reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Witam sie z rana:-)nie wiem czy moj komp da jeszcze cos napisac ale teraz sie ciesze ze chodzi:-)
Cześć dziewczynki. Mam pytanko - co byście zrobiły na moim miejscu - Otóż byłam w piątek u lekarza przypadkiem - prywatnie. Było wszystko ok, tylko tyle, że nie poznałam płci. Zarejestrowana jestem na środę do tego samego lekarza ale z NFZ-tu i nie wiem czy jechać, lekarz mówił, że spotykamy się teraz dopiero 25 wrzesnia ale mnie kusi żeby pójść, może dojrzę płeć ... ale czy zrobi mi znowu USG ? niby robi na każdej wizycie ale czy to nie zbyt często? Ostatnio wogóle boli mnie podczas siusiania i dłuższego siedzenia, nie wiem czy się martwić ... Co byście zrobiły na moim miejscu? Czekać czy iść ?

Ja bym sie nie zastanawiala tylko poszla,ja mam na kazdej wizycie usg i wogole sie nie obawiam ze jest szkodliwe.No i koniecznie powiedz ze boli cie podczas siusiania,moze cos tam sie zlego zaczyna dziac.

MEA ja tez mam okno do mycia ale sobie odpuszcze,wazniejszy jest dzidzius niz brudne okno;-)

reklama
no i ledwie to napisalam dostalam kooopa
:)

I ja własnie ostro w żebra dostałam:-D Całe szczęscie że Mały pozycję zmienił bo wcześniej ciagle w pęcherz mnie kopał:tak:

Co do usg mój gin też mi przy kazdej wizycie robi:tak: Mówi, ze w przypadku mojej ciąży podwyższonego ryzyka konieczne jest ciągłe monitorowanie. Najczęściej te usg krótkie są, doktor sprawdza, oglada co trzeba i tyle. Ja się kłócic nie zamierzam, nie ja jestem lekarzem:tak:

przedszkole juz dzis startuje ?? u nas dopiero od jutra ... kurcze moj chrzesniak do zerowki idzie w tym roku !!!

Moja chrześnaczka na szczęście ma dopiero 5 lat i idzie 2 rok do przedszkola:-) Ale komunia zbliża się wielkimi krokami:tak:;-) Jak widzę jakie się teraz prezenty daje to aż mi włosy na głowie stają!!!!
Na szczęście to dziecko siostry więc wyjaśniłyśmy sobie że super drogich prezentów nie kupujemy!

A jeszcze pod koniec września mam roczek chrześniaka!!! Może poradzicie co kupić chłopczykowi z tej okazji:no: bo ja nie mam pomysłu:zawstydzona/y:

I ja własnie ostro w żebra dostałam:-D Całe szczęscie że Mały pozycję zmienił bo wcześniej ciagle w pęcherz mnie kopał:tak:

Co do usg mój gin też mi przy kazdej wizycie robi:tak: Mówi, ze w przypadku mojej ciąży podwyższonego ryzyka konieczne jest ciągłe monitorowanie. Najczęściej te usg krótkie są, doktor sprawdza, oglada co trzeba i tyle. Ja się kłócic nie zamierzam, nie ja jestem lekarzem:tak:
Ja to mam ulozenie glowkoweee i wali mnie glowka po pecherzu a syrkami pod prawe zebroooo .Litosci !
Madziarena- ja tez bym poszla !

A ja dzis pozmywalam ,rozwiesilam jedno pranie , nastawilam drugie ,ogarnelam troszke mieszkanie i szykuje sie do pracowania niemowlecych ubranek bo mam juz 2 wsady wyprane i kupa sie zrobila ! Wkoncu trzeba zapelnic komode nie!!!

Acha i idziemy z malym do lekarza , bo cos mi tutaj angina lekko podjezdza albo zapaleniem gardelka,bo jakies takie dziwne jest.Przez pol nocy goraczkowal ,ja poszlam do Patryka pokoju a maz z nim spal i go dogladal.Rano wstal zeski i nic go nie boli nawet goraczki nie maaaaa ,tylko to gardlo takie dziwne.Maz pojechal go umowic do lekarza!

Moja chrześnaczka na szczęście ma dopiero 5 lat i idzie 2 rok do przedszkola:-) Ale komunia zbliża się wielkimi krokami:tak:;-) Jak widzę jakie się teraz prezenty daje to aż mi włosy na głowie stają!!!!
Na szczęście to dziecko siostry więc wyjaśniłyśmy sobie że super drogich prezentów nie kupujemy!

A jeszcze pod koniec września mam roczek chrześniaka!!! Może poradzicie co kupić chłopczykowi z tej okazji:no: bo ja nie mam pomysłu:zawstydzona/y:
NIc nie piszcie o komuniI !!!!!!!!!!!!!!! Nas czeka komunia w maju Patryka !!! A przed komunia planujemy chrzciny jeszcze zrobic:szok:

Ja w zeszłym roku chrześnicy kupiłam aparat fotogr, nie szalałam, zwykła najtańszą cyfrówkę kupiłam, I tak taki aparat długo nie pożyje;-)

A na roczek- zabawki, najlepeij ustalić z rodzicami co potzreba, można konika na biegunach albo jakies inne zabawki, porządna zabawka naprawdę dużo kosztuje:tak:

Asia i mój mały trochę pokaszluje:-( Na szczęscie w pzredszkolu Pani z grupy Antka to znajoma i w razie jakby mocniej kaszlał poda mu syropek. Bo generalnie podawanie lekarstw w przedszkolu zabronione.

Ja to mam ulozenie glowkoweee i wali mnie glowka po pecherzu a syrkami pod prawe zebroooo .Litosci !
Madziarena- ja tez bym poszla !

A ja dzis pozmywalam ,rozwiesilam jedno pranie , nastawilam drugie ,ogarnelam troszke mieszkanie i szykuje sie do pracowania niemowlecych ubranek bo mam juz 2 wsady wyprane i kupa sie zrobila ! Wkoncu trzeba zapelnic komode nie!!!

Acha i idziemy z malym do lekarza , bo cos mi tutaj angina lekko podjezdza albo zapaleniem gardelka,bo jakies takie dziwne jest.Przez pol nocy goraczkowal ,ja poszlam do Patryka pokoju a maz z nim spal i go dogladal.Rano wstal zeski i nic go nie boli nawet goraczki nie maaaaa ,tylko to gardlo takie dziwne.Maz pojechal go umowic do lekarza!

Masz racje lepiej isc niz ma go dopasc cos bardziej groznego:tak:oby jednak sie okazalo ze to tylko goraczka.

NIc nie piszcie o komuniI !!!!!!!!!!!!!!! Nas czeka komunia w maju Patryka !!! A przed komunia planujemy chrzciny jeszcze zrobic:szok:

asko a ja bym na twoim miejscu upiekla dwie pieczenie na jednym ogniu :) w maju jak cora siostry szla do komunii to jedno malzenstwo prowadzilo dziecko do komunii a po mszy byly chrzciny maluszka :D ale na to juz sie musi zgodzic ksiadz !!

reklama
asko a ja bym na twoim miejscu upiekla dwie pieczenie na jednym ogniu :) w maju jak cora siostry szla do komunii to jedno malzenstwo prowadzilo dziecko do komunii a po mszy byly chrzciny maluszka :D ale na to juz sie musi zgodzic ksiadz !!
a ja Cie wczoraj pytalam o cos i mi nie odpisałaś ;p
kiedy Grudzien szedl na urlop? i kiedy wraca ? bo nie wiem kiedy dzwonic sie umówić ;D

Do góry