reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Joanna ja Ci jeszcze nie gratulowalam synka, zdjecia sliczne, ale ja tak do kolnca jeszcze przekonana nie jestem czy to bedzie Filipek :p
Tak sie napalilam na to 4d ze tez se pojde a co, i tak musze isc jeszcze tera na USG za jakie 2-3 tyg i placic za nie 200zł to juz te dodatkowe 60 mi nie robi różnicy... a juz sie nie moge doczekac.
Znam w Łodzi super lekarza ktory sie tym zajmuje, jak jest ktoras z Was zdecydowana na USG w Lodzi to szczerze polecem tego doktora nazywa sie Lech Dudarewicz, mozna o nim poczytac opinie na Ranking lekarzy - opinie, wyszukiwarka, mapa cudny lekarz.

Ja wiem ja sama tak do konca nie jestem pewna ,hahaha ale trzymam sie juz tego i wiecie co ...My juz do brzuszka gadamy FILIPEK ! Wiec moze lepiej jak on juz tam zostanie i te jajeczka nie odpadna ahahhaha !!! Zrob sobie 4d
to super sprawa naprawde !!!! A tym bardziej czad przy blzniakach napewno!!!!
Trzmam kciuki za twojego ,napewno zda!

reklama
Hej mamuski,
W koncu udalo mi sie was nadgonic. Ze szpitala co prawda wyszlam juz w czwartek ale tak jakos bylam zmeczona ze dopiero w piatek zaczelam was podczytywac. Generalnie cukry mam dobre tylko musze sobie jedzonko dawkowac. Jednak zmartwilam sie bo moj jeden berbec malo przybral w ostatnich 3 tyg.Z 440 na 670 niby miesci sie nadal w normie i wagowo odpowiada terminowi OM ale trzeba to obserwowac bo za to drugi juz wazyl 820. Na szczescie sprawdzili ze nie ma jak syndromu podkradania.Ale trzeba to monitorowac. Co do szyjki to tez mi powiedzieli ze lekko sie skraca ma 3,75.Ale jak sie zmartwilam to mnie uspokoili ze tak juz moze byc.I lezec nie kazali ale ja i tak lerze a co mam caly dzien robic:-D

Asia gratuluje SYNKA

Martus dzieki za troske i pamiec bo juz myslalm ze zapomnialyscie o mnie

Kochana to dobrze ze z Wami wszystko wporzadku ! Jak moglybysmy o Was zapomiec ,nawet tak prosze nie myslec!!!!!!! Glupolu!!!Ciesze sie ze wrocilas !!

Hej,

Byłam u lekarki i pierwszy raz jestem niezadowolona. Był straszny bajzel bo dwóch lekarzy naraz przyjmowało a moja lekarka ze 3 znajome znajomych sobie przyjeła bez kolejki. Potem się spieszyła żeby nadrobić i wsumie mnie olała. Nawet recept nie wypisała z pośpiechu.
No i powiedziała że na dzień dzisiejszy wsio ok. Odpoczywać, nie denerwować się. Jak będzie powtórka z rozrwyki ze skurczami to gnać na izbe przyjęć. Hemoglobina znów w dół - 10,1. Nadal mam brać żelazo, magneB6 - 3x2 tabletki, no-spa 3x2. I tyle. A łożysko powinno się podnieść. Macica jakoś mi wystaje czy coś ale poobno taki jej urok. Następna wizyta za 4 tygodnie i mam zrobić glukoze - 75. Ble, już mi niedobrze, myślałam że 50 dostane.

witam mamusie!
nie zdążę nadrobić zaległości nigdy chyba.

ja od dwóch dni zdycham, mam silne zawroty głowy, okropny szum w uszach, wymioty i ciśnienie 90/40! po kawie wzrosło do 96/55 ale za chwile znowu spadło. czuje sie koszmarnie jak nigdy.przez wiele lat mialam bardzo poważne problem z uchem jestem po dwóch operacjach i mam rąbnięty błędnik i właśnie takie zawroty napadowe. normalnie największemu wrogowi tego nie życzę. przy takim napadzie trzy-cztery dni zupełnie wycięte z życiorysu. często się pojawiały, ale nigdy tak silne jak w tej ciąży a to już 3 raz. i nie ma jak tego leczyć.
idę jutro do lekarza bo do tego wszystkiego jeszcze duszności mam i ból w mostku.
emerytka!
Trzymaj się Słonce :tak:

A dziewczyny jak tam u Was z badaniem na HIV? zlecal wam je lekarz? Bo ja mialam zrobic zaraz po pierwszej wizycie.
Mi zleciła na pierwszej wizycie.

takie mam pytanie : czy jak się robi to usg przezbrzuszne, to mogą zobaczyć jaka jest szyjka macicy ?? czy się skraca czy jest ok ?
Mi długość szyjki wczoraj sprawdzała na dowcipnym.

Co do odmiennego traktowania to u Nas to wielka ściema póki co. Ludzie w sklepach jak jest kolejka to udają że nie widzą - nagle muszą wysłać smsa albo hipnotyzuje ich guma do żucia która leży przy kasie.

