.Kuba wymaga nauczyciela bardziej błyskotliwego niż on sam,żeby go potrafił okiełznać,intelektualnie(gadatliwość nie na temat ,ale bardzo szczegółowo i konkretnie),szybkościowo (uciekanie z miejsca przebywania)i społecznie (wyłaczenia z rzeczywistości w niedogodnych warunkach).:-D:-D:-D

6.Jeśli nie ma możliwości ,by młody chodził do tej szkoły to ja występuję o skierowanie na nauczanie indywidualne w domu,które Kubuś od psychiatry dostanie prawie automatycznie.

7.Jak mu opisałam,co Kubuś przeszedł w dzieciństwie i jak go z tego wyprowadziłam i powiedziałam,że stanę na uszach ,żeby młody nie chodził do tej szkoły ,bo mi ona nie odpowiada to wymiękł i powiedział,że jeśli to by od Niego tylko zależało,to klasa by powstała już dziś. :szok::szok::-D:-D:-D
A na koniec powiedział,że mnie podziwia za wytrwałość i upór i wie,że ze mną nie będzie tak łatwo.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

A to odpowiedział Burmistrz :

Na jutro mam napisać pismo w mojej sprawie,by na czwartek na zebranie Rady Miasta burmistrz miał się na czym posiłkować.
Rozmawiałam w tej sprawie z dyrektorką szkoły i jutro o 8 rano dyrektorka będzie czekała u siebie w szkole.
Powiedziała,że razem napiszemy to pismo.;-):-D:-D

To tyle z mojego małego Placu Boju :tak::-D:-D:-D
Już wiem ,że wygram :rofl2::rofl2::rofl2:

no nic wiecej dodawac nie musze.powinnas zostac politykiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
opieknie;))))))))

AGNES
Mozesz mi wierzyc ze moje dzieci do grzecznych nie naleza:-D:-D:-DDzisiaj moj sasiad pytal sie mnie o to samo:-D:-D:-D:szok:
Ja sama nie wiem jak daje rade ze wszystkim:szok::szok::szok:
Czasami sie wylaczam i mam wszystko gdzies a czasmi ponosi mnie taki wnerw ze szok,ale ogolnie jakos daje rade

Ide myc moim potworkom zeby i sprobuje polozyc chociaz dziewczynki

czasami najlepiej wszytsko olac i tylko patrzev czy sie nie zabijaja:-D

kochana ostatnimi czasy jedyna rzeczą którą dźwigam jest moj synek :)
nic takiego nie dzwigalam tym bardziej ze meza mialam obok :tak::tak::tak::tak::tak:

a dziecko to niby wazy 2kg???????????
to sie zdaje ze malo,ale sprobuj ponosic 10kg kartofli to zobaczysz jak ciezko

MAMA HELENKI o my gapy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wszystkiego najlepszego w dniu imieni zdrówka usmiechu zadowolenia z dnia codziennego:happy2::happy2:
wszystkiego najlepszego dla ciebie i twojego mężowego w rocznicę ślubu morza miłości namiętności śmiechu i radości :happy2:

spoznione ale szczere najlepsze zyczenia

dołączma sie do życzeń :-D
troche sie pochorowałam bo odstawialm leki i w sobote napiłam sie kielicha i myślałam ze sie wykoncze mielismy jechac na kilka dni z męzem i szwagrostwem do Zakopanego a tu kicha :-(
a dzis latalismy od ran załatwilismy rodzinne dobrze ze moj mąz ma znajomego w skarbówce to nie czekalismy na zaswiadczenie :tak:
teraz pojecha złożyc do MOPR to dostną dzieci po100 zl na poczatek roku no irodzine będzie
a ja poszłam dizs na łatwizne kupiłam w biedronce frytki ,rybke i obiadek mam i tak troche do Was zgladam ale zaraz znikam bo wszystko do góry nogami :-Dprzewrócone

witaj;)
teraz w sakrbowce nie trzeba miec znajomosci.maja chyba jakis nowy system i sie czeka do pol godz i zaswiadczenie jest do reki:-)

reklama
Do góry