Ja się wtarabaniłam w auchan do kasy z pierwszeństwem. Oczywiście nikt kto tam stał w ciąży nie był. Zanim zdążyłam sie przepchnąć to facet jeszcze na beszczela zamiast poczekać zasłonił mnie przed kasjerką żeby zaczęła nabijać jego prezerwatywy i żele intymne - kurna z 10 paczek powaleniec miał. Oczywiście nie omieszkałam napomknąć że to kasa dla ciężarnych a nie dla prewencji ciąży. Zjarał buraka i tyle.

Ja wiem ja sama tak do konca nie jestem pewna ,hahaha ale trzymam sie juz tego i wiecie co ...My juz do brzuszka gadamy FILIPEK ! Wiec moze lepiej jak on juz tam zostanie i te jajeczka nie odpadna ahahhaha !!! Zrob sobie 4d
to super sprawa naprawde !!!! A tym bardziej czad przy blzniakach napewno!!!!
Trzmam kciuki za twojego ,napewno zda!
no tylko zastanawiam sie czy ten z lewej da sie podejrzec, bo jest glowa do dolu i dr mowil mi ze moze byc z nim ciężko.
Oh mam nadzieje tez ze zda, bo juz lapie schizy haha dzisiaj budzi mnie o 8 rano Martaaaaaaa mam arytmie wez zobacz! wez stetoskop posluchaj, duszno mi, czuje dyskomfort w klatce haha ja na śpika ze stetoskopem, rzeczywiscie mu cos nie halo to serce bilo, wypadal mu co ktorys tam ton serca, ale sie pewnie chlopak zestresowal, albo za duzo tabl z kofeina ;)

Ja się wtarabaniłam w auchan do kasy z pierwszeństwem. Oczywiście nikt kto tam stał w ciąży nie był. Zanim zdążyłam sie przepchnąć to facet jeszcze na beszczela zamiast poczekać zasłonił mnie przed kasjerką żeby zaczęła nabijać jego prezerwatywy i żele intymne - kurna z 10 paczek powaleniec miał. Oczywiście nie omieszkałam napomknąć że to kasa dla ciężarnych a nie dla prewencji ciąży. Zjarał buraka i tyle.

i bardzo dobrze! wielkie brawa dla Ciebie! ale się uśmiałam :laugh2:

Widze ze ruch tu na calego:) Ja juz po wizycie wszystko ok slad bialka okazal sie niegrozny poki co:)Posluchalam sobie bicia serduszka bo na usg chodze gdzie indziej bo moja ginka nie ma no i przebaknela ze mam pilnowac wagi wiedzialam ze przez ten obiad wyjdzie 4 kg do przodu haha jeszcze sie wody opilam. NO szyjka tz ok mam 2 cm i spytalam czy to ok bo sie stresowalam jak pisalyscie ze po 4 macie a ona ze jest super ze mam 2 lae caly czas twarda i zamknieta i nieraz to lepiej niz 4 jak slaba wiec sie uspokoilam a co sie stresowac bedeze . Najlepsze ze znow mialam cisnienie 160 az mi 3 razy mierzyla i mialam w koncu 150 a w domu 110- 70 gora 120/80 porazka jakas a najlepsze ze jak sie dowleklam do domku i wlazlam na 4 pietro to mialam 123/79 bo szybko zmierzylam:) NO syndrom bialego kitla jak nic ale lekarka mowi ze najwazniejsze ze w domku ok i zeby sie nie denerwowac taka juz jestem zestresowana i tyle u niej.:)

Hej,

Mi długość szyjki wczoraj sprawdzała na dowcipnym.

moj gin mi ostatnio powiedzial ze na tym etapie ciazy wogole nie powinno sie robic usg dopochwowo bo po pierwsze szkodza dziecku tak silne fale bez oslony z blon brzusznych a po drugie to moze mocno podraznic szyjke macicy a to tez nie jest wskazane !! powiedzial ze dopochwowo robi tylko na pierwszej wizycie zeby potwierdzic ciaze i w porywach w sytuacji zagrozenie w pierwszych tygodniach bo lepiej widac a to wazniejsze !!

Co do odmiennego traktowania to u Nas to wielka ściema póki co. Ludzie w sklepach jak jest kolejka to udają że nie widzą - nagle muszą wysłać smsa albo hipnotyzuje ich guma do żucia która leży przy kasie.

dooobry tekst !!! szacuneczek !!

reklama
Karolak to ja nie wiedzialam ze Twoje tez jednojajowe, albo zapomnialam ;) sklerozaa. A powiedz jak pęcherze i ilosc wod plodowych? takie same? bo mi doktor powiedzial zeby sie ta roznica masy nie przejmowac, bo maja takie same pecherze i tyle samo wod plodowych
Kurde nic nie ma o wodach na USG.Ale mam przeplywy pepowinowe i ze sa oki.Mialam tez badanie dopplerowskie

Do góry